Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje dcera na kašlání dost trpí. Měla začínajíci zápal plic ktery se potvrdil až rentgenem. Bylo to jak ty píšeš., teploty pak odezněly jakoby se to zlepšilo ale kašel měla pořád ale už jiný. Pak se to potvrdilo doktorka řikala že tak zápali plic postupují. Vůbec bych se nedivila že na pohotovosti vás poslali domů a zítra k obvodní. To proto aby to řešila ona. Dnes to akutní být nemusí ale zítra ano. Nebuď naštvaná že ti někdo napsal že máš jet. Protoze když si představím 10měsíční mimčo co zakašle a pláče k tomu má teploty tak je to škaredá představa co chce kontrolu.
@Anonymní píše:
@Helileli chtěla bych se zeptat kdyby měla dcera zápal plic.. šlo by to poznat z crp??? Když tak si ještě řeknu o hádanku na rentgen.. stejně se o malou bojim…
Já tohle nechávám na lékaři
Maximálně vznesu nějaké podezření, doktorka mi řekne, že to tohle není a tím jsme vyřízené.
Oni doktoři malým dětem nedělají RTG rádi, to není fotka do alba, ale pořádná dávka záření, které dítěti též nedělá dobře. Takže ho dělají ve chvíli, kdy k tomu vidí důvod. Nepřijde mi úplně ideální tam naklusat a vyžadovat rtg za každou cenu.
@Helileli no četla sem v jinCh diskuzích že to ani Dr nepoznali až rentgenem… Uvidím u doktorky dnes.. jinak na pohotovosti mi řekli ať dám malé čtvrtku dithiadenu.. malá spala hezky zakaslal snad za noc 2× ale večer měla opět teplotu 38,3 teď se mi zdá opět tepla.. změřím ji až vstane… Jinak pokud mi řekne doktorka že to zápal plic není myslite že jí mám věřit..
@Anonymní píše:
@Helileli no četla sem v jinCh diskuzích že to ani Dr nepoznali až rentgenem… Uvidím u doktorky dnes.. jinak na pohotovosti mi řekli ať dám malé čtvrtku dithiadenu.. malá spala hezky zakaslal snad za noc 2× ale večer měla opět teplotu 38,3 teď se mi zdá opět tepla.. změřím ji až vstane… Jinak pokud mi řekne doktorka že to zápal plic není myslite že jí mám věřit..
Já to dělám tak, že řeknu „bojím se, aby to nebyl zápal plic“, pokud doktorka řekne že ne a já jsem ještě trochu na vážkách, tak se zeptám „takže myslíte, že je to jistě, nepotřebuje rtg?“.
Pokud napíše ATB, řeknu, že bych raději crp. Většinou to beru tak, že doktorka to ví, já ji nic nedikruju, jen nadhodim, když je na vazkach, tak s dalším vyšetřením i souhlasí, když si je jistá, řekne, že není potřeba.
Mám lékařku které věřím, vím, že nepředepisuje zbytečně ATB, že je to profík, i když lidský mě občas trochu štve a vím, že já jsem citové zainteresovaná a vysiluju třeba víc než je třeba, ona to vidí objektivně.
@Anonymní píše:
@Lychee13 nemyslela jsme to zle.. ale asi máš blbej den… Jen ze sem se lekla tak sem s ní hned jela vystrašená… Doufám, že malá bude v poradku uvidím ještě zítra… A ty se dobře vyspí…si nějaká útočná
tak snad by tvoje doktorkka poznala, že je to zápal plic nebo ne? nemůžeš se chytat hned prvního co ti tu napíšou.. malou kašel bolí proto ti pláče a jestli jí to sedí na průduškách tak to bolí festovně hodně… atse brzy uzdraví ![]()
@Helileli píše:
Proč jsi tak zlá? Protože ti nevyšel tvůj laicky tip o zápalu plic? A dál musíš strašit
Zlá? Nemyslím si, jen mám asi více info a zkušeností, jak takový kašel s čistým poslechem a horečkama, může dopadnout. Ale psát to sem nebudu, ať nejsem zlá a “zbytečně” nestraším.
@Helileli @Petistaaa uvidime dneska co mi řekne.. male sem teď opět naměřila 38,4.. dala čípek nurofen alendo 10 minut začala kakat.. tak teď nevím co mám dělat
… Počkám asi ty 3 hodiny a dám pak čípek Panadol
@Helileli @Petistaaa tak sem přišla od Dr… Naše měla zástup tak se musela k ní.. a byla to hned ta samá Dr co byla i na pohotovosti řekla že to zápal plic nebude ale že jde vykend dala antibiotika klacid.. crp měla dcera nízký… Prý to pomůže i na ty horečky… Pak půjdu ještě ke své Dr… Jen jsem ve středu z toho jak do malé dostanu antibiotika
ona teď jsem ji jo dala jen tak tak aby ho nevyblije ![]()
@Helileli chtěla bych se zeptat kdyby měla dcera zápal plic.. šlo by to poznat z crp??? Když tak si ještě řeknu o hádanku na rentgen.. stejně se o malou bojim…