Brigáda mezi SOŠ a VOŠ - danění

2539
20.6.16 20:23

brigáda mezi SOŠ a VOŠ - danění

Ahoj mám takový problém.
Dnes jsem byla podepsat smlouvu na letní brigádu na kterou nastupuji od 27. - 30. 6. a poté od 1. - 29.7. 2016. A můj problém je následující:
na červen jsem ještě při doložení potvrzení o studiu mohla podepsat tzn.,,růžový papír'', ale poté mi paní účetní oznámila že od 1.7. už mi potvrzení o studiu neplatí a já musím doložit potvrzení z následující školy (na kterou ani nevím jestli mě berou - dozvím se později), když nedoložím mám smůlu a v průběhu července se již slevy nedočkám. Mně to připadá jako obrovská kravina, vždyť studentem SOŠ jsem přeci až do 31.8. 2016 a pokud bych na další školní rok neměla práci, tak na PÚ musím nastoupit až 1.9. 2016.
Co myslíte? Mám v průběhu července nárok na slevu ze SOŠ? Nejlepé pokud by zde byla nějaká účetní, která tomuto rozumí, připadám si bezradně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46
20.6.16 20:46

@Bomer ja si tedy myslím, že studentem SŠ jsi pouze do ukončení školního roku a zakončení maturitní zkouškou. Tedy pokud by si nešla na VŠ či VOŠ, musela by si se myslím hlásit na úřad práce uz v létě. Ale třeba taky kecám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
20.6.16 20:50

@KriPe nene to vím stoprocentně, že na úřad práce popřípadě až v září, že do konce srpna mám stále statut studenta :) je to tak i u pojištovny (tam sem si i schválně volala), ale tady na brigádě, mě docela zaskočili :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
20.6.16 20:51

@Bomer A není to úplně jedno, kolik počítáš, že si asi tak vyděláš? Abys vůbec tu slevu za studenta měla z čeho uplatnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.6.16 20:52

@Bomer aha, tak to je jina. Ja si to pamatuju jen po ukončení VŠ. A tam mi statut končil na konci června a pak uz jsem musela po Absolutoriu na pracák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
20.6.16 20:53

@j.a.n.i1 píšu sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2831
21.6.16 09:00

Pokud jsi ukončila v červnu, tak stát za tebe platí zdravotní ještě následující měsíc po ukončení, tedy i v červenci. V srpnu bys teoreticky měla jít na pracák. Pokud ale navážeš dalším studiem, automaticky se to proplatí zpětně, tedy nemusíš řešit nic. No a s tou brigádou, oficiálně červenec a srpen student nejsi, takže ani nemůžeš pobírat výhody. Ale u brigády si pak můžeš dát daňové přiznání příští rok a musíš to doložit potvrzením o studiu za ten červenec a srpen, je teda potřeba aby ti SOŠ vystavila potvrzení do 31.8. (příp. VOŠ od července, ale to asi těžko). Pak o tu slevu na dani nepřijdeš. Tak snad je to srozumitelný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
21.6.16 11:01

@Janee19 podle paní, co u nás byla ve škole z pracáku se na něj máme hlásit až v srpnu, volala jsem i na pojišťovnu abych se ujistila a opravdu za mě i v srpnu platí pojištění stát, v tomhle mám jasno, bylo to to první co jsem z jišťovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
21.6.16 11:11

@Bomer Ano, i v srpnu, s tu vyjímkou, co jsem ti posílala do SZ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat