Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer,
Jsem studentka střední školy, po prázdninách jdu do druháku a plánuju při škole brigádu, protože bych si chtěla vydělat na dovolenou s kamarádem příští léto.
Chtěla jsem se zeptat, kolik hodin týdně (všední dny) lze odpracovat, aby se to dalo zvládnout se školou a s učením?
Budu mít cca 130kč/h.
Mooc děkuji za odpovědi ![]()
@AnysWeis píše:
Dobrý večer,
Jsem studentka střední školy, po prázdninách jdu do druháku a plánuju při škole brigádu, protože bych si chtěla vydělat na dovolenou s kamarádem příští léto.Chtěla jsem se zeptat, kolik hodin týdně (všední dny) lze odpracovat, aby se to dalo zvládnout se školou a s učením?
Mooc děkuji za odpovědi
Budu mít cca 130kč/h.
Kašli na dovolenou s kámošem a radši šetří na něco smysluplnýho, třeba nový notebook, telefon atd.. Něco, co ti vydrží.
@AnysWeis píše:
Dobrý večer,
Jsem studentka střední školy, po prázdninách jdu do druháku a plánuju při škole brigádu, protože bych si chtěla vydělat na dovolenou s kamarádem příští léto.Chtěla jsem se zeptat, kolik hodin týdně (všední dny) lze odpracovat, aby se to dalo zvládnout se školou a s učením?
Mooc děkuji za odpovědi
Budu mít cca 130kč/h.
Na to asi neexistuje univerzální rada. ![]()
@Anonymní píše:
Kašli na dovolenou s kámošem a radši šetří na něco smysluplnýho, třeba nový notebook, telefon atd.. Něco, co ti vydrží.
Jediná věc, která vydrží jsou vzpomínky a životní zkušenosti.
@Anonymní píše:
Mladísi uřitě zaslouží užívat prázdniny a jet na dovolenou..přinase jim to zážitky a vzpomínky
A co tak vím, tak studenti na střední pracují 2-3 krát v týdnu nebo o víkendu…
Ale zaleží, jestli děláš třeba nějaký sport, tak školu, brigádu a sport asi nezvládnes
Já chodila na brigádu od druháku
Jako servírka, každý druhý víkend sobota plus neděle na celý den.
O prázdninách myslím vždycky měsíc, to jsme se střídali dlouhý/ krátký týden.
Nakonec jsem tam vydržela celou střední, byl to takový menší rodinný podnik. Nabízeli mi i práci po škole, ale to jsem nevyuzila.
A ty rady, co si ta vydělaný peníze raději pořídit. Jsou to přece peníze, které jsi vydělala, takže to je to krásné, že si je člověk může utratit jak chce ![]()
Dovolená za mě skvělá volba 👍
@AnysWeis píše:
Dobrý večer,
Mooc děkuji za odpovědi
Budu mít cca 130kč/h.
To ti nikdo neřekne. Musíš si to vyzkoušet na vlastní kůži.
Dcera v tvém věku chodila tak 3× v měsíci pátek, sobota, průměrně tak 36 hod. v měsíci, když jsem to hodila do kalkulačky tak by to bylo za 10 měsíců nějakých 46 tis., ale samozřejmě někdy nemůžeš nebo omarodíš, takže zřejmě míň. Pak jsou ještě prázdniny, to pracovala cca měsíc, myslím, že na hezkou dovolenou si vyděláš v pohodě. Záleží samozřejmě i jak tě bude zaměstnavatel volat, dcera měla směny naplánované celkem pravidelně.
@Anonymní píše:
A zrovna dovolená je v člověku napořád a ještě s kámošem. Zrovna teď jsem dala přednost dovče před novou kuchyní. Ty zážitky mi nikdo nevezme, do hrobu.