V práci mě nemají rádi, zůstali byste?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.3.25 14:19

V práci me nemají rádi, zůstali by jste?

Ahojte,
Resim takovou vec. V praci lidem asi nesedím. Každý jsme jiní a byť jsem se snažila, tak asi nebudeme kamarádi. Co mě mrzí, ze na pracovišti dost jedou pomluvy a poslední dobou se setkávám čím dál s tim, ze u me hledají chyby, vyloženě se na to zaměřují.. ikdyz moje práce projde kontrolou přes vedoucího, tak treba při odevzdávání mi tam vytkne nějaké chyby a rekne, ze se s tim nedá ani dál pracovat a musim tam treba něco malého dodělat. Nikdy me za nic nepochválili. Spis mam pocit, ze se nimrají v tom, aby u me něco našli a ruku na srdce, kazdy někdy na něco zapomene. Ale urcite to nejsou velké chyby. Vsechno si plním, jsem rychlá a snažím se. Pracuji tam uz 5 let. Ale rikam si, jestli v takove energii dál zůstávat? Většina mi radí at neodcházím skrze plat, výhody, flexibilní pracovní dobu, ze uz takovou praci neseženu, ale ja nevim. Mozna jsem precitlivela a všude je neco. Ale prijemne mi to taky neni. Co by jste radili vy? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40868
12.3.25 14:28
@Anonymní píše: Více

A ty chyby, co ti tam „najdou“, tam jsou nebo nejsou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 14:33

Jsou, ale úplně minimální, nic zásadního

• Citovat
  • Upravit
16915
12.3.25 14:37

Ahoj,

nějaká drobnost se najde vždy. U nás v práci třeba víme, kdy vedení teče do bot - nikdo není ušetřen a pak je období, kdy víno teče proudem (obrazně) a víme, že je vše v pořádku. Někdy se to sveze po jednom, někdy po všech. Já byla v nemilosti minulý měsíc a taky jsem si říkala, že odejdu a pak zase pohoda.
Nevím, zda by to jinde bylo lepší.

Udělej si průzkum na trhu práce, zda jsou v okolí lákavější nabídky, zda se ti převrací žaludek každou neděli při pomyšlení že v pondělí jdeš do práce, apod. a pak se sama rozhodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 14:40

Chyby delame vsichni a kdo rika, ze ne, tak ten lze. Vim jak ti je, zazila jsem to stejne. Delala jsem jak mulice a kolegyne, co neudelala ani polovinu moji prace si jeste dovolila mi vytknout, ze jsem neco neudelala. Tehda jsem ji rekla, jestli ji neni hanba. Proste jsem se za sebe postavila, nedala jsem se. Pak se to nejak utraslo. Na tvem miste bych to zkusila vydrzet. A hezky s usmevem na tvari, to je bude sr** nejvic 8)

• Citovat
  • Upravit
53190
12.3.25 14:41

A ohradíš se tedy vůči tomu jejich „musíš to předělat, jinak se s tím nedá dál pracovat“? Tady je to přece jasné, buď tě chtějí honit na kravinách, pak buď trochu asertivní a nenech ze sebe dělat uchošťouru, nebo ty chyby skutečně jsou takové, že po tobě člověk pracovat nemůže a pak je na místě se nad nimi zamyslet a nedělat je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 14:51

A není to jen chvilkové? U nás se vždycky vybere snad v kole štěstí někdo, po kom se intenzivně jde, i když není hlubší důvod. Hledají se nesmysly, šťourá se, padne i vytýkačka a za dva měsíce se na to zapomene a zas se hledá někdo jiný. Jak je na tom firma? Obvykle se to děje, když firma není stabilní, chybí kvalitní management a chyby se tak hledají u pěšáků, aby se s tím nemusel potýkat management.

