Jak se díváte na uklízečky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.9.25 12:20
@Lenka0505 píše: Více

I tady si může uklízečka, která dělá na sebe, dobře vydělat. Moje sousedka, která je již v důchodu, začala v devadesátkách uklízet na živnosťák, právě kvůli dětem. Uklízela vily a domy bohatým podnikatelům a také tam žehlila prádlo. Vydělávala víc, než její manžel, který jezdil na stavbě náklaďákem. Teď v důchodu se nechala u toho nejlépe platícího zákazníka zaměstnat na brigádu a dostává měsíčně takový plat, že by si o něm v obchodě nebo ve zdravotnictví mohla nechat jen zdát. Oblečená je jak ze žurnálu a nosí se jak královna. Nikdo by ji netipoval, že dělá uklízečku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.25 12:31

Je uklízečka a uklízečka. Jedna uklízí dobře, druhá to odbyde. Jedna pracuje sama na sebe, druhá je na nějakou dohodu či rovnou na černo, další je pod nějakou agenturou. Nejlépe je na tom uklízečka, která je řádně u zaměstnavatele zaměstnaná, a ten za ni platí všechny odvody. To jsou třeba uklízečky ve školách nebo ve zdravotnictví. O taková místa je u nás docela velký zájem a dokonce na ně máme pořadník, i když plat je dost nízký. Jenže jistota zaměstnání na dobu neurčitou s placením sociálního a zdravotního pojištění je velké lákadlo.

• Citovat
  • Upravit
197
26.9.25 12:39

My jsme se synem aktuálně v lázních a s uklízečkami se nejlíp kecá 😁Neblazni. Vždycky se najde blbec, ale normální člověk, ví, že je to prostě povolání. Já si to na vysoke jednou zkusila v hotelu v Anglii, a od té doby si uklízeček tedy vážím a snažím se vždy, když někde jsem ubytována, zanechat po sobě co nejmenší binec.
Ale chápu tě, tvoje pocity. Já jednou dělala dva roky asistentku ve škole a taky jsem někdy měla pocit, že na víc nemám. Ale není to tak. Drž se, to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
26.9.25 12:40

Mám vzdělání a vždycky jsem pracovala na vyšších pozicích. Když jsem byla na rodičovské, tak se uvolnilo místo uklízečky schodů v panelácích kolem mého bydliště. Plánovat úklidy jsem si mohla podle svých časových možností. Přišla mi to jako super brigáda a špinavé práce rukama mi nesmrdí. Byla to ta nejhorší brigáda v mém životě! Dřela jsem se tam jako d.bil a dělala i věci, které jsme nemusela, nebo ne tak často. Důchodkyně, co neměly celé dny co jiného na práci, než mě kontrolovat, mě doslova šikanovaly. Buď se chodba málo leskla, nebo málo voněla. Nebo jsem uklízela moc brzy, nebo moc pozdě… Po necelém roce jsem šla s brekem vrátit kýbl a smeták, ať si hledají jinou onuci :roll:
Jinak si nemyslím o uklizeckach v práci vůbec nic. Jsem ráda, že to někdo uklidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
26.9.25 12:43
@Anonymní píše: Více

Co jsi vystudovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149320
26.9.25 12:53

Uklízením restaurace jsem si privydělávala na rodičálu se synem. Nijak mě to neponižovalo. Proč taky. Je to práce, a naopak i když chápu že to píšeš v nadzásce, za mě lepší než šlapat někde chodník.
I úklid je třeba. V našem činžáku jsme léta měli problém s úklidem veřejných prostor, pořád hádky kdo uklidil, neuklidil, uklidil blbě… až se konečně rozhodlo že najmeme uklidovou firmu a je klid. Je čisto, voňavo, paní uklízečky zdvořile zdravíme a chválíme do aleluja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
26.9.25 12:59
@LunaP píše: Více

Za uklizela během studia v nemocnici a nemůžu si vůbec stěžovat. Jsi prakticky v čistým prostředí, všude desinfekce a zas nějaký extrémní bordel na úklid tam fakt nebyl (když vynechám občas ty veřejné wc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
26.9.25 13:01
@terien píše: Více

Přesně, a to se fakt někdo může cítit vážnější jako prostitutka??? 8o :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
26.9.25 13:05
@Anik píše: Více

Hromadný snižování stavů? ;)

To že někoho propustí nemusí být nutně kvůli neschopnosti nebo nespolehlivosti…

A na severu Čech je prostě situace s prací na houby… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3070
26.9.25 13:17
@kulíšek_s_bambulí píše: Více

Tak je anonymní, ale kdo narazil na její předchozí diskuse, ví. Neustále ji bylo neco vyčítáno, nestíhala, mela nadprůměrný počet chyb, pak velké manko. Ale dle její hlavy byla dokonalá, dělala to nejlíp a vsichni ostatní byli blbečci, co si na ní zasedli, místo aby byli rádi, ze tak dokonalá bytost se vůbec obtěžuje pro ně pracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10263
26.9.25 13:17

Ahoj zakladatelko,
skoro všechny uklízečky, které nám chodí do firmy uklízet, a že jsem jich za ty roky už zažil, jsou skvělé baby. Fakt. Rád jim udělám kafe, prohodím pár vět. V životě by mne nenapadlo opovrhovat kýmkoliv, kdo dělá svou práci, dělá ji dobře a chová se slušně.
A jsi frajerka, že bereš práci místo nezaměstnanosti. Víc lidí, jako jsi Ty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
26.9.25 13:21
@izabe píše: Více

Uklízí i sály? To mě vždycky zajímalo. I když je mi jasné, že tam nejsou kaluže krve a uříznuté ruce na podlaze. Ale na sterilnost to tam musí být dost náročné, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149320
26.9.25 13:26
@inkakřivák píše: Více

Zajímavá otázka. To mě nikdy nenapadlo se zeptat. Takové porodní sály taky musí být něco uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
26.9.25 13:33

@Anna766 no že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1849
26.9.25 13:40
@Pajka89 píše: Více

A víš, jak tebou opsaná situace dopadne? Přijde tam uklízet někdo, kdo je pořádně zdrbe a tyhle nány si pak vůči ní nedovolí ani pípnout. A je jedno, bude-li uklizeno perfektně (spíš ne), nebo jen tak šmik-šmik (to spíš). Nány si budou o špatném uklízení mluvit jen mezi sebou, nedej bůh, aby je uklízečka zaslechla. A ostatní lidé také nebudou proti, budou rádi, že někoho našli.
Jak zní to přísloví? Bábě bylo dobře, zachtělo se jí na led…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat