Brigáda na DPČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Dohoda o provedení práce, tedy DPP. Můžeš si vydělat až 10 tis. Kč měsíčně, musíš podepsat Prohlášení poplatníka („růžový papír“).
Ale zdravotní pojištění si musíš platit sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
ZdravímChci se zeptat zda někdo neví jak je to s brigádou na DPČ. Jsem v situaci kdy se mi nedaří bohužel najít práci na hlavní poměr a potřebuju už aspon nějak přispívat k nájmu. Naskytla se mi nabídka brigády, ale zajímá mě kolik si můžu vydělat aby se z toho neodvádělo zdravotní. Bylo mi řečeno nějakých 8.650 kč, ale všude čtu něco jiného.
Je otázka zda jsi na ÚP či ne.
Jestli ne, tak máš lepší DPP, ale zdravotní si musíš platit sama. A podepsat prohlášení k daní, když nepodepíšeš strhne se srážková dan.
Jestli jsi, tak pouze DPČ. Výdělek do poloviny průměrné mzdy. Zdravotní platí stát, ale vždy se z toho něco strhávalo i na sociální pojištění, ale nevím jak je to teď
- Citovat
- Upravit
Ano jsem na UP.
Tohle by mělo bejt právě to DPČ. Zítra jdu na ten pohovor tak jsem zvědavá co mi tam řeknou. Jinak děkuju snad to bude ok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty DPP jsem jednou měla a dostala jsem výplatu 2900 a hned další měsíc jsem měla platit zdravotní, tak jsem musela skončit páč se to nevyplatilo. Tak snad to DPČ bude ok s tímhle. Furt se něco mění
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikolxxxx píše:
@Titty DPP jsem jednou měla a dostala jsem výplatu 2900 a hned další měsíc jsem měla platit zdravotní, tak jsem musela skončit páč se to nevyplatilo. Tak snad to DPČ bude ok s tímhle. Furt se něco mění
To sis nějak spletla, limit 10 tis. Kč platí pro DPP minimálně od roku 2012.
Každopádně pokud jsi na úřadu práce, můžeš mít jen DPČ za určených podmínek.
Držím palce, ať ti něco vyjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty Nene opravdu nespletla, bylo to DPP. Na pracák jsem to donesla a hned mě vyhodily. No snad to dopadne radši bych teda HPP ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U Dpc jsou odvody nad 3.500 Kč, jestli jsi na pracáku tak si můžeš na Dpc vydělat max polovinu minimální mzdy což je 8.600 Kč a nesmíš pobirat podporu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Takže pokud budu mít nad 4000 tak už odvádím zdravotní tedy zda to dobře chápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikolxxxx Ano, nicméně z logiky veci, je výhodnější mit trena 7000,– a odvest z toho zdravotní, nez mit 3800,– a radovat se, ze ho platit nemusis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 No to chápu, že bych aspoň něco měla, ale jde o to že mam do toho čast na nájem a jine další věci. No uvidím každopádně děkuju za radu 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@JancaS84 Mam pocit, ze od letoska se to zvedalo na 4000,–
Máš pravdu
. To jsem ani nepostřehla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikolxxxx píše:
@j.a.n.i1 No to chápu, že bych aspoň něco měla, ale jde o to že mam do toho čast na nájem a jine další věci. No uvidím každopádně děkuju za radu 😊
Tak kolik potřebuješ na výdaje a kolik bude cca tvůj výdělek snad už víš. Na internetu je spousta kalkulaček, kde zjistíš svůj čistý příjem po zadání pár údajů o dpč.
Předpokládám, že zhruba víš, kolik ti to hodí, jinak bys tu brigádu asi nebrala, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím
Chci se zeptat zda někdo neví jak je to s brigádou na DPČ. Jsem v situaci kdy se mi nedaří bohužel najít práci na hlavní poměr a potřebuju už aspon nějak přispívat k nájmu. Naskytla se mi nabídka brigády, ale zajímá mě kolik si můžu vydělat aby se z toho neodvádělo zdravotní. Bylo mi řečeno nějakých 8.650 kč, ale všude čtu něco jiného.