Břicho k prasknutí v 17. týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4099
20.2.18 19:56

@Veroniiikaaa řekni si doktorovi ať ti napíše Magnosolv - je to jen na předpis a zároveň to nejlepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
20.2.18 19:57

@Veroniiikaaa preeklampsie je myslim vysoky tlak v tehotenstvi.Viz:Preeklampsie je onemocnění v těhotenství, které vede u ženy k zvýšenému krevnímu tlaku a vylučování bílkovin močí. Preeklampsie je objevuje zhruba u šesti procent těhotných žen. Rizikovým faktorem je též těhotenství v pokročilejším věku (přes 40 let) a prodělání této nemoci při dřívějším těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
20.2.18 19:58

@Kikulele On ti asi stejně nic moc jiného nedá zeptej se v lékárně tam ti poradí a řeknou co můžeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
20.2.18 19:58

@Kikulele moje doktorka primo ne, ale sla se mnou od dvere k jine doktorce a ta mi ho udelala… ja tam sla hlavne ze me vecer budila bolest a tlak v brichu… ale stejne nic vic nez ze mam maly zaludek mi nerekla :nevim:
Me dela problem stravit i pulku rohliku… teda nedela mi to problem snist ale potom ten tlak… tak uz zacinam uvazovat ze budu jist jen polevky a kase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
20.2.18 20:01

@markyj ten mam taky, ale nejak mi nepomaha spis je to horsi mam pocit… asi sem divna :mrgreen:
@Kikulele aha tak to je neco vyjmecne… diky za informaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
20.2.18 20:04

@Petruna21 zitra rano si skocim do lekarny a bude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
20.2.18 20:07

@Kikulele Určitě to bude nejlepší tam ti poradí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
20.2.18 20:30

@Kikulele

No, mně v lékárně řekli, že v těhotenství by se vit C brát neměl. To jsem jen valila oči, jakože proč, když je to vitamín? Paní lékárnice říkala, že prý studie říkají, že mimino má pak vyšší potřebu vitamínu C.

@Veroniiikaaa

Ono pak ještě je potřeba rozlišit, co ti to břicho vlastně dělá. Jestli je napnuté a k prasknutí - to také může být tím, že se zvětšuje děloha a napíná se kůže - trvá to vždy několik dní/ týden a je to dost nepříjemné. Pak to přejde a v průběhu těhotenství se to pak ještě několikrát opakuje.

No a pak tvrdnutí břicha - což by v 17. týdnu ještě být nemělo. Nebo nevolnosti spojené s utlačováním žaludku. Ale na to máš taky ještě spoustu času :-)

Když jsi v 17. týdnu, viděla bych to teď spíš na ten růst dělohy. Vem si, že břicho a vše uvnitř se musí přizpůsobit. A jsou to velké změny. Mění se poloha vnitřních orgánů, jinak se napínají vazy, vazy, které drží dělohu táhnou… to vše je nepříjemné a zpočátku bolí, než si tělo na tu změnu zvykne. Hodně si břicho promazávej, ať kůže tolik nepne a nebolí (bolí i tak než si zvykne - ale opravdu to za pár dní přejde).

Magnézko si v lékárně vyžádej přímo pro těhule. Ale jak již bylo zmíněno nejúčinnější je dle lékaře ten Magnosolv, ale ten je skutečně jen na předpis. A zatím, si myslím, že na něj máš ještě čas.

Neboj, všechno bude dobré :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
20.2.18 20:40

@Whitedog to jsem vubec netusila.zase jsem o neco chytrejsi. Vzala jsem si teda jen jednu tu rozpustnou vcera protoze me bolelo brisko a myslim si ze to i pomohlo ale skocila jsem po tom hnedka jak to pritel prinesl ani jsem to nevedela ze by se to nesmelo.Az potom me to doslo a zacla jsem po tom patrat.Ja vim jsem blba ale vubec me nedoslo ze by magnesium nebo vitamin c mohl byt vic na skodu nez k uzitku. jinak si davam jen vitaminy pro tehotne protoze me porad trapi nevolnosti tak abych aspon nejake vitaminy pro prca mela.diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
21.2.18 07:31

@Kikulele určitě zkus :) a má i jednu výhodu je mírně projímavý takže nehrozí celé těhu zácpa :D. 1× denně to jistí každý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
21.2.18 09:41

@Veroniiikaaa jj tak každá jsme jiná a na každou bude i něco jiného zabírat :kytka: mně právě ten magnosolv i chutná, mám to místo limonády :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
21.2.18 12:35

@markyj jj je výbornej taky ikdyž nejsem těhu tak mám už jen na chuť :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a malej má tendence mi ho krást jak mu šmakuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
21.2.18 21:05

@Veroniiikaaa a nemoze to byt tvrdnutie? Ked sa vtedy toho brucha dotknes, je tvrde, alebo uplne mekke a priehmatne?
Mam dost obdobny problem, od 14tt a mam prave tvrdnutie. Beriem na to magnesii lactacii tablety pre tehu. Magnosolv mi dr prave kvoli tomu zaludku nedala. Tiez nic moc nezjem a zo vsetkeho mi je zle. Zvladam len tvrde syry, cerealne pecivo, ovesnu kasu, vajicka, zeleninu a polievky. Extra nic viac.
Tie sumive moc vhodne pre tehu neni su.
Urcite sa porad s dr o tom aj. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
22.2.18 10:59

@Veroniiikaaa taky to mám cca od 18. týdne a dr. mě s tím nechal na neschopence, protože jsem měla úplně tvrdé břicho a doporučil klidový režim. Brala jsem 3×1 magnesii lactici. Nakonec jsem kvůli pnutí a tvrdnutí břicha skončila ve 23. tt v nemocnici na Mg. kapačkách, naštěstí jen na 2 týdny. Od té doby přísný klidový režim a 3×2 magnesii lactici denně. Už tak doma ležím přes 3 měsíce, ale pomalu jdu do finále :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
23.2.18 19:26

@Lalitaluky ahoj,no ja kdyz mam to bricho k prasknuti tak jej mam na dotek tvede, ale ten magnosolv mi vubec nepomaha tak mi dala ten rozpustny a stejne nic :nevim: Ale dnes kdyz jsem nic moc nesnedla tak zatim bez nahouknuti a dobry :dance: Si ze me holky v praci delaj srandu, ze jim jak vrabec a ze je dost ze se mi pomalu ukazuje pupik :)
@caramba ty joo az na kapackach 8o tak nastesti mas vse v poradku uz asi…a kdypak mas termin? Me zatim dr. neschopenku nenuti ale rika at se setrim… jenze jsem cvik a musim furt neco delat, kdyz je mi zle tak lezim ale to taky moc dlouho nevydrzim.
Jak jste na tom holky s briskem uz se ukazuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí