Brečí, že nechce do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
14.10.15 09:33

@Lynette
a kde mas statisticky pruzkum, ze kdo nechodi hned od 3 let do skolky, tak bude asocial?

a jinak psala, jsem to presne proto, ze zadne striktni pravidla v tomhle nejsou. kazdy je jiny a myslet si, ze z ditete udelam spolecenskeho tvora jen a hlavne tim, ze ho ve 3 letech dam do skolky, je proste blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
14.10.15 09:35
@Anonymní píše:
Já zase četla názory, že ve třech letech je malokteré dítě zralé na školku.:) Stačí si přečíst i názory pana psychologa Mertina z poradny na e-miminu. Zvláště pokud se jedná o ty státní školky cca 25 dětí na 1-2 učitelky. Teď nemluvím o soukromých, kde je pár dětí. Ono hodně dětí nedává ani ten hluk tolika dětí. Na to nás upozorňovala učitelka, že to vadí dětem, které přecházejí ze soukromých školek. Dcera také chodila od čtyřech let, synovec též a ušetřili jsme si plno starostí. Ve třech letech by zralá nebyla, navíc se jí zrovna narodil sourozenec a brala by to jako odložení.

Já si myslím, že hlavně 3 roky je ten nejblbější věk na školku. Dítě je už zvyklé na to, že je doma s mámou a je na ní v tomto věku i hodně fixované. Já dala malýho do školky ve dvou letech a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
14.10.15 09:38
@kudrnka89 píše:
Ahoj. Myslím, že nejsem jediná co má stejný problém se školkou. Vůbec si nemůže zvyknout brečí stále každé ráno :,( Když už tam jde tak tam je dva dny a hnet je nemocná. V pondělí jsme jeli jen pro oběd, aby nepropadl a jen viděla školku a totální hysterák. Nevím jak ji to vbysvetlit. Ja jsem otěhotněla tak do práce nepujdu už me napadlo ji nechat rok doma, ale manžel je proti, že školka je pro ní nejlepší, ale ja si plne nejsem jista. Třeba na ni není ještě psichicky vyzrala, ale ono to přísti rok muze byt stejny :zed: děkuji za jakykoliv názor.

Moje děti ve třech letech do školky nechtěly, měla jsem doma dvě mimina a tříleťačky jsem si nechala doma. Ten rok jsme si spolu užily. Podle mého je zbytečné dítě stresovat, nechat ho řvát a způsobit mu traumata, když nemusíš do práce. Letos byly starším holkám 4 a do školky šly úplně v pohodě, moc se jim tam líbí a každý den se tam těší. Dozrály do toho. Ostatně jsem i někde četla, že většina dětí dozraje do kolektivu až kolem čtvrtého věku, u mých to tedy určitě platila. Na tvém místě bych dítě nenervovala, nechala si ho doma a užívala si ho. Do školek, škol a práce se ještě nachodí…proč ho tam cpát zbytečně brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.10.15 09:41
@Lynette píše:
Já si myslím, že hlavně 3 roky je ten nejblbější věk na školku. Dítě je už zvyklé na to, že je doma s mámou a je na ní v tomto věku i hodně fixované. Já dala malýho do školky ve dvou letech a pohoda.

Každý je jiný. Nemůžeš takhle paušalizovat. Naše dcera ve dvou nedávala soukromou školku. A to byla zvyklá na chůvu a nebyla na mě fixovaná. Ve třech a půl šla do školky s přehledem a klidem, s radostí. Jen dva dny ráno brečela, pak už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
14.10.15 09:41
@Ali-Ali píše:
@Lynette
a kde mas statisticky pruzkum, ze kdo nechodi hned od 3 let do skolky, tak bude asocial?a jinak psala, jsem to presne proto, ze zadne striktni pravidla v tomhle nejsou. kazdy je jiny a myslet si, ze z ditete udelam spolecenskeho tvora jen a hlavne tim, ze ho ve 3 letech dam do skolky, je proste blbost.

Já se tady nehodlám handrkovat. Napsala jsem názor psychologů a svou vlastní zkušenost a tím to pro mě končí. Ať si zakladatelka nechá holku doma třeba do padesáti, mně to žíly netrhá. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
14.10.15 09:44

@Lynette Já teda nevím, ale všichni psychologové, se kterými jsem se setkala, mají ten názor úplně opačný…že ve 3 letech je opravdu na většinu dětí příliš brzy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.15 09:49

@Lynette docela by mě ten názor psychologů zajímal. Tak jestli to někde najdeš, tak to sem vlož. Psychologii jsem částečně studovala a spíše jsem se setkávala s tím druhým názorem. Samozřejmě by dítě s matkou mělo docházet někam mezi děti nebo si zvykat i s jinými dospělými než matkou. Ale v žádném případě nepotřebuje instituci.:) I když ten trend už nastává i u nás po vzoru zahraničí, aby děti docházely do institucí v co nejranějším věku. Ale důvod není socializace, nýbrž aby se matky rychle vrátily do pracovního procesu a ekonomické důvody.

• Citovat
  • Upravit
11700
14.10.15 09:49
@Lynette píše:
Já se tady nehodlám handrkovat. Napsala jsem názor psychologůa svou vlastní zkušenost a tím to pro mě končí. Ať si zakladatelka nechá holku doma třeba do padesáti, mně to žíly netrhá. :mavam:

Kterých? Kolika? To by mohl napsat každý k jakékoliv blbosti kterou vyplodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
14.10.15 10:12

Ja si taky myslím, ze pokud to dite nemusi tak proc ho nenechat doma. Když widim jak ji to stresuje tak to ji moc nepridava :,( Skoda, ze manzel není stejného nazoru..je to tezky to prosadit, kdyz je opačného nazoru :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
14.10.15 10:15
@Lynette píše:
Jestli jsou jí 3 tak bych jí tam dávala. Školka je důležitá - dítě se tam naučí navazovat vztahy s vrstevníky - později už to nelze dohnat. Takže pokud chceš riskovat že bude ve škole jak asociál, bude mít málo přátel a nebude schopná zvládat konflikty s lidmi, tak si jí nech doma.

Kazde dite je jine, nejsou to seriove vyrobky. Stejne tak jako maji odlisnou rychlost ve vyvoji napr. co se pohybu, nebo mluveni tyce. Potrebuje kazde dite svuj cas na to, aby bylo zrale na kolektivni zarizeni. U nekterych to jsou 3 roky, u nekterych to muze byt driv a u jinych zase pozdeji. Asocial vyroste spis z nevyzraleho ditete, ktere bude rok trpet ve skolce a bude to tam diky tomu nesnaset i za rok, kdy by se mu tam jinak, bez predchozich stresovych zazitku, mohlo treba libit. Taky nazor detskeho psychologa. Zalezi na tom, jake ma kdo moznosti, koho se pta a co chce slyset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
14.10.15 10:29

@tronelka Když se zeptá zakladatelka psychologa zda nechat dítě doma, tak jí řekne že je to dobrý nápad. Pak když bude holce 25 a bude nešťastná, že nedokáže lehce navazovat vztahy a půjde za psychologem, tak se dozví že příčinou je to, že jako malá neměla dost času ve školce aby se to tam naučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.10.15 10:32
@Lynette píše:
@tronelka Když se zeptá zakladatelka psychologa zda nechat dítě doma, tak jí řekne že je to dobrý nápad. Pak když bude holce 25 a bude nešťastná, že nedokáže lehce navazovat vztahy a půjde za psychologem, tak se dozví že příčinou je to, že jako malá neměla dost času ve školce aby se to tam naučila.

A nebo to bude naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15420
14.10.15 10:34

Já šla do školky až v 5 a ještě jsem to tam neměla ráda. Ožila jsem až z nástupem do školy, s kontakty jsem nikdy neměla problémy. Zakecám se fakt pomalu s každým, kamarádek mám dost, partnera jsem našla.
Dcera ve školce od 3,5 a teď je jí 12 a má problém se skamarádit, vždycky musí vyjít iniciativa od té druhé osoby. Můj přístup k lidem naprosto nechápe.

To je moje zkušenost a ať si psychologové říkají, co chtějí. Je to hodně dáno povahou a tlačení do kolektivu na tom, podle mě, nic moc nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.10.15 10:42
@Lynette píše:

takže vztahy s vrstevníky by nemělo umět celkem dost dospělých,. Protože za mého dětství, pokud byl rodič na RD s mladším dítětem, tak ten starší nemohl chodit do školky, protože nebyly místa ;) Zajímavý, že se o takovém jevu nikde nějak nepíše, když je to tak závažný problém nedat dítě do školky hned ve 3 letech :think:

• Citovat
  • Upravit
1606
14.10.15 10:53
@Lynette píše:

Myslim, ze je jedno jestli pujde dite do skolky ve trech, nebo ve 4, dulezite je, aby pro to bylo vyzrale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin