Brigáda pokud nebudu studentem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Brigáda pokud nebudu studentem
Dobrý den, toto je můj první příspěvek zde na emiminu, tak doufám, že to nějak nezkazím. ![]()
Ráda bych se zeptala, co si myslíte o mé situaci. Momentálně jsem studentem na Mgr., ale mám v plánu studium během února přerušit. Ve středu jdu na pohovor ohledně brigády. Myslíte, že by pro danou firmu mohlo mé přerušení studia představovat problém? Jen upozorňuji, že se nejedná o brigádu, která by svým zaměřením jakkoliv souvisela se studiem…
Co se týče placení zdravotního a sociálního, můj příjem by byl do 10 000 na DPP, takže by zaměstnavatel neměl platit tuto povinnost za mě, že?
Jaké nevýhody by to pro ně mohlo nést, pokud by mě přijali jako studenta a já pak přerušila?
Předem moc děkuji za odpovědi… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak firmě může být jedno, jestli jste studentem nebo ne. Je to důležité potom jen pro vás kvůli daním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adhocie když nebudete mít status studenta, budete si muset platit ZP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka píše:
@Adhocie když nebudete mít status studenta, budete si muset platit ZP.
Jojo, přesně tak, nicméně firmě je to šumák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adhocie píše:
Děkuji za odpovědi.
@vokishka: a to se prosím projeví jak?
Nebudeš mít nárok na slevu na studenta. Ale sleva na poplatníka ti to pokryje, takže pokud podepíšeš prohlášení poplatníka („růžové prohlášení“), tak daň bude vycházet nulová. Budeš si teda akorát sama muset platit to zdravotní, což je 1647 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš Jasně. Každopádně pro zaměstnavatele to žádné nevýhody nepřináší a jim to může být jedno, jestli teď půl roku nebudu studovat a pak zase začnu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit