Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dite potrebuje predevsim mamu nejak nechapu manzeluv vyrok… Asi ho ani komentovat nebudu zase byvh byla sprosta. S ucitelkama jsi mluvila? Zjistovala jsi zda se ve skolce nedeje neco proc tam nechce byt? Osobne bych ji tam nevodila… ![]()
Taková debata, jestli dítě ve 3 do školky nebo ne, už tu dlouho nebyla
![]()
Za mě, pokud dítě od začátku září řve, ještě si nezvyklo a řve i během dne, nejenom při předávání, tak takové dítě bych si asi stáhla domů, pokud bych mohla.
Zakladatelka nepíše, jak moc má náročné těhotenství, další indicie, co jí vedou k tomu tam to dítě vodit.
Jinak co se týče toho obecně, tak jestli dítě jde do školky ve 3 nebo 4 je fakt jedno, kontakty navázat stihne
S prominutím je to fakt největší blbost, co jsem slyšela. Do té školky pak bude chodit ještě následující dva roky, kde na to bude mít habaděj času. Syn začal chodit ve 3 a půl letech a kdyby ten první rok nechodit, nic extra by se zřejmě nestalo. Začala jsem pozorovat, že školka jako taková mu dává hodně až později. Ale je fakt, že ten první rok chodil vcelku sporadicky - byl víc nemocný a byl stažený ze školky na 2 a půl měsíce úplně kvůli narození sourozence.
Já sama jsem chodila do školky taky od mala a taky je ze mě asociál nevyhledávající kolektivy
![]()
No on sam chodil uz do jesli tak mozna proto. Třeba dneska jsem si pro ni sla a byla vpohode i pry ve skolce dneska byla spokojena rikala učitelka doufam, ze zítra pujde vpohode. Jestli ne tak pak uz ji tam nedam.
@kudrnka89 píše:
No on sam chodil uz do jesli tak mozna proto. Třeba dneska jsem si pro ni sla a byla vpohode i pry ve skolce dneska byla spokojena rikala učitelka doufam, ze zítra pujde vpohode. Jestli ne tak pak uz ji tam nedam.
Já jsem taky chodila do jeslí, ale když jsem viděla své děti v témž věku, tak se mi srdce svíralo při pomyšlení, že bych je musela někam dát a jít do práce… To je divný argument.
Můj manžel do školky nechodil a je asociál, ale tam bych to viděla spíš na osobnost matky než absenci kolektivu.
Toto zjednodušování se mi zdá fakt hloupé. Na mém synovi třeba bylo vidět akorát ve 3 letech, že je připravem i na něco víc než být pořád jen s maminkou (a stresoval ho pláč miminka), tak šel do mš. Neteř je připravená dřív. Dcera ve třech připravená nebyla. Každý je jiný.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.