Brintellix na OCD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9211
24.1.24 12:39
@Nicola.vackova píše:
Ahoj prosimte jak jsu se dostala na ty magneticke stimulace? Dekuji

Ahoj, napsala jsem email na oddělení stimulačních metod vedoucí lekarce doc. Klirove z Klecan, NUDZ. Oni mě tam už znají, byla jsem tam na všech 3 odděleních i ve spánkové laboratoři.

Pokud jsi z Prahy, tak rTMS už se dělá i v PN Bohnice, můžeš napsat Dr. Gomolovi.

V obou zařízeních to lze ambulantně, nebo za hospitalizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.24 21:34

Dotaz

@noiretblanc píše:
Ano, jsem psychiatr. Na depresi Brintellix dává smysl. Předpokládám, že šlo o vedlejší účinky v sexuální oblasti, když se šlo cestou Brintellixu. Na úzkosti (potažmo i OCD) je obecně méně účinný než SSRI, ale je to individuální. Co psychoterapie?

Ahoj,
Chtěla jsem se prosím zeptat, když píšeš že jsi psychiatr na názor mé medikace. Před rokem jsem propadla těžké depresi, ke které jsem měla ROCD příznaky.
Avšak moje Psychiatrická na to nebral moc zřetel, poprosila se mi zda bych si mohla udělat testy aby mi byla stanovena přesná diagnóza, a to odmítla. Brala jsem půl roku Elicea a Můj stav se celkem zlepšila. A tak jsem se rozhodla že budu pokračovat dále bez antidepresiv. Bohužel však se mi stavy vrátili ale né depresivní ale OCD + K tomu trpím panickou poruchou neboli spíše generalizovanou úzkost no poruchu. Psychiatrická mi na to předepsala Brintelixx. Dočetla jsem se však že na toto to téměř nezabírá, co si o tom myslíš prosím? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
24.1.24 23:06
@Nicola.vackova píše:
Ahoj,
Chtěla jsem se prosím zeptat, když píšeš že jsi psychiatr na názor mé medikace. Před rokem jsem propadla těžké depresi, ke které jsem měla ROCD příznaky.
Avšak moje Psychiatrická na to nebral moc zřetel, poprosila se mi zda bych si mohla udělat testy aby mi byla stanovena přesná diagnóza, a to odmítla. Brala jsem půl roku Elicea a Můj stav se celkem zlepšila. A tak jsem se rozhodla že budu pokračovat dále bez antidepresiv. Bohužel však se mi stavy vrátili ale né depresivní ale OCD + K tomu trpím panickou poruchou neboli spíše generalizovanou úzkost no poruchu. Psychiatrická mi na to předepsala Brintelixx. Dočetla jsem se však že na toto to téměř nezabírá, co si o tom myslíš prosím? Děkuji

Myslíš psychologické vyšetření u klinického psychologa? Můžeš si sama zaplatit bez zadanky ale cena několik tisíc.
Jinak se zadankou od psychiatra nebo praktického lékaře je toto vyšetření na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.24 08:45
@jejjej píše:
Myslíš psychologické vyšetření u klinického psychologa? Můžeš si sama zaplatit bez zadanky ale cena několik tisíc.
Jinak se zadankou od psychiatra nebo praktického lékaře je toto vyšetření na pojišťovnu.

To já vím, právě proto jsme to chtěla aby mi to zaplatili. Psychoterapeut mi rekl ze podle nej me hodne shleda v HPO, vcetne ty generalizovany uzkosti + ocd.
Ale moje psychiatricka rekla ze to neni podstatne… pak mi predepisuje zvlastni medikaci.. bez konzultace po sms…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
25.1.24 09:19

@Nicola.vackova kdybys žádala ID, tak to vyšetření někdy požaduje OSSZ
Je lepší mít nachystano dopředu v takovém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2370
25.1.24 09:20

@Nicola.vackova praktick lékař by zadanku nenapsal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí