Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se poradit co s dcerou. Chodí od června do školky. Nejdřív nadšená, ale nějak to poslední dobou hapruje. Ráno chodí s manželem, v pohodě odejde z domova, dá pusu, ale prý jakmile se začnou svlikat v šatně, tak zpusti, že chce domu, natahovat, brečet. Pak si ji veme učitelka a nejspíš v pohodě, někdy když je extra výstup tak pošlou pak zprávu, že si normálně hraje a v pohodě, odpoledne nic neříkají a holka jde normálně domu, nestezuje si nic
ja s ní ráno šla jednou, normálně mi dala pusu a šla, to je asi dva měsíce zpátky. Tatinek je z toho špatny, napadlo nás, jestli ho nezkouší? Pravda, chodí do německé školky, tak je to pro ni těžší, ale nástup byl velmi pozvolný a učitelky jsou úžasné, je tam asi 20 dětí 2-6 let a střídavě asi 4 učitelky. Tak nevím. Poslední dobou se dost vzteká, dost asi i odkoukala ve skolce, třeba valeni po zemi, když je něco problém, to nikdy nedělala
chodí od 9-16, já chodím do školy, takže prostě musí. Normálně tam jí, spí, všechno v pohodě, až na to ráno… Dnes se prý odmítla svléknout, tak ji asi svlékla učitelka..
Příspěvek upraven 26.10.16 v 09:27
Zkouší. Náš to zkoušel dva dny, záchvat nejvetsi, maminko nenechavej me tady, plac, krik, ja na prasky. Strcila jsem ho za dvere a odpoledne pani ucitelka rikala, ze za pet minut klid a krasne si hral. A taky si nosi ze skolky móresy, netolerujeme a postupne se lepší.
No ji to drží už tak dva týdny. Někdy lepší, někdy horší. Já myslela, že se jí třeba moc nechce tak mrmla, ale ona prý obcas vyloženě schovává v šatně, prý je to horší když se tam nahrne víc lidí, ona jakoby zpanikaří a sekne se. Já ji právě vidím v pohodě, tyhle ranní horory mi vypráví manžel..
Je to jenom období… moje začala chodit ve dvou letech do soukromé školky, tam to bylo v pohodě, až na první týden, kdy si zvykala a trochu pobrekával, pak ve třech letech nastoupila do státní, první dva měsíceúpln v klidu, do školky sse těšila a najednou po dvou měsících hystráky, že tam nechce, že chce se mnou domů, učitelka ji ode mě odtrhávala, mě to rvalo srdce, ale neměla jsem na výběr… trvalo to asi 3-4týdny a pak najednou jak to přišlo, tak to odešlo. Přitom se do školky těšila, ráno vstala, oblíka se, cesta v pohodě, i v šatničce usměvavá, ale jak jsem dveřela dveře… řev… přejde to, neboj. Akorát musíte mít nervy z oceli
za chvilku ji bude 5 a školka je pro ní všechno ![]()
Pokud je podle ucitelek behem dne v pohode, tak to neres. Meli jsme ve skolce deti, ktere tohle vydrzely treba tri mesice i dyl - rano pri odchodu matky scena jak v narodnim a za pet minut pohodicka u hracek a o nicem nevedely. Je to narocne pro mamku/tatku, ale to dite nijak extra netrpi, trochu to je zkouseni, trochu zvyk, trochu jsou fakt smutne, ale rychle to prechazi. ![]()
@emmuulina už chodila v roce a půl asi půl roku a to bylo s nadšením, ráno jsem ji tam vozila já, vzala batůžek pusu a pak mi nadšeně zamávala. Tak nevím jestli tak trošku nehraje na tatínka
ale zase bych byla nerada, kdyby byla nějak nešťastná, fakt jsem ji když začala chodit musela rvát spíš domů. Ale z nadšení se stala rutina a popravdě mě se v tomhle pocasi taky nikam nechce.
Mám dceru (4 roky ) chodí taky do německé školky: Ve školce je spokojená a standardně se ji nechce odchazet domu
Když ji do školky vodím já, tak je to v pohodě, občas jen prohodí, že tam nechce, ale pak mi jde zamávat a je klid. Když ji vede manžel, tak je to občas (často? )s pláčem. Ona ví, že tatínek je ten hodnější z nás dvou
Je to tak už od září, co tady chodí do školky. Je to naše malá "hérečka " ![]()