Brigáda v baru/zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.6.23 22:24

Brigáda v baru/zkušenosti

Zdravím,
Nemáte někdo zkušenosti s prací za barem, docela se toho obávám, pozvali jsi mě na zkoušku, nemám s tím žádné zkušenosti tak jsem trošku z toho nervózní. Byla bych moc ráda kdyby jste se podělili někdo se svými zkušenostmi atd..
Nejvíc se bojím kasírování, nevím ani jak to vlastně probíhá a jak na příjem objednávek,. že to spletu, nebo si nebudu pamatovat v tom stresu co kdo si objednal.
Budu moc ráda za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1519
1.6.23 22:34

Kdo si co objednal si napises. Kasirovat budes pak vse najednou, nemusis nic pocitat, budes to mit na uctence. Neni ceho se bat. Jdi to zkusit, skoncit muzes kdyz tak vzdycky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.23 22:39

Jen bacha na to „pozvali jsi mě na zkoušku“. Často toho v gastru zneužívají a holky tam jsou 12 hodin zadarmo a majitel si mne ruce. Neexistuje. Já osobně bych bez pracovní smlouvy byla ochotná tak hodinu to zkusit. Na všechno ostatní je normální zkušební doba v rámci normální smlouvy. Ale já už mám oko na tyhle podvůdky. Jedu 8. rok v gastru a viděla jsem asi už všechno :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1.6.23 22:43

Mě majitel na pohovoru řekl že zatím brigádě na měsíc než se naučím a prý můžu pak na HPP podle toho jak mi to půjde, dotoho jdu od září studovat dálkové studium, myslíte že se to dá zvládnout při studiu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
2.6.23 07:47

Má střední jsem brigádovala v restauraci, občas se mi večer při usínání stalo, že jsem si vzpomněla „panebože oni po mně chtěli další tatarku“ 😂 nebo tak, ale jinak to je v pohodě, příprav se, že tě budou bolet nohy. A jak píše nahoře, bacha na to „na zkoušku“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3527
2.6.23 10:08

Předem si nastuduj jejich nabídku, bude se ti to hodit. A jinak klid, je to o zvyku, je jasné, že ze začátku budeš pomalejší. Všechno si piš ať nezapomeneš. Kasírování taky jde, jak se do toho přidají dýška, bude tě to více bavit ;). Při počítání to dělej stylem dopočítávání. Příklad mají platit 163,–, dají ti 200,–. Nepočítej 200-163=, ale 163 a 7 je 170 (vyndáváš 7 korun) a 30,– je 200,– (vyndáš 30,–). Snad jsem to napsala srozumitelně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.6.23 11:10

Zkoušku max tak hoďku, pak ať ti řeknou a nebo uhradí. Jinak si nos bloček s propiskou, vše si zapiš. Kasírovat v klidu, nenech se znervóznit a klidně si odpočítávej. Doporučuji nastudovat nabídku z nápojáku ;)

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
2.6.23 11:14

Je to frmol.. záleží na vytíženosti baru.. Kdžy mi bylo 17 dělala jsem pár nocí (ano nocí a vím že v noci jde dělat až od 18) na baru a musím říct že masakr. Člověk se nezastaví strašně rychle to utíká. Čím déle tam jsi tím je to víc easy.

• Citovat
  • Upravit
2.6.23 11:34

Děkuji moc za rady, a jak je to s práci s pokladnou, když někdo bude chtít platit zvlášť atd…a co dýška to jde taky do kasirky a potom se to nějak rozdělí nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.23 11:36

@shadowbabe No oni mě budou zaučovat, protože za barem jsem ještě nepracovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.6.23 11:45

Systém plateb a dýšek a všeho ostatního se různí, tak moc nemá smysl tady vysvětlovat 5 růzností a do toho ještě zrcadlo. Ale že by brigádník hned i kasíroval? To se moc nebojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.6.23 11:46
@krystinka993 píše:
Děkuji moc za rady, a jak je to s práci s pokladnou, když někdo bude chtít platit zvlášť atd…a co dýška to jde taky do kasirky a potom se to nějak rozdělí nebo?

Každý to má jinak, buď se dýška hned odkládají bokem nebo se to dává vše k tržbě a rozpočítává až potom ;) To ti vše jistě řeknou. Stejně tak kasy budou všude trošku jiné. Neboj se, když nebudeš vědět, tak máš pusu a zeptáš se :mavam:

• Citovat
  • Upravit
11559
2.6.23 11:48

Jinak vůbec není jisté, že „za barem“ musí i kasírovat. Klidně to bude jen „výdejna“ nápojů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat