Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
AHOJ
prosím o radu, Bertík je týden po operaci torze varlete, má jizvu na břiše a na varlatech, den po operaci začalo peklo při jídle, brečí, ječí, tlačí , rudne ,, takže má otevřenou pusu v ní lahev,, jíst evidentně chce, ale párkrát cucne a pak ječí a ječí, dáme odkrknout, dáme lahev a zase řev, dostáváme do něj jídlo i hodinu, je to na mozek, už na něj kolikrát máme zlost, je to strašnýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý,, na kontrole jsme byli včera a mudr rikala, že ho to bolet nemůže, při prohmatávání jizvy nebrečí, jinak trpíme na prdíky, takže musíme denně rourkovat… máte někdo stejnou zkušenosti? přejde to, ebo si máme objednat místo v Bohnicích? je to tou operací nebo se zbláznil??
Ahoj, myslím, že to asi bude to bříško, anestetika obecně zpomalují peristaltiku střev, mělo by se to zlepšit. Ale je to jen můj odhad. Držím palce!
no jenze od aneszie je to uz dlouho operovali ho minulou sobotu, ale ten jekot je skoro u kazdeho jidla
Když má mimi mlíčko v puse, tak se zrychluje pohyb střev a pokud trpí na prdíky, tak právě papání mu paradoxně způsobuje bolení. My to měli taky tak, strašné scény u papání (s tím, že mi byli kojení, takže já měla prso úplně bolavé, jak vzteky stiskával dásničky k sobě). Celkem pomáhalo při krmení nahřívat bříško a před krmením zacvičit s nožičkami. Určitě to přejde, to se neboj, ale je to o nervy. Ač se tomu říká tříměsíční kolika, my bojovali do čtyř měsíců. Teď se nám to nějak v noci vrací, takže budeme zase kupovat kapičky. Užíváte něco na prdíky?
Náš recept na koliky:
Dej ho do umyvadla a pouštěj mu přímo na bříško teplou vodu, tak teplou jakou snese - taková masáž proudem vody… nech ho tam chvíli rochnit a důkladně prohřát. Pak ho obleč, zacvič mu nožkama jako by šlapal na kole poplácej na zadečku, tento proces provozuj do vyprdění a pak ho teprve nakrm…
sab simplex nám tedy nezabíral. Nevím, jak tedy zabírá vám, pokud máš pocit, že nic moc, zkusila bych ještě baby calm. Cenově vyjde nastejno a zabral nám o něco lépe. Na třech měsících jsme přešli na Lefax a to bylo úplně něco jiného (ale ten je právě od tří měsíců). Zkusila bych ten baby calm a uvidíš. My jsme jeden čas kombinovali - ve dne sab simplex, v noci baby calm. No, bohužel univerzální rada neexistuje, kéž by byla. Musíte si vyzkoušet, co vám zrovna sedne. Chudinka, určitě ho musí jizva bolet (když ne na povrchu, tak uvnitř, nechce se mi věřit, že týden po operaci už je komplet zahojený) a ještě ty prdíky. No, ať se prdelce daří co nejlépe a z prdíků se co nejdřív vysekáte.
Zdravím, my ten jekot taky měli při jídle. Malá pila asi 2-3 minutky a začala se strašně kroutit a prohýbat a plakat o stošest. Dr.nám řekl, že je to právě ta kolika, střeva začnou pracovat a mimčo pláče bolestí. Já měla u první holčičky nervy v čudu a jak tak málo pila, tak nakonec nebylo mlíko. Nakonec z toho vyrostla. U té druhé to samé, vždycky když se pustila, tak jsem jí vzala, přitlačila trošku nožičky k bříšku v poloze v klubíčku, ona si prdla, nebo se rovnou pokakala a pilo se zas chvíli dál.Taky z toho vyrostla. Jinak zkuste lactobacílky, buď ve formě kapek, nebo kapslí, jsou snad od měsíce věku, třeba trošku pomůžou.
Ahoj, tvoje pocity fakt znám. Naše malá začala stávkovat u jídla asi ve 2 měsících - byla jsem zoufalá. Nakonec přestala jíst úplně - jen mě viděla s lahví už byl řev. Zkusila jsem všechno - různé dodlíky, chodit u krmení, zpívat jí, krmit v lehátku i na klíně, zabavit i úplný klid…vždy byly slzy na obou stranách, vztek i zoufalství. 4 týdny byla na stejné váze i zhubla, nakonec jí nabrali krev a výtěr zadečku - vše v pořádku. Nyní už 5. den normálně jí - ťuk ťuk ťuk - a já se bojím i dýchat abych to nezakřikla. Takže vydrž, bude líp, doktorka říkala že to děti prostě dělají
Ahojda, my trpeli na prdiky strasne od 2 do 8 tydnu, to jsme tak 10 hodin denne nosili v ruznych polohach a mala rvala a rvala
Pomohla nam probiotika, nejdriv jsme davali Laktobacilky baby a ted kapicky BioGaia, presli jsme na kapky z duvody pohodlnosti, bo nam ty laktobacilky nesly rozmichavat (je to prasek na rozpusteni). Ale efekt ma oboji stejnej, od 8 tydnu mame zlaty miminko ![]()
Hmmm, noooo,… Varlata a vnitřní ucho jsou na chlapském těle to nejcitlivější. Po té operaci to ještě nějakou dobumůže bolet. Při vší úctě k lékařům bych sdělení paní doktorky bral pouze informativně.
Zhruba před rokem a půl mně sestra na transfúzní stanici nechtěně napíchla odběrní jehlou okraj akupunkturního bodu na zápěstí, a to docela nešikovně (z mé „oblíbené“ žíly nechtěla vzorková krev téct). Od té doby mě pravé zápěstí při fyzické námaze pobolívá (docela specificky), prostě zásah do nervové „dráhy“… Při operaci mohlo nastat cokoli podobného. No a o bolesti varlat radši nerozebírat. Pokud u tak malého klučiny nejsou varlata ještě sestouplá, tak je velikánská šance, že se to s přibývajícími měsíci upraví…
Ale na tvém místě bych se asi taky klonil k optimističtější variantě, že to budou prdíky nbo něco podobného…
ahoj, mě to malá taky dělala,nakonec jsem změnila UM na Bebu senzitiv a přidala probiotika.Zlepšilo se to do té míry, že u jídla většinou už neřve, ale jí ho málo.Nám už je 6,5 měsíce a od 4,5 měsíce dlabeme příkmy a ty jí naštěstí jdou,ale to mlíko je děs.Přesně chápu tvoje pocity, já už byla taky zralá na blázineec, bála se každého dalšího jídla, protože ten řev byl neskutečný.
Řešíme něco podobného i bez operace a s kojením… Vztek, kroucení, pouštění prsu… jediné, co nám pomáhá, je v okamžiku, kdy se začíná vztekat, zašpuntovat dudlíkem. On se zklidní, pak zase dudlík vyměním za prso a pořád dokola…
Myslím, že to opravdu budou prdíky…
Ahojky, u nás to bylo podobné a byla to hrůza.
Paradoxně to u nás způsobil SAB SIMPLEX, protože malá se po něm nemohla vykadit. Přišla jsem na to až když jsem jí přidala pár kapek navíc, protože jsem myslela, že jsou to prdíky a ono se to ještě zhoršilo. Okamžitě po vysazení byl klid. Na prdíky jsme pak nahřívali bříško a hodně cvičili s nožičkama ( a přísná dieta - kojila jsem).
Držím pěsti,ať se to brzo zlepší! Pamatuji si moc dobře ten ošklivý pocit, kdy brečela hlady u prsa, ze kterého stříkalo mléko a ona se nemohla ani na minutu v kuse přisát a kroutila se a plakala.
Jizvikova,to je teda mazec,takovy prcicicek po operaci,preju pevne nervy,jo a i na to druhe
,Bohnice jsou plne,na ty nespolehej
.Jak tady holky pisou,Sab simplex po delsim uzivani delal zacpu i nam,tak at si jeste nepritizite a Lefax ma stejne slozeni.
Jinak jsem se chtela zeptat maminek,jestli je mozne,ze tohle ma i pul rocni mimco,ja myslela,ze uz je to za nama,ale ma obdobi,kdy presne jak tady pisete chyta se po savicce,ale po par locich rev,pak se zase chyta a opet rev…,rostou nam zuby,tak jsem to prikladala tomu,ale dle vsech prispevku,to vypada opet na koliku,probio kapky davame,je lenosny se hybat,tak to mame asi opet tady,takze i ja dekuju za rady ![]()