Jak se díváte na uklízečky?

Anonymní
26.9.25 09:25

Jak se se díváte na uklízečky ?

Upřímně napište..
Nastupují jako uklízečka do jednoho zařízení nebo ústavu.
Z předchozí práce mě vyhodil. Tam jsem dělala v obchodě a měla jsem daleko víc peněz. Ale také jsem méně pracovala.
A nabídky práce jsou mrtvé.

Tak se mi naskytla příležitost uklízet. Ještě nikdy jsem to nedělala. Peníze hrozný, ale jen ranní směna. Mám malý dítě, takže se mi to líbí docela. I když je potřeba i jeden víkend v měsíci.

Dobře shrnu stojí to docela.za ho* ale lepší než být na podpoře v nezaměstnanosti.

Problém je, že se vidím jako hadr na podlahu už teď. A, že jsem nic nedokázala. Jak moc lidé opovrhují uklízečkama? Já myslím, že hodně.
Od kolegyně která tam u pracuje vím, že musí uklízečky pořád všechny první zdravit aby nebyl problém. Některé nad námi by se mohli urazit ( zdravotní sestry) 8o.

Už budu dostatečně ponížená a už nikde si neškrtnu. Kdybych dělala prostitutku možná bych byla váženější. Mým úkolem bude mít krásný smeták a dobře čistou podlahu. Každé smetí bude mým nepřítelem.

Jsem onuce. Na víc nemám. I z toho obchodě mě vyhodili. Kdo je ještě níž než služka? Už nikdo.

Taky se povyšujete a opovrhujete uklízečkou? Na co jsem? Na umývání hajzlů..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
217
26.9.25 09:32

To máte jedno je to ve všech profesích stejný a někdy i mimo. Vždy budou lidé, co se nad vámi budou cítit nadřazeně.
Zaměstnanci vs. uklízečky
Nadřízení vs. podřízení
Zákazníci vs. prodavačky/pokladní
Stálý zaměstnanci vs. Brigádníci
Doktoři vs. Zdravotní sestry

A někdy tento životní pád neuškodí a člověk si aspoň uvědomí, že každá profese je důležitá a sam se pak nekouká na ostatní z vrchu.

Jinak jsou i stránky, kde lidé nabízí hlídání deti případně úklid a jsou tam i vyšší sazby.

Kolikrát je problem i v životopisu, jak ho člověk opraví hned se firmy ozývají.

Příspěvek upraven 26.09.25 v 09:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626

Prosím tě, co blbneš? Já vždycky pracovala na vyšších vedoucích pozicích, přesto jsem jeden čas dělala uklízečku a těsně před rodičákem jsem pracovala v nejhorší fabrice u nás. A nepřipadala jsem si jako onuce. A hrdě to přiznávám v životopise. Už mi několik personalistů řeklo, že aspoň vidí, že se nebojím práce. Není důvod se cítit špatně. Pracuješ, vyděláváš si poctivě, zasloužíš si úctu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458

Prosim te, na vsechny se vykasli. To je porad to, co si o me mysli druhy.
Ja uklizim sama na sebe, teda v cizine, a penize mam dobry, mam vic nez treba realitak. Ano, nekdy delam dlouhy hodiny, ale to i ten realitak taky. Vybiram si zakazniky, ktery chci, jsou to uz moji kamaradi po tech letech. uklizim i kancelare, kde nikdo neni nebo se potkame pri jejich odchodu.
Prace jako prace. Jestli se budu nekdy vracet do CR, tak mi fakt bude jedno, co budu delat. Hlavne, ze budu mit na jidlo a bydleni.
Tak zacni uklizenim a stale hledej dalsi lepsi praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
26.9.25 09:33

Neopovrhuju žádnou profesí. Raději uklízet než brát dávky a vyprdavat jedno děcko za druhým :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
26.9.25 09:33

Spíš než fňukání a litování sebe sama se zamysli nad tím, proč tě z té práce vyhodili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
26.9.25 09:41

Mě to nepřijde jako ponižující zaměstnání. Co si budeme, občas je spíš obdivuji když vidím jak někde ty hajzlíky vypadají :oops: navic tam nemusíš zůstat věčně, pořád lepší nějaký příjem než žádný příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3052
26.9.25 09:43

Ja si jich vážím a jsem ráda, ze pro me nekdo tu kancelář uklidi a nemusím to delat ja :nevim: Popři VS jsem tak brigadnicila, neberu to jako nijak postupnou činnost, ale uklízím k smrti nerada a doma mi to staci.

Kdo se ofrnuje nad uklízečkami, je povrchní blbecek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21632
26.9.25 09:43

Každá práce je důležitá a zaslouží si respekt. Je to primárně o tvém nastavení. Ty opovrhuješ třeba popeláři? Nebo dělníky, co kopou kanalizace? Je samozřejmé, že v profesní hierarchii ten nižší zdraví jako první toho vyššího. Tomu se říká etiketa. Jinak já neopovrhuji žádným pracujícím člověkem, který dělá svou práci dobře a pečlivě a je milý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.25 09:45

Uklízečky jsou mu jedno a v práci se k nim chovám stejně jako ke kolegům. Tzn. pozdravím, zeptám se, jak se mají a nabídnu bonboniéru. U kolegyně jde videt, ze uklízečkami opovrhuje - u nás v práci jsou uklízečky přes agenturu a jsou to nižší sociální skupiny - romky, bez vzdělání a zubů.
Každopádně moje mamka dělá taky uklízečku, je spokojená. Není hloupá, je moc hezká a má všechny zuby :mrgreen: Ale je “méně schopná”, moc věcí ji nejde, vždycky měla “podřadné” zaměstnání.

Ja respektuju každé zaměstnání, někdo to dělat musí a nepřijde mi hezké se chovat k člověku hůř, protože mi uklízí kancelář, vážím si toho a nechci, aby se někdo cítil poníženě. Ale samozřejmě logicky vnímám, že tohle zaměstnání většinou vykonává někdo méně vzdělaný, méně ambiciózní apod. Mam oči. A je mi to jedno. Každého vec.

• Citovat
  • Upravit
34473
26.9.25 09:49

Jsi na hlavu nebo to mělo být vtipné? Jestli se budeš cítit líp jako prostitutka, tak běž šlapat chodník, co jiného ti na ty bláboly říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.25 09:49

@Anik Měla jsem toho dost byla jsem pořád u pokladny..95% ČASU. Měla jsem moc storen. Zakaznici něco nechtěli, protože si mysleli, že je to za jinou cenu.
Někdy špatně přelepená etiketa.

Pak se sešlo nějaký storno a ještě manko -900 kč dohromady. Moje největší manko. No a už nadřízený říkal, že se mnou nechce spolupracovat. A ještě si myslím, že k tomu pomohla jedna moje nadřízená. Chodila si na mě stěžovat

Skončila jsem kvůli ní v kanceláři.

• Citovat
  • Upravit
3052
26.9.25 09:51
@Anonymní píše: Více

Jesis to jsi zase ty? :lol: Uz si s tim pocitem, ze je celý svět proti tobě, dojdi někam k odborníkům, ulevi se ti :hug:

Příspěvek upraven 26.09.25 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
26.9.25 09:52

Možná je blbé prostředí ta nemocnice. Nešlo by uklízet třeba ve škole? Taky se dělá ráno a pak s tam zajde třeba večer na tělocvičnu.

A u nás ve škole byly uklízečky fajn.
A proč tě vyhodili? Neuklizela jsi dobře, nebo co?

Nebo uklízet soukromě nebo někde kde neuklizis přímo s lidmi. Nebudou tam…bytové domy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.25 09:52
@Anonymní píše: Více

Ne, v našem ústavu jsou uklízečky důležitým kolečkem týmu. Vycházíme si vstříc. Pomáháme si. To znamená, že je ochotná mrknout na zbytek klientů když musíme řešit třeba záchvat. Pokud je nějaká kalamita uklizime prvotní problém aby to ona mohla vzít desinfekci. Hlavně ty holky jsou tam od po do pá a ví co se den předem dělo. Kdo co jak dělal, kam co dál, jaké je nově nařízení. My tohle nedáme protože se střídáme v týdnu několikrát. Například zmizí klíč od WC. 2 dny tam nejsem a koho se mám ptát. Volat holkám co mají volno? Rychlejší je uklízečka, která tam ty dva dny byla. Občas uděláme něco za ní. Nějakou malou věc, dodáme třeba pytle do košů když je zrovna pryč. Ale všechno se jí volá aby nemusela třeba na druhou budovu.
Rozhodně nejsou u nás jen tak uklízečky. Spíš kolegyně s jinou náplní práce. A ona toho není jen tak jednoduchá práce o mopu a vodě. Musí vědět čím kdy co čistit, kdy jsi co doplnila, otevřela, hlídat expiraci. Uklízečky jsou ty které jsou velice důležité když dorazí hygiena. Máš na sebe napsané i stroje na čištění.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat