Může to být Edwarsův syndrom?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.6.18 15:26

Edwarsův syndrom?

Ahojky jsem v 18tt měl me čekat velký ultrazvuk brzy, a konecne jsem se mohla dozvědět jestli to bude holčička nebo kluk, ale ted mi volal muj gynekolog, a řikal že mi vyšli nějaky testy hůř, podezdřeni na edwarsův syndrom, takže si mam přijít zitra pro žadanku a objednat se dřive na velký ultrazvuk to samozdřejmě hned udělám, :,( :,( doufam a veřim v to, že to bude v pořadku jen jsem chtela vědět jestli s tim má/měla nejaka maminka taky zkušenost a jestli se to na tom velkým fakt nepotvrdilo.
Protože mě to docela dost děsí… :(
Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5771
7.6.18 15:45

@Terezkamaminka Ahoj, snaž se být v klidu… Vím, o čem mluvim. První screening nám taky nedopadl dobře. Špatná krev. Ty asi hodnoty nevíš, že? Co přesně bylo špatně. Na ultrazvuku říkala doktorka vše v pořádku, z krve jedna hodnota vyšší než má být. Šla jsem znovu v 16tt na krev, ještě horší hodnota než předtím. Dali mi na výběr plodovku nebo NIPT, vybrala jsem neinvazivní, jelikož se plodovky bojim kvůli hrozícímu potratu. Do 14 dnů volali, že jsou testy v pořádku. Takže mam jen dojít na ten druhý screening v 21tt a snad i tam bude vše v pořádku ;) Při odběru v tom 16tt mi dělali kromě odběru krve taky ultrazvuk a opět vše v pořádku (jen mírně zvětšená jedna ledvinová pánvička - v normě ale). Ten test NIPT není sice 100%, ale nějak 95% a nic jiného za hodnoty jsem zvýšené neměla, tak jsem do plodovky nešla. Tenhle test odhalí všechny ty tři nejznámější syndromy. Kdybys věděla, co ti vyšlo špatně, tak by se asi radilo líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
7.6.18 16:01

Byla jsi na screening kolem 12.týdne? Ten první? Nám zjistili vážné postižení už hned u ultrazvuku.Krev už ani nenabírali. Edwardsův syndrom je dost dobře odhalitelný už z ultrazvuku.Po ukončení těhu ve 14.týdnu se to potvrdilo u pitvy plodu. Takže být tebou tak bych nezoufala, já myslím, ze by nato přišli při ultrazvuku už dřív, kdyby to měl být Edwards. Každopádně moc držím palce ať je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
7.6.18 16:03

Vůbec se nebojte. Jedné známé vyšly hodnoty naprosto katastrofálně, dokonce uvažovala o potratu. Doma se hroutila, tak rodina volala gynekoložce a ta jí vyšetření vyřídila znovu. Hodnoty byly podruhé úplně v pořádku a její kamarádce se stalo to stejné…navíc tyhle testy jsou jen o pravděpodobnosti onemocnění miminka (a jsou dost zkreslené věkem). Vůbec se nenervujte, nemá to smysl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
7.6.18 16:16

Edwarsuv syndrom vyvrati jedine plodovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
7.6.18 16:29

@zudina ještě je tu prenascan test z krve který to může odhalit ale je za 12tis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
7.6.18 17:04

A také test cfDNA (z krve matky), dělá ho Gennet na Letné. Nevím, jestli ještě někde. Dále chodí s těmito nejasnostmi ženy za MUDr. Frisovou do Profemy v Praze. Když nechtějí na plodovku, ona je v tomto hodně šikovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
7.6.18 17:16
@potvurka89 píše:
@zudina ještě je tu prenascan test z krve který to může odhalit ale je za 12tis

Znama tento test podstoupila a ukazalo ji to falesnou pozitivitu na downa, takze na to bych nespolehala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
7.6.18 17:50

@zudina aha tak to také není povzbudive ja jsem o něm jen slyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.18 21:24

@Syberia Nene ty hodnoty jsi nepamatuji okamžitě jsem to zapoměla když mi řikal tohle…ale zitra si jdu na gyndu vyzvednout vysledky tak zjistim presne co nebylo v pohode a kolik procent…
Jeste jse me ptal kde budu rodit a o je podoli, tak jse tam objednam uz at je to zamnou.. jinak děkuji moc trosku me to uklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
8.6.18 18:33

@Terezkamaminka Nekdy jsou proste jen ty vysledky horsi. Bud hlavne v klidu, i kdyz to moc nejde… Ale dokud nevis zadne podrobnosti, tak se snaz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.18 06:19

Tak už mám vysledky, a mám velmi nícke hcG.
K tomu napsaný že je to negativni, ale vzhledem k hodně nizkemu hcG je tam podezdření na ten syndrom že prosí o podrobnější vyšetření.
Tak v Ponděli jsem objednaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
10.6.18 00:35

@Terezkamaminka Tak ja mela naopak vysoke hcg ;) V 16tt me poslali znovu na krev a jeste jednou tak zvysene, takze stres silenej. Pak mi dali na vyber plodovku nebo NIPT (ja to mela placene pojistovnou), to jsem si vybrala, ze plodovku stihneme, kdyby to nevyslo a vyslo to dobre ;) Drz se a urcite dej vedet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.18 14:04

Tak už mám naštěsti výsledky a všechno pohodě, ale musim přiznat hrozný stresy. 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5771
13.6.18 21:30

@Terezkamaminka Tak to je super :dance: :potlesk: S tim stresem ti moc dobre rozumim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí