Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosim od soboty mi vystreluje bolest nad levou pulku zadku. bolest vystreli vetsinou ve stoje pri chuzy a sem tam i kdyz jsem proste v klidu ( obic krec to neni to poznam a asi by ani nebyla tak casto na stejnem miste ) k dr jsem jit nechtela ale vypada to ze asi budu muset a chtela jsem se zeptat kam vlastne jit? Na chyru? A ja si myslim ze bude chtit delat RTG. Ale na ten se mi moc nechce jsem 30tt. a kdyz mu reknu ze RTG nechci tak me urcite posle do haje proc tam chodim. jde to zjistit i jinak treba ultrazvukem?
@agnes 123 píše:
Prosim od soboty mi vystreluje bolest nad levou pulku zadku. bolest vystreli vetsinou ve stoje pri chuzy a sem tam i kdyz jsem proste v klidu ( obic krec to neni to poznam a asi by ani nebyla tak casto na stejnem miste ) k dr jsem jit nechtela ale vypada to ze asi budu muset a chtela jsem se zeptat kam vlastne jit? Na chyru? A ja si myslim ze bude chtit delat RTG. Ale na ten se mi moc nechce jsem 30tt. a kdyz mu reknu ze RTG nechci tak me urcite posle do haje proc tam chodim. jde to zjistit i jinak treba ultrazvukem?
Dosla bych na rhb, na co chirurgie a rtg?
Můžeš mít skříplý nerv.Na rtg tě určitě jako těhotnou nikdo posílat nebudu,za to dám ruku do ohně.Mám s tím zkušenosti,(ledvinové kameny za začátku těhu,na rtg v žádněm případě) a jinak máš pravdu,mnohokrát jsem se setkala s tím,že když se dozvěděli,že jsem těhotná,tak ruce ode mě pryč a nejčastější věta byla,musíte to vydržet,urovnejte si priority atd…Jdi za obvoďákem a uvidíš,co ti poradí…
@agnes 123 Na neurologii nebo k obvodnimu, na chirurgii to nema co delat.
Rentgen ti na tohle nikdo delat jen tak nebude, mas proste skriply nerv.
Taky jsem si myslela,že mam skříply nerv a byla to ledvinová kolika a s tím si teda moc nezahravej,můžeš přijít o ledvinu.
@agnes 123 píše:
@rozand a to zjisti jak jen pohmatem?
Od toho je klinicke vysetreni - rhb nebo neurologie,pokud tam rhb nemate.
Jdi na rhb, nic jiného ti asi nepomůže. Ale upřímně, takové bolesti jsem měla v posledním trimestru furt a i na gyndě mi pokaždé řekli že bohužel jak se tam dole rozvolňují vazy a připravuje se to na porod je to normální a nic s tím neudělají.
tohle mi dnes vyhodila moje tehotenska aplikace a jsem v podobnem tydnu jako ty.. posilam sken obrazovky
Může to být skříplý nerv nebo i SI kloub, klidně jdi na chýru, já tam byla taky, ikdyž s tím SI kloubem, doktor mě prohmatal, dal mi „těhotenský obstřik“ a dal mi recept na těhotenský pás, ten jsem si vyzvedla a když začínám cítit bolest, nasadím ho a je to mnohem lepší. Jsem 31tt.
Dobrý den. Má, prosím, někdo zkušenost zda mi bude udělán rtg plic v 24 týdnu těhotenství? Jsem 3 roky po odstranění melanomu a pravidelně 2× ročně chodím na kontrolu ke kožní lékařce s rtg plic a UZ břicha…Děkuji
@Qadra mě rtg nedělali. jen kontrolu znamének. to jsem čekala první dítě a chodila jsem 2× ročně, takže se posunul rtg na tu další kontrolu. teď čekam druhé a chodím na kotrolu jen 1× ročně, ale ani tak dělat nebudou. počkají po porodu a dojdu si na rtg dodatečně. pokud by to bylo nějak zásadní, jako při zranění nebo nemoci, tak jako ano…ale pokud jde jen o prevenci, tak mě to posouvají…
@Qadra nejsem lekar ani nemam osobni zkusenost, ale rekla bych, ze to tech par mesicu pocka, pokud to neni akutni. Pri kojeni uz to problem neni.