Brigáda při Úřadu práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12.3.25 21:24

Brigáda při ÚP

Dobrý den, mám prosím dotaz. Jsem poprvé v životě na ÚP. Skončila mi podpora v nezaměstnanosti a zatím se mi nedaří se dvěmi malými dětmi najít v našem málem městě a blízkém okolí práci na ranní směnu a hpp. Mám možnost brigády. Kolik si můžu na brigádě přivydělat, budu stále v evidenci ÚP a jak je to s placením zdravotního a sociálního pojištění? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20821
12.3.25 21:32

Na DPČ do poloviny minimální mzdy myslím.

Zdravotní je hrazeno z UP. Sociální nic. Není povinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
12.3.25 21:53
@Cenarius píše: Více

Prvni věta správně, castka je pro rok 2025 10 400. Druhá věta ne. U DPČ jsou odvody nad 4500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.3.25 05:46

@Maruszka01 podívej se na nabidky práce i třeba do 30km od tvého bydliště. Projela si všechny nabidky na jobs.cz? Prace.cz? Pak dalsi portaly jako easy-prace.cz,pracezarohem. cz a další? Veřejně vystavený životopis na zivotopisy.cz mas? Mas projete a obvolane všechny zajímavé pozice na ÚP? Protože i na ÚP jsou celkem zajímavé nabidky a jsou tam většinou i telefonní čísla, hned si můžeš volat a hlasit se. Jak daleko máš krajské město? Řidičák máš? Nemusí být samozrejme, aby me zase nekdo neosocil, ale je to prostě velká výhoda. Dále všechny supermarkety, drogerie, velke stavební hypermarkety jako obi, bauhaus mas sjeté? Taky ceska posta nema špatné pozice, banky (tedy ideálně jen pokladní pozice, ne vyloženě obchodní, pokud nejsi rozeny obchodnik :lol: )..Pak si pridej na FB skupiny tykajici se práce, tam lide dost taky pridavaji inzeraty prace..tohle všechno mas? ;) A samozřejmě správně napsaný životopis ;) A nepíšeš, co si dělala před dětmi a zda by děti mohl někdo rano davat do školky, nebo naopak vyzvedavat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35432
13.3.25 06:33

Můžeš mít DPČ do poloviny minimální mzdy. Zdravotní budeš mít hrazeno. Sociální budeš mít hrazeno pokud budeš mít z dohody odvody. Na UP ho hrazené nemáš.

Příspěvek upraven 13.03.25 v 08:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
13.3.25 07:29
@Luwica píše: Více

Druhá věta je nový odstavec. Když je na UP, má hrazeno ZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
13.3.25 12:47
@suzka1 píše: Více

Ale dotaz nebyl kde a jak hledat práci. Nechápu tady to horlivé naháněni do práce s malými dětmi. Klidně dokud budou ve školce může mít jen brigádu, když to s manželem zvládnou.

• Citovat
  • Upravit
3684
13.3.25 14:55

@Badboda mě tedy z příspěvků přijde, že by si zakladatelka velmi ráda našla práci na hpp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
13.3.25 18:56

Pokud jste v evidenci ÚP, můžete si na brigádě přivydělat maximálně 8 550 Kč měsíčně (platné pro rok 2024), aniž byste přišla o evidenci. Musíte to ale ÚP nahlásit před nástupem brigády. Zdravotní pojištění za vás dál platí stát, sociální pojištění se z DPP do 10 000 Kč neodvádí, takže se nezapočítává do důchodu.

• Citovat
  • Upravit
35432
13.3.25 21:10
@ruzzicka píše: Více

Když je úřadu práce tak DPP mít nemůže. A ten limit 10 tis už je taky nějakej pátek o něco vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat