Partner i já krátký dlouhý týden s malým dítětem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Partner i já krátký dlouhý týden s malým dítětem?
Ahoj holky, mám si ce ještě rok na mateřské, ale už ted řeším co dál. Než jsem otěhotněla, dělala jsem na směny v gastronomii a to denní a noční, krátký dlouhý týden. Peníze tam byly krásné. Můj partner též v gastronomii a krátký dlouhý týden od 8 z domova do 23:30.Mám dylema, jestli se dá vůbec nějakým klidným způsobem zvládnout péče o dítě, aby jsme nemuseli s partnerem dělat proti sobě?… Máte s tím někdo zkušenost?..Nebo jste se práce museli vzdát a najít si práci někde v kanclu od pondělí do pátku za směšný peníz?…
Přemýšlím jak to zkombinovat, chůva, prarodiče… přeci jen je to 15 dní v měsíci a 15 dní v měsíci bych měla volno…Krátký dlouhý mi vyhovuje… Jenže se obávám že to půjde blbě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud máš hlídání a nebude ti vadit, že prakticky ve dnech kdy jsi v práci to dítě neuvidíš, tak si myslím že se to skloubit dá, určitě lepší, než kdybyste pracovali s takovouhle pracovní dobou proti sobě. To bych já neskousla, to by znamenalo krom dovolené se naprosto vzdát rodinného života
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám takový pár, teda spíš bývalý pár. Měli opačně krátké a dlouhé týdny, malé dítě, hodně si stěžovali na to, že se vidí jenom ráno cca do 9, než šli do práce, a večer se vraceli domů kolem 23:00. Partnerský život šel do háje, protože se viděli jen v noci, kdy jeden z nich byl po celodenní šichtě, a tak byl rád, že spal. Neměli žádné společné zážitky, víkendové výlety, nic. Jen se doma střídali. Po roce, co to takhle dělali, šli od sebe. Samozřejmě k tomu asi měli víc důvodů, než tu práci, ale určitě to nepřispělo. Asi bych to neriskovala. Anonym - nepíšu o sobě.
- Citovat
- Upravit
Aha, omlouvám se, koukám, že bys chtěla mít týdny stejně, jako partner. Prvně jsem to pochopila blbě. V tom případě zkušenosti nemám, ale přeju, ať to vyřešíte co nejlépe ![]()
- Citovat
- Upravit
Nebo pracovat v kanclu za ne smesny peniz
. Moje znama to s muzem tak mela a fungovali dobre/cca pul roku. Do skolky ho vodil muz, vyzvedavala chuva a byla s nim u nich doma nez prisla zmama vecer domu. Prarodice nezili pobliz. Ale teda meli moznost te chuvy/bydli v Praze a platili ji celkem vysoky plat, protoze chuva take fungovala vlastne na plny uvazeK, takze ve finale o jeji plat prisli a zustaval jim jen plat chlapa. Kdyby meli babicku, asi by to nemenili..
No ale kazdopadne ona si pak nasla praci po-pa,stand.prac.,financne jim to proste vychazi lip.
Pokud bysze meli babicku nebo nekoho, kdo by maleho obstaral/pokud mozno asi i nejlip u vas doma/tak proc ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám do konce rodičáku ještě dakeko, ale mám pak ideu si najít nějákou tu kancelářskou práci, hlavně aby se mi kryla moje pracovní doba s otvírací dobou školky… ale pro mě je práce spíš zdroj příjmů, než hobby… pojud tam jsou dobrý peníze, už teď během posledního roku doma(aspoň posledních pár měsíců) začala zvykat dítě na chůvu… ono finančně po odečtení platu chúvy na tom budete srovnatelně, nebo možná trochu hůř, než s těmi pár korunami z kanclu, ale nevypadneš z oboru a náklady na chůvu se začnou časem menšit…nižší úvazek by asi nešel..?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja budu od noveho roku taky delat kratky a dlouhy. Pritel tak take pracuje. Hlidat nam bude babicka. Nebojim se toho, ja ale budu doma uz okolo 19 hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dělali s partnerem stejný krátký - dlouhý týden, ale on noční, já denní a naopak. Střídali jsme se v 19.00 hod. s tím, že jsme si předali dítě v práci. Výhodou bylo, že jsme bydleli pět minut pěsky od práce a že se ráno zavíralo v 5.00 a otevíralo v 10.00 hod. Tím pádem jsme ho ráno nikam tahat nemuseli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to docela běžné, ve fabrice s nepřetržitým provozem dělá spousta manželů s dětmi. Musí už před koncem roku upozornit na nutnost proti směn, aby stihli školku, družinu…ano, prakticky se míjejí…ale jde jen o pár let ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řešíš moc dopředu.
Jinak ono je lepší, když někdo z rodičů jede klasiku - jeom ranní, po-pá. U nás to bude manžel, já jedu v nepřetržitém provozu, směny máme jak píše šéfová. Není problém se dopředu domluvit na volnu, či si potom směnu přehodit s kolegou. Všichni na mě koukají jak blázna, ale já takhle budu více doma v podstatě. Ano, když budu mít pracovní den, dítě uvidím ráno spát, večer už půjde do postele. A pak tu jsou dny před noční, po noční a normálně volné celé dny. Ty já miluji.
No uvidíme od 1., jak nám to půjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit