Brigáda u nestudenta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Však když si vydělá nad limit, tak si sociální platí.
A dělá tak 2 roky, má před sebou ještě desítky let práce. Takže bych to tak neřešil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik si teda měsíčně vydělá? U dpc jsou odvody nad 4.500 Kč.
Hlavně jestli má pokryté za ty měsíce kdy nemá příjem zdravotní pojištění.
Kolik přispívá na domácnost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Většinou 9000-12000, ale někdy směny nejsou, tak 0. Schovává si peníze stranou a když nemá nad 4.500, tak zaplatí zdravotní z toho. Domácnost má svojí s přítelem, který má vlastní byt, takže nevím, jak si dělí výdaje.
- Citovat
- Upravit
Důchod v její generaci nebude mít stejnak nikdo..
Já s ním taky nepočítám a to jsem mnohem starší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za 40 let bude důchod úplně jinde
. To by mě absolutně nezajímalo.
Zajímala by mě ta výplata, protože to je směšná částka
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Moje dcera před 2 lety odmaturovala a od té doby má brigádu na dpč. Skoro celý rok pracuje. Jsou třeba 1-2 měsíce v roce kdy nejsou směny, ale jinak chodí pravidelně. Říká, že jí to vyhovuje, protože si může plánovat, jestli půjde na ranní, odpo. nebo noční směnu, což by v kmenu nemohla. Nechci jí přemlouvat, aby šla na hlavní poměr, na vše si vydělá sama, takže tohle je v pořádku, ale snažím se jí vysvětlit, jaké to bude mít následky do budoucna. Když zrovna nejsou směny, nebo si nevydělá nad limit, tak si z ušetřeného zaplatí zdravotní. Ale děsí mě sociální, protože takhle pak nebude mít žádný důchod.
Na jednu stranu jí nechci tlačit do hpp, ale na druhou mam o ní v tomhle strach. Jsem špatná máma, když nechci svoje dítě tlačit do něčeho, co nechce, ikdyž toho bude v budoucnu litovat?