Podvod při nabízení práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.9.25 19:50

Podvod při nabízení práce?

Zdravím, hledám si práci a reagovala jsem na inzerát práce na stránkách úřadu práce a dnes mi volala nějaká paní z té firmy a nabízela mi účast ve výběrovém řízení, ale podmínkou prý je absolvování kurzu zaměřeného na marketing, který platí úřad práce. Ale zmínila spoluúčast v částce asi 2800 Kč. Po skončení kurzu teprve začíná výběrové řízení a není tedy jistota získání práce. Paní pořád mluvila, ani mě nepustila ke slovu, tak jsem hovor ukončila, protože se mi to zdá jako podvod. Pochopila bych školení/kurz po nástupu do práce, i když placený asi taky ne.
Na úřad práce jsem napsala, aby to prověřili, tak jsem zvědavá co mi odepíšou.
Má taky někdo takovou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24547
27.9.25 19:53

Tak rekvalifikační kurzy před nástupem do práce se dělají běžně, ale tohle je trochu divné. Počkej, co ti ÚP odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17157
27.9.25 19:55

Přijde mi to jako podvod, dobře, že jsi nic nezaplatila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.25 19:57
@azaleila píše: Více

Tak to mě ani nenapadlo, ale je zvláštní, že inzerát mají přímo na stránkách úřadu práce. Ale už to, že paní volala v sobotu večer je divné

• Citovat
  • Upravit
17157
27.9.25 19:59
@Anonymní píše: Více

třeba je nějaká možnost, jak si na stránky úřadu práce dát inzerát, já fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27556
27.9.25 20:11

No třeba up platí jen část toho kurzu a ostatní ty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.25 20:38
@ka2ka píše: Více

Přece nebudu platit nějaký kurz a pak teprve procházet výběrovým řízením. Paní říkala, že mají hodně zájemců, tak jaká by asi byla šance, že mě vyberou?

• Citovat
  • Upravit
35455
27.9.25 20:47

A co to bylo za firmu? Ověřila jsi si jestli existuje atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.25 21:08
@JancaS84 píše: Více

Tak firma existuje, to jsem se dívala už když jsem odpovídala na inzerát. Teď se dívám, že necelý rok

• Citovat
  • Upravit
1844
28.9.25 01:10

Zakladatelko, je to klasicky podvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23877
28.9.25 09:28

Je to skoro určitě podvod… už cca před 15-20ti lety, při několikátém přerušení podnikání, jsem vzal první zaměstnání, které se namanulo a na ÚP jezdil číst nástěnky s nabídkama, nebo listoval v nabídkách na webu ÚP… 99% nabídek byly šmejdovské nábory na pěšáky na ŽL pro různé podomní a pouliční prodeje, apod… ÚP tenkrát nabídku žádného seriozního zaměstnání neměl… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat