Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Veroniiikaaa řekni si doktorovi ať ti napíše Magnosolv - je to jen na předpis a zároveň to nejlepší ![]()
@Veroniiikaaa preeklampsie je myslim vysoky tlak v tehotenstvi.Viz:Preeklampsie je onemocnění v těhotenství, které vede u ženy k zvýšenému krevnímu tlaku a vylučování bílkovin močí. Preeklampsie je objevuje zhruba u šesti procent těhotných žen. Rizikovým faktorem je též těhotenství v pokročilejším věku (přes 40 let) a prodělání této nemoci při dřívějším těhotenství.
@Kikulele On ti asi stejně nic moc jiného nedá zeptej se v lékárně tam ti poradí a řeknou co můžeš ![]()
@Kikulele moje doktorka primo ne, ale sla se mnou od dvere k jine doktorce a ta mi ho udelala… ja tam sla hlavne ze me vecer budila bolest a tlak v brichu… ale stejne nic vic nez ze mam maly zaludek mi nerekla ![]()
Me dela problem stravit i pulku rohliku… teda nedela mi to problem snist ale potom ten tlak… tak uz zacinam uvazovat ze budu jist jen polevky a kase
@markyj ten mam taky, ale nejak mi nepomaha spis je to horsi mam pocit… asi sem divna ![]()
@Kikulele aha tak to je neco vyjmecne… diky za informaci ![]()
No, mně v lékárně řekli, že v těhotenství by se vit C brát neměl. To jsem jen valila oči, jakože proč, když je to vitamín? Paní lékárnice říkala, že prý studie říkají, že mimino má pak vyšší potřebu vitamínu C.
Ono pak ještě je potřeba rozlišit, co ti to břicho vlastně dělá. Jestli je napnuté a k prasknutí - to také může být tím, že se zvětšuje děloha a napíná se kůže - trvá to vždy několik dní/ týden a je to dost nepříjemné. Pak to přejde a v průběhu těhotenství se to pak ještě několikrát opakuje.
No a pak tvrdnutí břicha - což by v 17. týdnu ještě být nemělo. Nebo nevolnosti spojené s utlačováním žaludku. Ale na to máš taky ještě spoustu času ![]()
Když jsi v 17. týdnu, viděla bych to teď spíš na ten růst dělohy. Vem si, že břicho a vše uvnitř se musí přizpůsobit. A jsou to velké změny. Mění se poloha vnitřních orgánů, jinak se napínají vazy, vazy, které drží dělohu táhnou… to vše je nepříjemné a zpočátku bolí, než si tělo na tu změnu zvykne. Hodně si břicho promazávej, ať kůže tolik nepne a nebolí (bolí i tak než si zvykne - ale opravdu to za pár dní přejde).
Magnézko si v lékárně vyžádej přímo pro těhule. Ale jak již bylo zmíněno nejúčinnější je dle lékaře ten Magnosolv, ale ten je skutečně jen na předpis. A zatím, si myslím, že na něj máš ještě čas.
Neboj, všechno bude dobré ![]()
@Whitedog to jsem vubec netusila.zase jsem o neco chytrejsi. Vzala jsem si teda jen jednu tu rozpustnou vcera protoze me bolelo brisko a myslim si ze to i pomohlo ale skocila jsem po tom hnedka jak to pritel prinesl ani jsem to nevedela ze by se to nesmelo.Az potom me to doslo a zacla jsem po tom patrat.Ja vim jsem blba ale vubec me nedoslo ze by magnesium nebo vitamin c mohl byt vic na skodu nez k uzitku. jinak si davam jen vitaminy pro tehotne protoze me porad trapi nevolnosti tak abych aspon nejake vitaminy pro prca mela.diky.
@Kikulele určitě zkus
a má i jednu výhodu je mírně projímavý takže nehrozí celé těhu zácpa
. 1× denně to jistí každý den
@Veroniiikaaa jj tak každá jsme jiná a na každou bude i něco jiného zabírat
mně právě ten magnosolv i chutná, mám to místo limonády
![]()
@markyj jj je výbornej taky ikdyž nejsem těhu tak mám už jen na chuť
a malej má tendence mi ho krást jak mu šmakuje ![]()
@Veroniiikaaa a nemoze to byt tvrdnutie? Ked sa vtedy toho brucha dotknes, je tvrde, alebo uplne mekke a priehmatne?
Mam dost obdobny problem, od 14tt a mam prave tvrdnutie. Beriem na to magnesii lactacii tablety pre tehu. Magnosolv mi dr prave kvoli tomu zaludku nedala. Tiez nic moc nezjem a zo vsetkeho mi je zle. Zvladam len tvrde syry, cerealne pecivo, ovesnu kasu, vajicka, zeleninu a polievky. Extra nic viac.
Tie sumive moc vhodne pre tehu neni su.
Urcite sa porad s dr o tom aj. Drzim palce ![]()
@Veroniiikaaa taky to mám cca od 18. týdne a dr. mě s tím nechal na neschopence, protože jsem měla úplně tvrdé břicho a doporučil klidový režim. Brala jsem 3×1 magnesii lactici. Nakonec jsem kvůli pnutí a tvrdnutí břicha skončila ve 23. tt v nemocnici na Mg. kapačkách, naštěstí jen na 2 týdny. Od té doby přísný klidový režim a 3×2 magnesii lactici denně. Už tak doma ležím přes 3 měsíce, ale pomalu jdu do finále ![]()
@Lalitaluky ahoj,no ja kdyz mam to bricho k prasknuti tak jej mam na dotek tvede, ale ten magnosolv mi vubec nepomaha tak mi dala ten rozpustny a stejne nic
Ale dnes kdyz jsem nic moc nesnedla tak zatim bez nahouknuti a dobry
Si ze me holky v praci delaj srandu, ze jim jak vrabec a ze je dost ze se mi pomalu ukazuje pupik ![]()
@caramba ty joo az na kapackach
tak nastesti mas vse v poradku uz asi…a kdypak mas termin? Me zatim dr. neschopenku nenuti ale rika at se setrim… jenze jsem cvik a musim furt neco delat, kdyz je mi zle tak lezim ale to taky moc dlouho nevydrzim.
Jak jste na tom holky s briskem uz se ukazuje?