Brigáda jakožto sanitářka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak nechoď dělat sanitarku, děláš vše a hlavně prebalujes, utiras zadky, koupes atp… Žádný sestry, max máš jednu sestru k ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je to přesně naopak. Hygienu a přebalování dělají převážně ošetřovatelky, sesterská práce je o něco zodpovědnější (léky, odběry, apod.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne ne tohle delaji prevazne sanitari. Takze ano podelane plinky, myti a uklizeni vsemoznych blivajzu budes tez delat. Bud na to mas zaludek a zvyknes si nebo ne. A ver mi nekdy je to masakr. Ackoliv vic nez nas*ano az na zadech (a jednou to me pacosce teklo i z postele dolu) mi vadilo cisteni protez. Jo zdravotnictvi bych definovala jako hrabani se po loktech v tech nejhnusnejsich vecech za malo penez. A nejakej bobek muze byt jeste lahoda oproti vylivani sbernych sacku s hnisem/ zluci a jinych veci odkudkoli.
ale co te nezabije to te posili. Preji fajn brigosku:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tejule píše:
Tak nechoď dělat sanitarku, děláš vše a hlavně prebalujes, utiras zadky, koupes atp… Žádný sestry, max máš jednu sestru k ruce.
Takže se mám vzdát svého řekněme.. snu.. kvůli exkrementum? To je dle mého dosti ubohý, kdybych to tak dopustila.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Takže se mám vzdát svého řekněme.. snu.. kvůli exkrementum? To je dle mého dosti ubohý, kdybych to tak dopustila..
Popravde krom utirani zadku budes delat caje davat jidlo a dezinfikovat. Vazne je tohle tvuj sen? Jako prace sester je zajimavejsi. Nevim kolik ti je, ale pokud chces jit na medinu spis bych leto stravila doucovanim se fyziky a chemie k prijmackam. A ver mi tohle je rada nad zlato.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Takže se mám vzdát svého řekněme.. snu.. kvůli exkrementum? To je dle mého dosti ubohý, kdybych to tak dopustila..
tak první dospěj a pak si jdi za svým snem ![]()
zatím určitě nemůžeš být sanitářka když ti dělá špatně hlavní náplň práce
- Citovat
- Upravit
No pokud se ti navaluje i z psích vykalu tak sis vybrala špatný sen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sailah píše:
Popravde krom utirani zadku budes delat caje davat jidlo a dezinfikovat. Vazne je tohle tvuj sen? Jako prace sester je zajimavejsi. Nevim kolik ti je, ale pokud chces jit na medinu spis bych leto stravila doucovanim se fyziky a chemie k prijmackam. A ver mi tohle je rada nad zlato.
Je mi 17, půjdu do třeťáku na gymplu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nepíšu že se ho máš vzdát, ale nemůžeš dělat, sanitarku, sestru, nebo lékaře, pokud ti je blbe, když to napišu surové z ho. ven… To je to nejmenší co uvidíš… Někdo na to žaludek má, někdo ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše:
No pokud se ti navaluje i z psích vykalu tak sis vybrala špatný sen
Asi tak.. z krve, masa, to mi nic nedělá.. spíš jsem chtěla na tu medicínu a chtěla jsem předtím zkusit to prostředí té nemocnice
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Asi tak.. z krve, masa, to mi nic nedělá.. spíš jsem chtěla na tu medicínu a chtěla jsem předtím zkusit to prostředí té nemocnice
a si myslíš že medik jde hned řezat?
- Citovat
- Upravit
@Chumláčková_víla píše:
a si myslíš že medik jde hned řezat?
Nejde, to samozřejmě vím, ale co tak ještě vím tak takovou oše praxi dělá jen pár týdnů o prázdninách
- Citovat
- Upravit
Je to podle oddeleni.Ja pracuji v nemocnici na jine pozici a co jsem.tak vypozorovala, tak.treba sanitarky z centralniho dispecinku sanitaru , tak ti jsou k dozpozici vsem oddelenim na prevazeni pacientu k ruznym vysetreni. Pak treba sanitarky ze skladu zdravotniho materialu delaji to, ze prebiraji leky, lekarsky a zdravotni material , trideji jo dle oddeleni a pote ho rozvazeji na oddeleni, kam patri.No a pak jsou sanitarky primo na danem oddeleni.Podle meho názoru je hodne narocna treba ldnka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosimte pobav se s nějakým doktorem co dělá a co viděl, třeba jen pitva, já u první pitvy prorizla tlusté střevo a vyvalilo se na mě no hnus, tuna hoven, které tam byly už hohodne dlouho. Karcinom recta. Pak když nebyli lidi, pomáhala jsem sestře s prebalovanim, sama by ho neuzvedla, bys byla za totální nechci říct co, kdybys řekla, bez si to udělat sama, já jsem doktorka… Tak to nechodí… Musíte si vyjít vstříc… Zrovna včera mi do služby přivezli bezdaka, který měl na noze ránu cca 10× 5 cm a v tom měl červy, mouchy a No prostě hnus, celé se to hybalo a já to musela pinzetou vydávat… Desinfikovat a jak smrdel, myla Jsem se 100 X a 50 X sprchovala… Já šla na medicínu až po zdravce, tak jsem věděla fo čeho jdu a vlastně nelituji, je to na jednu stranu skvělá práce, na druhou musíš mít na to žaludek… Anonym z důvodu zaměstnání.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky! Je mi 17 a příští rok bych si chtěla udělat sanitářský kurz a dělat třeba v létě brigády.
Kvůli mé postavě a díle se nebojím fyzických náporů, chci se ale zeptat.. dělají sanitáři hygienu jakožto umývání, přebalování? Když se někde zeptám je mi řečeno že to dělají hlavně sestry.. a taky se chci zeptat, kde bych měla dělat, jaké oddělení, kde by toho bylo nejméně.. pochopte mě, nejsem žádná fiflena a chápu že to je normální lidský fyziologický proces, ale dělá se mi špatně i z psích výkalů, nevím proč, přitom toho lituji, protože se chci v budoucnu věnovat zdravotnictví/medicíně. :/