Recruiter a IČO

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.5.23 12:45

Recruiter a IČO

Zdravím všechny,

je tu někdo kdo má zkušenost, nebo ví. Jakou živnost si založit, pokud chci dělat jako recruiter na sebe? Spadá to do volné živnosti?
Další dotaz, když má člověk trvalé bydliště na MĚÚ, musí mít nějaké potvrzení? Jako recruiter žádnou provozovnu nepotřebuji.

Díky moc, budu ráda za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20848
31.5.23 13:36

Pokud budeš mít trvalé bydliště na úřadě. Tak to vypadá velmi špatně, když si tě někdo bude prověřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
31.5.23 14:07
@Anonymní píše:
když má člověk trvalé bydliště na MĚÚ…

Pleteš si bydliště s adresou trvalého pobytu.

Projdi si v živnostenském zákoně seznam oborů činností náležejících do živnosti volné.
60 Poradenská a konzultační činnost, zpracování odborných studií a posudků
70 Služby v oblasti administrativní správy a služby organizačně hospodářské povahy
80 Poskytování služeb pro právnické osoby a svěřenské fondy
82 Výroba, obchod a služby jinde nezařazené

• Citovat
  • Upravit
8501
31.5.23 14:11

Dle mého jde o živnost volnou. Co se týká založení živnosti a trvalého pobytu na MÚ, potřebuješ od úřadu souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
31.5.23 14:33

Ahoj, je to živnost, ale ne volná, potřebuješ licenci. https://www.mpsv.cz/…i-zamestnani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
31.5.23 16:25

Tak to jsem si také myslela, že je živnost volná.
S tím souhlasem od MĚÚ souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
31.5.23 17:07
@sofie1974 píše:
Ahoj, je to živnost, ale ne volná, potřebuješ licenci. https://www.mpsv.cz/…i-zamestnani

Zkusila jsem projít ten odkaz a chápu správně, že pokud chceš v tomto odvětví podnikat, musíš složit kauci 500tis.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.23 17:54

Víte někdo prosím jak takový souhlas získám? Nebo je pro někoho kdo má trvalé bydliště na MěÚ úplně ztracené si zřídit živnost? Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.23 07:24
@Hanula1212 píše:
Zkusila jsem projít ten odkaz a chápu správně, že pokud chceš v tomto odvětví podnikat, musíš složit kauci 500tis.?

Ježíš tak to jsem tam ani neviděla. Zatím jsem to jen tak prolitla. Nejspíš to z důvodu bydlení nevyřeším. Maximálně virtuální sídlo? Máte někdo zkušenosti? Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat