Brigáda na poště

Anonymní
7.4.16 09:25

Brigáda na poště

Jsem nyní v trochu špatné finanční situaci a tak hledám přivýdělek. Napadla mě pošta, kam jsem se došla zeptat, a brali by mě na brigádu - roznos dopisů, letáků, novin, důchodů. Zatím nevím, kolik bych měla na hodinu, na finální domluvu mám přijít až příští týden (onemocněla jim jedna paní a příští týden se uvidí, jak to s ní bude dále a jak často by mě podle toho chtěli…)
Když jsem se o tom ale zmínila kamarádce, říkala, že tam byla a nešla by do toho znovu. Jsme menší město (cca 8500 obyvatel), ale je to prý otročina, nedá se to stihnout ve stanoveném čase, a tak tam je člověk běžně místo do 14 hodin třeba do 15 nebo i do 16. Navíc je tam velká zodpovědnost kvůli velkému obnosu peněz při roznášení důchodů.
Kdyby to byla jediná nabídka práce, tak ji samozřejmě beru, mám ale rozjednanou ještě jednu, a tak se můžu rozhodovat a ráda bych slyšela zkušenosti jiných.
Byla jste některá na poště na brigádě? Jaké to bylo, šly byste do toho znovu?
Anonym - moje finanční situace, díky za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
protection
7.4.16 09:32

Pokud není nic jiného šla bych do toho..

• Citovat
  • Upravit
35867
7.4.16 09:35

Tak zeptat se jít proti týden můžeš ne? Pak uvidis jak by ti to vyhovovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.16 09:38

@protection - jak jsem psala, mám na výběr, jde mi hlavně o zkušenosti
@pikola - ano, nedám, ale ráda bych věděla zkušenosti jiných. KDyž se půjdu zeptat přímo tam, asi mi nebudou povídat o negativech, když mě potřebují přijmout…

• Citovat
  • Upravit
72725
7.4.16 09:39
@Anonymní píše:
Jsem nyní v trochu špatné finanční situaci a tak hledám přivýdělek. Napadla mě pošta, kam jsem se došla zeptat, a brali by mě na brigádu - roznos dopisů, letáků, novin, důchodů. Zatím nevím, kolik bych měla na hodinu, na finální domluvu mám přijít až příští týden (onemocněla jim jedna paní a příští týden se uvidí, jak to s ní bude dále a jak často by mě podle toho chtěli…)
Když jsem se o tom ale zmínila kamarádce, říkala, že tam byla a nešla by do toho znovu. Jsme menší město (cca 8500 obyvatel), ale je to prý otročina, nedá se to stihnout ve stanoveném čase, a tak tam je člověk běžně místo do 14 hodin třeba do 15 nebo i do 16. Navíc je tam velká zodpovědnost kvůli velkému obnosu peněz při roznášení důchodů.
Kdyby to byla jediná nabídka práce, tak ji samozřejmě beru, mám ale rozjednanou ještě jednu, a tak se můžu rozhodovat a ráda bych slyšela zkušenosti jiných.
Byla jste některá na poště na brigádě? Jaké to bylo, šly byste do toho znovu?
Anonym - moje finanční situace, díky za odpovědi :kytka:

roky jsem nosila poštu brigádně a naprosto super :think: já bych do toho šla hned znovu, právě, že žádná otročina, ale totál pohoda - jak si uděláš, tak máš.. akorát to počasí, no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.16 09:41

A mmchdm, z důchodů jsou dobrý dýška :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
protection
7.4.16 10:01
@Anonymní píše:
@protection - jak jsem psala, mám na výběr, jde mi hlavně o zkušenosti
@pikola - ano, nedám, ale ráda bych věděla zkušenosti jiných. KDyž se půjdu zeptat přímo tam, asi mi nebudou povídat o negativech, když mě potřebují přijmout…

Záleží, co by byla druhá možnost..

• Citovat
  • Upravit
6836
7.4.16 10:07

Kamarádka to dělala. Rozvoz novin měla od půl páté ráno, jezdila autem. Kolem sedmé se vracela a odnosila zbytek. Končila mezi 12-14 hod. Placeno měla do 13 hod.Ale plat děs, kolem 8 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.4.16 10:32

Já bych do toho asi taky znovu nešla, sice si to obejdeš podle sebe nikdo tě nehoní to je hrozná výhoda, ale na druhou stranu je to docela namáhaví, u nás je cca 2000 obyvatel, nosila jsem doporučené dopisy a noviny, ale pořád je to u nás do kopce a z kopce, takže když jsem ve tři hod zkončila byla jsem ráda že jsem se doplazila domů a odpočívala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.16 11:10

Prvně - to že máš někde něco rozjednané neznamená, že tě vemou ;)

Jasně, že brigáda na poště není práce snů, ale na čerstvém vzduchu, jde o pohyb, což je fajn.

Je tam sice nějaká zodpovědnost (důchody, dopisy), ale věř, že když někdo bude platit dobírku, tak ti nějaký drobný nechá, u důchodů taky (někteří i všechny drobné ;), příp. někteří mají přímo pro tebe nachystanou třeba dvacku.
Některé důchodkyně třeba rády pečou a dají ti něco ochutnat. A celkově důchodci mají pošťačky rády, jsou na ně milí, jsou rádi, že jim ten důchod donesla.

Dle mého lepší práce než doplňování zboží - tam jsou jen lidi naštvaní, že to co je v akci není, že ten paleťák tu překáží, platí se, kde co je, stěžují si na něco s čím nic neuděláš apod. Navíc ti nenechá nikdo ani korunu ;)

• Citovat
  • Upravit
10138
7.4.16 11:58

Já dělala jen teda letáky a děs… žádná organizace,
nevim jak všude, ale u nás byl projektant pako, protže sklad byl v prvním patře, výtah tam byl ale měl metr x metr x metr (codit po schodech mi nevadí) v každých dveřích byl žlábek, takže se tam nedalo s vozíkem normálně vjet, ale muselo se to nadzvedávat, což nic moc když je to těžký jak prase, a ještě k tomu nemáš prostor ani na výšku ani na šířku

Navíc si u nás začli dost vymýšlet, jako že tenhle leták chtějí singl, tenhle sigl a čelní stranou ven, tenhle zasunou celí do schránek.. (mmch u nás je 90%schránek na to prostě malích) ale vozík navíc nikdo nedal, takže to nebylo jak pobrat a člověk e neustále musel vracet

dozvonit se tu děs… bud nikdo neodzváněl, nebo byli sprostí
pak s klíči už to šlo… dělala jsem to 4m, a musela toho nechat… hlavně právě kvůli tomu zvedání u výtahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.16 12:18
@Tereza1986 píše:
Kamarádka to dělala. Rozvoz novin měla od půl páté ráno, jezdila autem. Kolem sedmé se vracela a odnosila zbytek. Končila mezi 12-14 hod. Placeno měla do 13 hod.Ale plat děs, kolem 8 tisíc.

tak to já i na té brigádě brala mnohem víc, 14 tis plus dýška :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.16 12:18

@xsaleen letáky jsou něco jiného, to je strašná otročina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
7.4.16 12:29
@martina.se píše:
tak to já i na té brigádě brala mnohem víc, 14 tis plus dýška :think:

14 tis. čistýho za roznášení formou brigády?? Kolikrát za měsíc jsi roznášela?? Přijde mi to dost peněz :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
7.4.16 12:32

Letáky dělám pro několik organizací už 15 let :mavam:. Počítej s dost fyzicky náročnou prací a málo penězi, na druhou stranu nás to živí celou rodinu velmi slušně. Dělala jsem je i při jiné práci jako brigádu, dneska už máme jenom ty letáky a noviny.

Výhoda letáků - uděláš si to v době, kdy se ti to hodí (dítě ve školce, škole), nebo naopak dítko může jít s tebou a vezmete to jako procházku. V Praze ti i můžu napsat, kolik jsou tak odměny za doručený kus. Paneláky jsou lepší než rodinné domy, najednou tam dáš hodně kusů. V rodinných domkách se kvůli 100 kusům naběháš třeba půl hodiny, je to o něco víc placené, ale zase ne o tolik, aby to kompenzovalo ten čas. Pokud je hodně kusů, tak si je třeba já beru domů a předskládávám, aby mi to šlo potom na rajonu dobře. Česká pošta dává vozík k dispozici, máš k panelákům klíče, ale musíš počkat až se s nimi vrátí doručovatelka z rajonu (málokde mají duplikátní klíče). Ostatní firmy většinou vozík nemají - šetří se.

A potom noviny - ty se doručují mezi půl 5 a půl 8, do půl 8 musí být noviny podle předpisů doručeny. Na nikoho nezvoníš, klíče dostaneš zapůjčené na poště, pak je tam musíš zase donést. Finančně je to mezi 1,50 - 2,40 Kč za kus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat