Brigáda u nestudenta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.10.25 00:35

Brigáda u nestudenta

Ahoj. Moje dcera před 2 lety odmaturovala a od té doby má brigádu na dpč. Skoro celý rok pracuje. Jsou třeba 1-2 měsíce v roce kdy nejsou směny, ale jinak chodí pravidelně. Říká, že jí to vyhovuje, protože si může plánovat, jestli půjde na ranní, odpo. nebo noční směnu, což by v kmenu nemohla. Nechci jí přemlouvat, aby šla na hlavní poměr, na vše si vydělá sama, takže tohle je v pořádku, ale snažím se jí vysvětlit, jaké to bude mít následky do budoucna. Když zrovna nejsou směny, nebo si nevydělá nad limit, tak si z ušetřeného zaplatí zdravotní. Ale děsí mě sociální, protože takhle pak nebude mít žádný důchod.
Na jednu stranu jí nechci tlačit do hpp, ale na druhou mam o ní v tomhle strach. Jsem špatná máma, když nechci svoje dítě tlačit do něčeho, co nechce, ikdyž toho bude v budoucnu litovat? :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20821
1.10.25 05:25

Však když si vydělá nad limit, tak si sociální platí.

A dělá tak 2 roky, má před sebou ještě desítky let práce. Takže bych to tak neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35435
1.10.25 06:13

Kolik si teda měsíčně vydělá? U dpc jsou odvody nad 4.500 Kč.
Hlavně jestli má pokryté za ty měsíce kdy nemá příjem zdravotní pojištění.
Kolik přispívá na domácnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.25 22:36

@JancaS84 Většinou 9000-12000, ale někdy směny nejsou, tak 0. Schovává si peníze stranou a když nemá nad 4.500, tak zaplatí zdravotní z toho. Domácnost má svojí s přítelem, který má vlastní byt, takže nevím, jak si dělí výdaje.

• Citovat
  • Upravit
2378
6.10.25 17:58

Důchod v její generaci nebude mít stejnak nikdo.. :D Já s ním taky nepočítám a to jsem mnohem starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10577
6.10.25 18:12

Za 40 let bude důchod úplně jinde :lol:. To by mě absolutně nezajímalo.
Zajímala by mě ta výplata, protože to je směšná částka 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat