Brigáda na poště
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@blabla123 Žádné rozdíly bych řekla, dle toho co jsem viděla.
Jako minimální mzda platí pro všechny. Co by firmy udělaly - nabrali brigoše, že je nemusej platit? Protože je obecně známej pohled - brigoš = otrok, nejlépe student, toho vůbec platit netřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
@blabla123 Žádné rozdíly bych řekla, dle toho co jsem viděla.Jako minimální mzda platí pro všechny. Co by firmy udělaly - nabrali brigoše, že je nemusej platit? Protože je obecně známej pohled - brigoš = otrok, nejlépe student, toho vůbec platit netřeba.
Minimální mzda platí pro všechny bez rozdílu, ale ty skupiny platí pouze pro hpp. Alespoň, co já vím…
- Citovat
- Upravit
@blabla123 píše:
Minimální mzda platí pro všechny bez rozdílu, ale ty skupiny platí pouze pro hpp. Alespoň, co já vím…
Tak to je pak dost divný. Hlavně když i pro ty skupiny je napočítaná hodinová.
Dané nařízení:
http://www.mpsv.cz/…_1_1_17_.pdf
O tom, jaký je druh smlouvy se nepíše ale § 5 - kratší pracovní doba = mzda přímo úměrná té za 40 hodin.
Jako ono je to docela divný, aby někdo mohl mít míň jen protože je to brigoš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Tak to je pak dost divný. Hlavně když i pro ty skupiny je napočítaná hodinová.Dané nařízení:
http://www.mpsv.cz/…_1_1_17_.pdfO tom, jaký je druh smlouvy se nepíše ale § 5 - kratší pracovní doba = mzda přímo úměrná té za 40 hodin.
Jako ono je to docela divný, aby někdo mohl mít míň jen protože je to brigoš
vazne to tak je. ja delam za 66 kc za hodinu. delam s penezi, vydavam balicky a prodavam vino.
- Citovat
- Upravit
@blabla123 píše:
vazne to tak je. ja delam za 66 kc za hodinu. delam s penezi, vydavam balicky a prodavam vino.
A není to protože tvůj zaměstnavatel o skupinách nic neví (takovejch brigádních prodavaček do menších potravin či obchodů) jsme za 66,– viděla dost ![]()
Mám totiž za to, že kromě odvodů, které nastavuje smlouva je přístup k odměňování zaměstnanců stejný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
A není to protože tvůj zaměstnavatel o skupinách nic neví (takovejch brigádních prodavaček do menších potravin či obchodů) jsme za 66,– viděla dostMám totiž za to, že kromě odvodů, které nastavuje smlouva je přístup k odměňování zaměstnanců stejný
je to vazne tak, jeste jsem se na to dnes zde ptala. Muj zamestnavatel mi chtel dat od noveho roku 60 kc, jelikoz netusil, ze se zveda minimalni mzda.
Prave je rozdil mezi dpc a dpp vs. hpp. v tech skupinach. Minimalni hodinova mzda je pro vsechny.
- Citovat
- Upravit
@blabla123
Tak takový zaměstnavatel, který má o minimální mzdě takové tušení by mi tedy moc směrodatný nebyl ![]()
Škoda, že se nezapojila žádná z holek, co problematice rozumí. Zkusím to někde zjistit, jak to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
@blabla123
Tak takový zaměstnavatel, který má o minimální mzdě takové tušení by mi tedy moc směrodatný nebylŠkoda, že se nezapojila žádná z holek, co problematice rozumí. Zkusím to někde zjistit, jak to je.
ja k tomuhle tematu zakladala diskusi. uz jsi ji nasla
- Citovat
- Upravit
Motorizovany pracovnik na poste ma mezi 13800-15800 na prace.cz je hormada inzeratu na tuto pozici, stari, kteri byli ochotni za tyto penize delat jim utikaj do duchodu a mladi to nechteji delat.. jeste loni visel na nasi poste inzerat, kde nabizeli motorizovanym brigosum kolem 58 korun na hodinu.. a svete div se, nikdo to nechtel delat.. posta je strasnej moloch, generalni reditel ma zakladni plat 300 000 a pracovnikum davaj 70 korun na hodinu a divi se, ze nemaji lidi.. svine. http://cpost.jobs.cz/detail/?… tady je naborovy letak, brzo rano vstanes, poskladas si noviny, ty do 7.30 rozneses a hrde ohlasis, ze mas hotovo.. za to dostanes krasnych 70 korun hrubeho na hodinu.. super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lopata píše:
Motorizovany pracovnik na poste ma mezi 13800-15800 na prace.cz je hormada inzeratu na tuto pozici, stari, kteri byli ochotni za tyto penize delat jim utikaj do duchodu a mladi to nechteji delat.. jeste loni visel na nasi poste inzerat, kde nabizeli motorizovanym brigosum kolem 58 korun na hodinu.. a svete div se, nikdo to nechtel delat.. posta je strasnej moloch, generalni reditel ma zakladni plat 300 000 a pracovnikum davaj 70 korun na hodinu a divi se, ze nemaji lidi.. svine. http://cpost.jobs.cz/detail/?… tady je naborovy letak, brzo rano vstanes, poskladas si noviny, ty do 7.30 rozneses a hrde ohlasis, ze mas hotovo.. za to dostanes krasnych 70 korun hrubeho na hodinu.. super.
na pobocku jeste mene…
- Citovat
- Upravit
ty skupiny platí pouze pro hpp, nebo se pletu?