Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je snad zápal plic, ne? Jela bych na pohotovost a to tak, že hned.
@Anonymní píše:
@Lychee13 myslitento vážně?
Ne, jenom si z tohoto dělám srandu. ![]()
Jistě kašel a teploty jsou většinou něco nenormálního a měla by ji vyšetřit doktorka co nejrychleji. Jak dlouho má teploty?
Průduškový kašel je blbý, může dost bolet, aniž by tam byl nějaký zánět. Moje Dr rádi nahřívat hrudník, ona má na to nějaký šílený recept s uvařenou rozplaclou bramboru v pytlíku, já používám pecickovy polštářek.
Máte ventilů, ten by měl roztahovat a klidnou dýchací cesty, tak jen dávat nurofen či Panadol (nurofen je lepší), dát dítě do zvýšené polohy a vydržet. Pozor na laryngitidu, já ji u horečky a bolavého kašle nepoznala, až mi dítě začalo brečet, že nemůže dýchat.
Přeju klidnou noc a zítra bych šla k Dr na poslech.
@Ivčis píše:
Jistě kašel a teploty jsou většinou něco nenormálního a měla by ji vyšetřit doktorka co nejrychleji. Jak dlouho má teploty?
vždyť s ní byla v úterý, nevím, proč hned tak pichlavě.
@vokishka píše:
vždyť s ní byla v úterý, nevím, proč hned tak pichlavě.
Zkusila bych ten bramborovy obklad, jestli to vydrzi. Ten na hnusny kasel u syna vzdycky zabral. Mne na bolavy kasel taky.
@Anonymní píše:
@Lychee13 děkuji za vystrašení…přijela sem s ní teď z pohotovosti.. poslechově je prý čistá… Zítra s ní mám jít ještě k Dr a ta mi pry napíše možná antibiotika @vokishka @Helileli
No vidíš, hlavně klid. U Dr bych chtěla test crp, až ta ATB nejsou zbytečně, když to bude nad 40, tak je to jasný, ale jinak bych se asi zdráhala, může to být virového původu a ATB dítěti akorát oslabí imunitu.
@Anonymní píše:
@Lychee13 děkuji za vystrašení…přijela sem s ní teď z pohotovosti.. poslechově je prý čistá… Zítra s ní mám jít ještě k Dr a ta mi pry napíše možná antibiotika @vokishka @Helileli
@Helileli jo čep si vyžádam teploty má od večera od úterý.. sice spíše jen k večeru…
@Lychee13 píše:Místo toho, abys byla ráda, že je v pořádku, tak ještě meleš. Na co tedy zítra k obvoďačce pro atb, když je poslechově čistá? Mimochodem zápal plic poznáš 100% jen z RTG, je x případů, kdy byl poslech “čistý”. Ale omlouvám se za to, že jsi musela jít na celou hodinu od počítače a zjistit, zda dcera zbytečně netrpí a nerozjíždí se jí zápal plic.
Proč jsi tak zlá? Protože ti nevyšel tvůj laicky tip o zápalu plic? A dál musíš strašit ![]()
@Anonymní píše:
@Helileli jo čep si vyžádam teploty má od večera od úterý.. sice spíše jen k večeru…
Tři dny nad 38 je zcela normální průběh, moje děti většinou ty tři dny horeckuji, tj. mají přes 39 a pak jako když utne, nastane velké zlepšení a je dobře ![]()
Nevšímej si hysterických komentářů a jdi raději spát, zítra se uvidí, jestli to je nebo není bakteriální. Teď už nic udělat nemůžeš.
@Lychee13 nemyslela jsme to zle.. ale asi máš blbej den… Jen ze sem se lekla tak sem s ní hned jela vystrašená… Doufám, že malá bude v poradku uvidím ještě zítra… A ty se dobře vyspí…
si nějaká útočná ![]()
Zitra jdu s malou k lékaři ( 9 měsíců..) má vlhky kašel… Pokud zakasle.. skoro vždy brečí.. byla jsem s ní v úterý u Dr řekla že to má malinko na průduškách.. dala mi ventolin.. + mucosolvan… Malé se kašel do dnes nezlepšil spíše zhoršil.. má i horečky.. ale kolem 38- 38,4… Jinak je úplně v pohodě…myslíte že to bude zas na antibiotika? Mám s ní problém se sirupy.. někdy to vypije v čaji, většinou to vyblije..