Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky. Jsem v 7tt a pripadam si jak balon. Kdyz jsem zjistila v 5tt ze jsem tehotna citila jsem se normalne, ale ted o dva tydny pozdeji mi prijde ze mi bricho roste zavratnou rychlosti snad kazdy den. Urcite je to jen dojem, koukala jsem i na internetu na nejake fotky v ruznych fazich tehotenstvi a vypadan uz jak ve 4 mesici. Mivala jsem vzdy normalni sportovni postavu, ale najednou jak kdybych pribrala 10kilo ( a to podle vahy mam -2kila nez pred dvema tydny). Mivam docela silne nevolnosti ktere mi nedovoli jist uplne tak jak bych chtela, i kdyz ani moc nezvracim. Snazim se jist pravidelneji po mensich davkach, obed si dam beznou porci pokud to zaludek dovoli. Fakt nevim z ceho muzu byt tak nafoukla. K tomu najednou dychavicnost, velka unava…Mel nekdo taky takovy problem nebo pocit? Opravdu jakdyby mi bricho behem dvou tydnu narostlo jak za 4 mesice. Jestli to totiz bude takhle pokracovat dale tak porodim asi mamuta ![]()
Jsi zaplynovana, vysvětlovala mi to kdysi gyndarka, že je to vlivem zvýšené hormonální hladiny. Zácpu máš? Ta je taky běžná.
Větsinou to bývá k zácpě, nafouklé břicho je jedním z příznaků těhotenství…
Pardon za anonym, ještě nechci prásknout těhotenství. Ale měla jsem to stejně v prvém těhotenství i teď. S miminkem to samozřejmě nemá nic společného, to budou střevní plyny, ale taky mi břicho vyskočilo strašně rychle, musím to od začátku hodně maskovat. Teď jsem v 11.tt, prcek má tak 4 cm a je ještě komplet schovaný někde dole ve stydké kosti, ale pupek nad ním mám jak v pátém měsíci. Pozitivní teda je, že od toho začátku už to moc nerostlo a vydrželo konstantní tak do toho 5. měsíce, kdy už to konečně začalo být těhotenské břicho a rostlo úplně normálně.
A ano, velká únava i zadýchávání jsou běžné, mně se to zlepšilo někdy s přechodem do druhého trimestru.
Je tak to jste mě uklidnily
já se bála at od ted nerostu abnormálně
je to moje první těhotenství a zácpu nemívám. Spíš fakt jen nafouklé břicho jakdybych byla nonstop přejezená. I nazout si tenisky je ted nepříjemné ![]()
Znam. Zrovna vcera vecer jsem mela doslova pocit ze prasknu, strasny…
Ja měla tohle v prvním těhotenství. Potvrzeno jsem ho měla někdy v 8.tt a asi po týdnu mi vyskocilo břicho
říkala jsem si noo bezva…takhle brzo?
Vypadala jsem tak na 4.m Pak to ale splasklo,a do čtvrtého měsíce nebylo nic vidět. Teď po druhé se mi to nestalo,do 6.m téměř bez břicha ![]()
Ja zitra valim pro espumisan, za zkousku to stojí
celkem ho tu holky chvalily