Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všichni, děti měly do teď Lego Duplo, ale malý (přes 5let)je ve školce unešený z nějakého lega(určitě je to lego originál),jsou to o hodně malé kostičky než Duplo, ale není tam nic určitého jako postavy atd.jen kola, takže si sám složí třeba auto, ptala jsem se učitelky jaké je to lego a řekla: no takovéto klasické v krabici hmm hmm ale nic takového nemůžu najít, viděla jsem lego classic ale to se mě zdá, že je takové ještě ta střední velikost, nevíte někdo o které by se to mohlo jednat, nemám teď možnost lítat po obchodech, tak vybírám na netu a je toho fakt hodně druhů.
Děkuji za tipy
![]()
Mrkni na lego city… http://lego.heureka.cz/f:6125:409283/
náš to sládá od tří let, duplo ho nikdy nebralo
Urcite je to lego classic, takove ty zlute krabice. Jina velikost nez duplo a obyc lego neexistuje. Ty classic jsou prave krabice ruznych dilku na vsechno, jen si pohlidej aby tam opravdu nejake kola byly, nejsou ve vsech typech.
@TynaCut Lego classic je ta nejmenší velikost, akorát jsou v něm častou dvouřadové kostky. Já ho mám v plánu koupit jako první lego po duplu, nějaký velký box, pak se dá dokupovat z akékoliv řady. Jina auta jsou často v Lego Creator, ale to je většinou krabička s pár kostkami, ze kterých složíš max. tři různá auta (najednou jenom jedno), moc prostoru k fantazii není, pokud další kostky nemáš.
Lego creator je to od 4 let a sou male casti syn stim ma kolikrat problem to slozit
Tak to bude asi opravdu to Lego classic, právě v tom mám zmatek, je Duplo to vím jak vypadá, pak ten už jen ten classic myslela, jsem právě že classic je ta střední a pak je ještě menší, ale to by bylo super ten classic má super boxy a jemu se právě líbí, že si může stavět auto jaké chce ![]()
Koupila bych mu lego classic 10693
To ho zaujme 100% Je tam dinosaurus, piratska lod, raketa a robot a dalsi…
@Black Cat Ale to vypadá, že tam nejsou kolečka, pokud ho na tom ve školce nejvíc baví auta…
@selia píše:
@Black Cat Ale to vypadá, že tam nejsou kolečka, pokud ho na tom ve školce nejvíc baví auta…
Kola tam nejsou…
Ale z tohodle classicu je to takové nejpřijatelnější pro kluka, no. Ty kostičky v ostatních krabicích classicu jsou hodně v holčičích barvách. Lila, růžová apod.
@TynaCut píše:
Ahojky všichni, děti měly do teď Lego Duplo, ale malý (přes 5let)je ve školce unešený z nějakého lega(určitě je to lego originál),jsou to o hodně malé kostičky než Duplo, ale není tam nic určitého jako postavy atd.jen kola, takže si sám složí třeba auto, ptala jsem se učitelky jaké je to lego a řekla: no takovéto klasické v krabici hmm hmm ale nic takového nemůžu najít, viděla jsem lego classic ale to se mě zdá, že je takové ještě ta střední velikost, nevíte někdo o které by se to mohlo jednat, nemám teď možnost lítat po obchodech, tak vybírám na netu a je toho fakt hodně druhů.
Děkuji za tipy![]()
@TynaCut píše:
Tak to bude asi opravdu to Lego classic, právě v tom mám zmatek, je Duplo to vím jak vypadá, pak ten už jen ten classic myslela, jsem právě že classic je ta střední a pak je ještě menší, ale to by bylo super ten classic má super boxy a jemu se právě líbí, že si může stavět auto jaké chce
Jo, to je dobrá volba..My kupujeme malému od 4 let lego City a už ho začíná pomalu skládat i malá (2,5 roku). Na Vánoce právě dostanou ten Classic kreativní box, aby mohli stavět spolu, jsou tam s kolečka, okna.. Zdá se mi to fajn.. ![]()
@martina82 a nemohla bych poprosit reálné foto třeba jak jsou ty kostičky velké a jsou tam i takové ty průhledné kostky?(ve školce je to jako zlato ty nejcenější
)
@Black Cat no právě musím s těma kolama, dinosauří už mají to duplo(to mi dalo fušku sehnat) ![]()
@TynaCut http://www.slevici.cz/…ky-deti-4713 mrkni na Sluban, dá se kombinovat s legem