• Citovat
  • Upravit
2719
12.3.25 14:56

Teda neber to špatně, ale co děláš za práci, že po 5 letech děláš chyby? To po sobě nekontroluje než to dáš na kontrolu? Zvlášť když víš že po tobě jdou. Je fajn pracovat v dobrém kolektivu, ale do práce se chodí hlavně pro peníze. Když to je dají i jinde, jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40868
12.3.25 14:57

tak ale jsou tam a oni mají pravdu. A to že jsou minimální podle tebe, ještě nemusí znamenat, že jsou minimální i pro vedení :think: spíš bych se tedy zaměřila, aby tam ani ty minimální chyby nebývaly, podle popisu to bývá asi častěji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.3.25 15:06

Kolegyně taky byla rychlá, „jen“ dělala drobné chyby, nic zásadního. Jenže mně to ve výsledku přidělávalo tolik práce, že bych si to raději udělala sama, abych věděla, že je to v pořádku. Takže bych na tvém místě trochu zpomalila, ale byla pečlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381

Prober to se svým přímým nadrízeným/nadřízenou.
Měla bys dostat podporu. Plus popřemýšlej, co by ti pomohlo. Je to třeba přesazení na jiné patro? Zapojení do jiných projektů? Rotace napříč týmy?
Jsou to jen konkrétní osoby se kterými se to děje nebo je to celá skupina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24739

divný
jsi tam už pět let
už bys měla být maličko senior
není to o tom, že neumíš vyjít dobře s lidmi?? dle mne JE TO O TOM…

achjo, zkus být vstřícnější, víc se bavit, víc komunikovat dole i hore, prostě se všemi ok, v klidu… jsi evidentně v tenzi, to není dobrý
komunikuj případně s vedením, kde je chyba, přines fajn konstruktivní návrhy
proč jsi to za pět let neudělala??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.25 15:18

Ještě teda musím dodat, že i když se na začátku zvolení nežádoucí osoby kroutí hlavou, protože jsou to fakt nesmysly a ten člověk pracuje prostě dobře a je tam léta, postupem dnů se k tomu šťourání nechá strhnout řada lidí a dotyčného dusí vedení i někteří kolegové. Chyba, nad kterou by se u jiného mávlo rukou, protože se dá napravit během minut, nebo maximálně hodin, se rozebírá dny, rozmazává se a dělá se z ní obří problém, i když to tak není. Nenávidím to, i když se to neděje mně, přijde mi to jak v mateřské školce. Děje se to proto, že ostatní konečně můžou neřešit systémové problémy, ale můžou se šťourat v kravině. Na druhou stranu jsem taky měla kolegy, kteří ty drobnosti dělali pořád a prodělávali neskutečně moc práce a starostí, protože v kontextu organizace to drobnosti nebyly. Zamysli se, jaké chyby děláš. Zapomeneš do mailu přidat přílohu? V projektu ti chybí hlavička firmy? To jsou blbosti, co se dají napravit a asi jsi přepracovaná a možná by ti pomohla dovolená, nebo drobná změna v pracovní náplni. Spletla sis v reportu pro zákazníka desetinnou čárku a zákazník dostal nesmyslná data? To se taky může stát a stává se to, ale nesmí to být pravidlo a musíš to sama napravit a odůvodnit.

• Citovat
  • Upravit
1972
12.3.25 15:52

Já to samé poslouchám od mamky v práci, u přítele, u švagrové, u nej kámošky… trochu se bojím, že je to všude +- stejný. Vždy když se v práci musíš jakkoliv stýkat a interagovat s lidmi, je šance, že to bude tragédie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartaProchajda
12.3.25 15:54

Ty chyby děláš celých těch pět let a tyhle pocity máš taky celých těch pět let? Jestli jo, tak mi přijde divné, že to řešíš až teď a že ty chyby jim nevadily. Jestli ne, tak jsi asi začala dělat něco špatně v poslední době a možná ty chyby jsou důvodem, proč to začalo drhnout.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat