Chybná výše dovolené, co s tím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A řešíš přesně co? Máš dovolené podle tebe tedy málo nebo hodně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na internetu mi to našlo 150hodin, že to ma bejt, tak ja nevim ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ja nastoupila po rodicaku na polovicni uvazek loni na podzim a nacetli mi kompletne dovolenou vcetne nejake bonusove za odpracovane roky. Ja dostala nejakych 45-50, snazila jsem se hodne cerpat a stejne jsem 20 prevadela na dalsi rok. Je to noemalni a dle zakona, ze ikdyz nastoupis v prubehu roku, mas narok na dovolenou na skoro rok zpetne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki jako ze ti nacetli dovolenou jako kdybys pracovala od ledna a pritom si nastoupila az na podzim?
- Citovat
- Upravit
jo, normalne bych je vybrala. Nejaky drobny rozdil v par hodinach nejaka internetova kalkulacka vs HR bych neresila a ridila bych se HR. Kdyby i to haprovalo treba 15-20 hodin tak bych zkontrolovala na HR jak to je. Jakmile by mi potvrdili, z e je to spravne, beru to jako spravne a normalne bych si to vybrala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ano, nejaky hodinovy pomer k tomu puluvazku co jsem nastoupila. U primne jsem byla celkem nastvana, ze mi HR nedalo vedet a nenastoupila jsem o mesic drive - ten mesic bych si vybrala cast te enormni dovolene. Nastupovala jsem kvuli tomu, ze bylo potreba a bylo hodne co delat a ne abych se snazila za 3 mesice vycerpat 2 mesice dovolene. Neco jsem prevadela, takze jsem mela na letosni rok nakonec 50 dnu (20 prevod +30 novych na letosek). Ikdyz uz mam vse na letosek bookovane vc Vanoc, tak stejne si prevadim asi 10 na rok 2026.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně vyber, máš případně emailovou komunikaci jako důkaz, že ses ptala a bylo ti potvrzeno, že ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdy ses vracela do práce? Co bylo předtím? Rodičovská dovolená?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty dvě hodiny se ti stejně podle mě vybrat nepovede. Teda pokud nemáte nějaký lepší systém než my. U nás se dá čerpat buď 4 nebo 8 hodin. Takže si takhle už několik let táhnu 1 hodinu dovolené, která nejde vyčerpat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, vrátila jsem se na zkrc. úvazek 6h denně, tj. 30h týdně (po odečtení pauzy). A všimla jsem si zůstatek ŘD 152h (není v tom stará dovolená, tu vidim jinde) psala jsem jedné osobě ohledně jiného problému + tuto výši dovolené a bylo mi napsáno, že je to v pořádku. Dovolenou máme 5 týdnů. Co byste dělali kontaktovali danou osobu znovu nebo kontaktovali někoho dalšího nebo to prostě vyčerpali a neřešili? Nebo je to tak skutečně ok? Nevím co s tím a už mě to unavuje. Dovolenou ještě vyčepanou všechnu nemám, ale předpokladam, že to vedení po nás bude do konce roku chtit. Děkuji. Prosím anonym jinak smazat.