Home office s batoletem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.9.25 13:41

Home office s batoletem

Ahoj,
má to tak někdo nebo řeší někdo aktuální téma??
Budu nastupovat do práce a mám možnost HO. Jedna nevýhoda velká je v tom, že kancl včetně školky mám v jednom městě kam dojíždím cca 30 min a bydlíme na vesnici.
Takže když pojedu do školky, můžu rovnou zůstat v kanclu. Protože jízda domů a pak zpět pro syna je ztráta času…. Tak přemýšlím nad tím, kdybych si ho nechávala doma a pracovala z domu? Je to reálné? Dá se to zvládnout?
Za sebe mám velké pochybnosti, ale dost by to ulehčilo vše..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35692
29.9.25 13:44

Takže je mu méně než 3? Tak asi záleží, jaký máš dítě a jakou práci :nevim: nebo co bude to dítě dělat samo, když ty budes pracovat? Moc si to nedokážu představit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.25 13:47
@pikola píše: Více

Ano jsou mu 2 roky. Taky si to nedokážu představit. Furt lítá a musím se mu věnovat. Práce je poměrně dost administrativní, ale také se musím hodně soustředit abych nic nezanedbala atd…

• Citovat
  • Upravit
1976
29.9.25 13:48

Záleží na dítěti, při mých dětech by to bylo nereálné. :mrgreen:
Ale vážně - budeš doma pracovat a dítě co? Bude si někde potichu hrát samo? To asi ne, viď. A do školky se chodí i kvůli sociálním kontaktům. Na tvém místě bych se vykašlala na HO, zavezla děcko do školky a šla pracovat do klidu v kanclu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
29.9.25 13:49
@Anonymní píše: Více

No a co je spatne nechat dite ve skolce a ty jdes do prace? Vzdyt je to prave super, ze to mas u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
29.9.25 13:51

Pokud víš, že za ním musíš pořád běhat, tak to bude problém. Já to vidím hodně u kolegů. U nemalé části z nich to sklouzne k tomu, že v pracovní době běhají s děckem na hřišti, na poradách nedávají absolutně pozor, protože po pokoji jim běhá dítě apod. Je to hodně o dítěti, podmínkách a i o vlastní disciplíně a schopnosti si to v hlavě nastavit tak, že „teď jsem v práci.“ Máš práci spíš úkolovou a je jedno, že to doděláš v noci, nebo je to spíš o tom od-do fungovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.9.25 13:55

Tobě se nechce pracovat z kanclu a chceš být doma, chápu to správně?
HO s dítětem je peklo. Já to nedávám, zlatej kancl a klid. Ovšem někteří a není jich málo si HO vykládají spíš jako takovou dovolenou s občasnou reakcí na teamsu. Nebo v případě pátku/pondělí jako prodloužený víkend.
Hele zkus si to. Podle mě ještě ráda poběžíš do kanclu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
29.9.25 13:58

Pokud nemáš klidné dítě, ani o tom neuvažuj.

Příspěvek upraven 29.09.25 v 18:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.25 14:06

Dobře, práce v kanclu mi nevadí vůbec. Naopak jsem ráda ve městě mezi lidma… jen jsem uvažovala nad tím HO, když je ta možnost. Každopádně od září příštího roku jde do státní školky 5 min od baráku.. tak to období musíme nějak zvládnout

• Citovat
  • Upravit
4171
29.9.25 14:09

HO je super varianta, jak pokrýt nemoce, nějaké krátké uzavření školky, pár dní prazdnin, ale být na HO s tím, že mám doma u toho dítě, je dlouhodobě sebevražda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5624
29.9.25 14:17

Já pracovala na půl úvazku na HO při mateřské a byl to záhul. Ty 4 hodiny jsem de facto dělala celý den, protože zároveň se staráš o to dítě. Takže nakrmit, zabavit apod. Je to náročné. Plný úvazek každý den tak nedáš. Akorát budeš mít pocit, že selháváš na všech frontách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
29.9.25 14:29

S dvouletakem je to silene. My absolvovali zavřené skolky v Covidu (malý byl ve skupince, vracela jsem se do práce v jeho 2 letech+ k tomu predskolak) a mívám HO místo osetrovacky…jako tyden to vydržíš, my s tou zavřenou skolkou to tehdy táhli nevim…mesic, 6 tydnu? s tim, ze jsme byli oba na HO a manžel ma naštěstí praci trochu časově flexibilnejsi nez ja, ale bylo to pekne o hubu. Jako o dlouhodobem řešení bych o tom neuvažovala ani za zlaté prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
29.9.25 14:33

Sla bych do kanclu a HO si nechala na ty dny, kdy dite bude nemocný. At si nemusíš brát ocr. Ideální varianta za me, taky se snažím sehnat neco takového. Byt doma porad a mit tam doteď porad, tak se zbláznite oba. Co by to dítě cdlej den dělalo? Samo si hrálo? Samo si udelalo obed a šlo si hrát? Ne, ty by ses mu musela věnovat, do toho by ti stala práce, byla bys nervózní, dite by to vycítilo a o to vic te vyzadovalo… ne, neznam nikoho, komu by to dlouhodobe fungovalo. Ani kamaradka, co ma extrémně klidne, hodne a samostazne asocialni dite s tímto nastavením nebyla v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
29.9.25 14:37

Po nocích a odpoledních, kdy ho může převzít druhý rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18498
29.9.25 15:00

Prvni dite jsem resila obdobi 2-3r v covidu s plnym HO. Dalo se to. Druhe nastupovalo do skolky chvili po 2 narozeninach. Veskere nemoci - HO. Mela jsem za cely rok jen 2 dny sick days a zbytek zvladla na HO a kdyz nemas ujeteho vedouciho jako je Dollores, tak se to zvladat da. Normalni vedouci ti totiz odpusti, ze nejsi 240 minut z 240 online presne jak si piskaji, ale rozlozis si to podle potreby a podle toho ti i davaji ukoly/ mas na starosti administrativu. Kdyz jsou deti ok, jezdim do kanclu 2× tydne a zbytek delam z domu. Kdyz musim resit nemoci, tak jsou stezejni meetingy. Jedu dle potreby - nekdy zacnu v 7, nekdy proste pracuju vecer kdyz je treba. Minuly tyden jsem delala v prumeru 10h denne. Jsem ochotna dat zamestnavateli vic, kdyz je normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat