Brio Go, nebo Easywalker Qtro?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
105
15.2.13 22:11

Brio Go nebo Easywalker Qtro?

Ahoj,
zdravím všechny zkušené maminky a majitelky těchto kočárků. Vybírám svůj první kočárek pro holčičku, která se má narodit v půlce června. Prošla jsem řadu diskuzí a vybrala dva adepty - Brio Go a Easywalker Qtro. Potřebuji totiž kočárek, který splní tyto požadavky:

1. lehký a dobře ovladatelný - jsem drobná, před těhotenstvím do 50 kg, bydlíme na okraji Brna, takže budu jezdit s kočárkem MHD, potřebuji aby se mi vešel do výtahu a kufru auta (Opel Astra)- takže skladný
  1. zvládnutí „středního“ terénu - s kočárkem budu jezdit i u našich na vesnici - takže aby zvládl kočičí hlavy, hůř spravované chodníky, pískové cesty v parku, špatná asfaltka, ale i upravená lesní cesta
  1. větší korba - v půlroce bude zima a holčička bude ve fusaku
  1. aby kočárek něco vydržel - zajímají mě ZÁVADY, KTERÉ JSTE U TĚCHTO KOČÁRKŮ MĚLI (u každého jsem našla na diskuzích něco, ale těžko to srovnávat, když Brio přeci jen vlastní o dost více lidí než Easywalker)

Nejvíce asi váhám, jaká zvolit kola a konstrukci, aby kočár opravdu vydržel nějaký terén. Prostě nemůžu mít čistě městský kočárek (do budoucna pak koupím golfky), ale ani vyloženě těžký teréňák. Nevím, zda vybrat Brio, které má kola gumová a odpružený „houpací“ podvozek nebo Easyho s nafukovacími koly, které u mě evokují přeci jen lepší zvládnutí terénu (ale toho píchnutí duše se bojím). Co vy na to? :think: Díky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Brio Go?

Přidejte zkušenost s Brio Go
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1176
15.2.13 22:49

@ammisha Ahojky, Easy neznám. Ale mám a už 4 měsíce používám Brio Go. A nemůžu si ho vynachválit :D Podle mě super kočárek. Malá je tedy ještě malá a vím, že ho mám jen 4 měsíce, ale do hluboké korby se vejde úžasně, i když je obložená mohutným fusakem, tak tam má ještě místo a na délku až, až… myslím, že patří k těm kočárkům, co má delší korbu.

Jízdní vlastnosti má skvělé, nevím, jestli sis ho už zkoušela, ale pro mě je úžasně ovladatelný. Je výborný i v terénu. Jezdím s ním ve městě i na vesnici u našich, jela jsem s ním po polní cestě, po trávě, a po něčem, čemu se cesta ani říkat nedá. Je samozřejmé, že když je hodně sněhu, tak díky menším kolečkům vepředu je horší ovladatelnost, ale co jsem viděla, tak v tom množství sněhu, co jsem jela, měly problém i klasické kočáry s velkými koly. Zatím jsem nenašla terén, ve kterém by mi brio neprojelo. Líbí se mi, že není tak moc odpružený, ale když jede po kostkách, tak to není tak hrozný, aa hlavně moje malá při tom drnčení usíná, když jedu po hladké silnici, tak nespinká :D :D Jo a díky tomu, že to není klasický houpací kočár, tak si myslím, že malá není zvyklá na klasické houpání, ale houpat se samozřejmě dá, to si ale musíš vyzkoušet.

Ohledně skladnosti si také nemůžu stěžovat, máme Peugot 307 combi a do kufru mi stačí sundat jen korbu a celý podvozek tam dám v celku nesložený, když ho chceš složit, tak se složí na skoro placku a když by jsi ho chtěla mít ještě menší, stačí sundat kolečka, jdou taky velice snadno sundat, kočárek je lehoučký. Je výborný, že má velký košík.

A na ten výtah pozor, zmeř si ho. My máme v paneláku nové euro výtahy, vejdu se tam výborně, dám dolů držadlo a stojím normálně před kočárkem a do výtahu se vejde i manžel, co stojí vedle kočárku. Ale jela jsem starým výtahem a tam to bylo horší, ale vešla jsem se také…

CO můžu říct, za těch pár měsíců, na něj mám samou chválu. V obchodě mi řekl servisák, že tenhle kočárek má nejradši, protože ho nevidí (nejsou na něj reklamace), ale určitě se najde někdo, kdo má s Briem nějakou špatnou zkušenost :D :D Přeji dobrou ruku při výběru :D kdyby jsi něco potřebovala vědět, tak klidně písni :D :D

Edit: Mám černý kočárek s bílou konstrukcí a je moc hezký :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
15.2.13 22:59

Ahoj, taky mame Brio, mala uz je ted ve sportaku a nemuzu rict pul slova. Jezdim v podtate to stejny, co budes ty - mesto a vesnice u nasich a vpohode. Skladnost podle me vyborna, mam VW Golf a do kufru vejde bez problemu. Ovladatelnost perfektni. Mala byla v korbe do 8 mesicu a to byl listopad, to mela myslim 71cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7676
15.2.13 23:08

Já vybrala Brio… Ale v praxi ho vyzkouším až za dva týdny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
15.2.13 23:53

Já nemám ani jeden, ale k tomu píchnutí duše… Toho se fakt neboj! Není to jako v autě, že když píchneš, tak nedojedeš. Já měla ne píchnuté, ale úplně vypuštěné gumy na Mutsy (který asi váží o trochu víc, navíc s 15 kg dvou a půl leťákem) a všimla jsem si toho až po týdnu ježdění. Prostě jsem jezdilapo těch prázdných gumách a bohatě ten kočárek udržely. Nafukovací kola to chce mít hodně podhuštěná a pak v podstatě s tak lehkou věcí jako je kočárek nemůžeš píchnout. Já za celé dva a půl roku ježdění (a to skutečný terén - na houby po lese mimo cesty zcela běžně) nepíchla ani jednou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
28.2.13 12:20

Ahoj,
moc Vám všem děkuju za odpovědi a Vaše cenné zkušenosti. Příští týden jdeme v Brně na veletrh, tak snad to už nějak rozštípneme. Jinak maminky tady z okolí, co jsem se jich ptala, tak mi radí spíše nafukovací kola…prý pokud nekoupím polský kočár, tak že z píchnutí nemusím mít strach, že vždycky nějak dojedu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
5.3.13 08:46

Kamarádka má Brio a jak je mokrý sníh, tak je doma a nevyjíždí. Lepí se na přední kola po pár metrech se jí blokují. A to toho sněhu nemusá být moc. Naopak kamarádka s EW projede cokoliv. Ovladatelnost obou je srovnatelná - tedy skvělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcelína30
20.4.13 18:04

Používám Brio go 9 měsíců, stále hlubokou korbu, máme za sebou horké léto i dlouhou zimu a kočárek se výborně osvědčil i na sněhu, lehounce jsme vyjeli po sjezdovce do kopce, sami jsme byli překvapení, jak ta malá otočná kolečka to zvládají :-) Kamarádka měla terénní kočár s velkými koly a sama ho do zasněženého kopce nevytlačila, manžel ho musel vézt po zadních kolech a my vyjeli tak lehounce :-)Jezdila jsem s ním v zimě často i po neupravených zasněžených chodnících i mimo ně a v pohodě. Dokonce i mimo cesty. Mám typ z roku 2012 a kolekce 2013 má dokonce navíc výměnná přední kolečka do hlubokého sněhu. V létě jsme projeli každý terén, ten kočár je fakt zázrak :-) Překvapilo mě i to, že je kočárek nepromokavý, neprofoukne, malému v něm bylo dobře v létě i v zimě moc dobře :-) Jen bych se chtěla se zkušenými majitelkami, jak se o kočárek staráte? My jsme jen jednou promazali silikonovým olejem kolečka, preventivně. Jediné, co mi vadí, že se nám zapichují do koleček ostré kamínky a zanechávají v nich dírky, ale nic jim to na funčnosti neubírá. Kočárek se nám v pohodě vejde do našeho malého prastarého výtahu a jedna až dvě osoby k němu. Byl to velký problém najít na trhu kočárek, který se do něj vejde, Brio je prostě úžasné :-)

• Citovat
  • Upravit
marcelína30
20.4.13 18:07

A jaký kočár si ammisha koupila a kdy má termín porodu :lol:

• Citovat
  • Upravit
marcelína30
26.11.13 21:34
@Jiri Novak píše:
Koupi kočárku EasyWalker dobře zvažte a zaměřte se na každý detail.

My bychom ho znovu nekoupili. Je to krám a bohužel drahý. Ikdyž je to dost možná jednooký král mezi slepci. I jiné kočárky mají spoustu neduhů.

Máme model QTRO, ale jsem si jistý, že téměř všechny problémy které jsme objevili mají i modely DUO a SKY. Jsou totiž konstrukčně stejné.

Kočárek je velmi dobře vymyšlen, ale jednotlivé detaily nejsou dobře zpracovány. Po dvou měsících používání jsme ho reklamovali s následujícími závadami a téměř všechny byly zamítnuty s tím, že jde o vlastnost kočárku. Hrdost prodejce a servisu na to co prodávají je zde jasně vidět. Nejvíce úsměvná je reakce na to že kočárek nepéruje. Obrázek si ale udělejte sami.

Přední kola se zasekávají při zatáčení

( kolečka se už u nového kočárku zasekávala při poloze rovně )

Vyjádření servisu: Provedeno seřízení blokace kol, blokace je regulovatelná podle potřeb každého zákazníka, reklamace zamítnuta.
Můj komentář: Žádná intuitivní regulace tam není. Předpokládám že požadavek každého zákazníka je aby se kola volně protáčela po vybalení kočárku z krabice.
Kočárek nepéruje

(zadní pružiny kočárku se lehce propruží po zatížení dospělým člověkem, nikoliv dítětem)

Vyjádření servisu: Závada nezjištěna, nepérování tohoto typu není závada, ale vlastnost, tento kočárek není konstruovaný jako pérovaci, reklamace zamítnuta.
Můj komentář: Proč tam tedy ty pružiny a konstrukci kloubu montují? Bez nich by byl kočárek asi o kilo lehčí. Při pohledu na pružiny a klouby je snad očekávání každého zákazníka že kočárek pérovat bude.
Praská v rukojeti při vjíždění na chodník, na madle je vůle

(praská v tom natolik, že vám přijde že se to každou chvíli ulomí)

Vyjádření servisu: Provedeno seřízení kloubu rukojeti v rámci běžné servisní činnosti, opět je zde možnost seřizování dle potřeb každého zákazníka, reklamace zamítnuta.
Můj komentář: Nic s tím neudělali. Po převzetí kočárku je stav stejný jako předtím.
Skládací mechanizmus rachtá při jízdě

(a to i při jízdě po zámkové dlažbě. Je to nepříjemný zvuk, který kočárek vydává téměř pořád)

Vyjádření servisu: Provedeno promazání a kontrola skládacího mechanizmu, konstrukční vůle je vlastnost, závada nezjištěna, reklamace zamítnuta. Prodavačka mi řekla, že by si kolem toho obmotala kapesník a neřešila by to. Také názor.
Můj komentář: Nic s tím neudělali. Po převzetí kočárku je stav stejný jako předtím – rachtá.
Na závěr mě ještě upozornili: Kočárek nebyl dosud na předepsané servisní prohlídce dle SERVISNÍCH POKYNŮ. Pokud by zákazník dodržel předepsanou servisní prohlídku, mohlo by se bodům 1,3,4 předejít.
Můj komentář: ALIBISMUS. Po 2 měsících od vybalení z krabice na servisní prohlídku? Beru to jako drzost toto vůbec napsat.

to je vážně hrozné jednání :-(

• Citovat
  • Upravit
105
18.1.14 17:49

Ahoj, nakonec jsem koupila easywalker. Ale ne Qtro, ale trojkolku SKY. Jezdíme s ní 7 měsíců, teď jsme čerstvě ve sporťáku a zatím s ním nemám jediný problém. Pan Jiří Novák měl asi velkou smůlu na špatný kus, reakce servisu je překvapivá, ale myslím, že žádat pérování od sporťáku je trochu mimo a předjímat, že stejné závady, jako má on mají i zbylé 2 typy mi přijde nadsazené.

1)U SKY se mi velké přední otočné kolo nezasekává a aretace funguje bez problémů. Jezdím s ním všechno - kočičí hlavy, Brno - město, MHD + terén (pole, les, kořeny, hory).Byl s námi na hradě Buchlově atd. Sky má na rozdíl od Qtra to přední otočné kolo ukotvené v kovu, nikoliv v plastu, je bytelnější (proto jsme se pro něj rozhodli - muž to náležitě okoukl)

2)Pérování - ano, kočárek není houpací, pérovací. Primárně je to totiž sporťák, ke kterému je hluboká korba. Pokud chce někdo houpací kočár, nechť si pořídí Roan Marita nebo nějaký polský. Pružiny jsou spíš na nastavení tuhosti, nepérují ve smyslu velkého odpružení. Uznávám, že odpružení by mohlo být lepší, ale to je bohužel nešvar i např. Jané slalom. Pokud nemá člověk maximálně nafouknutá kola, pak to zase tak šíleně neskáče, navíc v hluboké korbě je silnější matrace (asi 2× tak silná ve srovnání s tím, co je v Briu)

3)Praskání v rukojeti - ano, je tam vůle, asi to bude chtít jednou za čas dotáhnout, ale že by to praskalo stále, tak to ne.

4)Skládací mechanismus mi nerachtá. Kočárek skládáme do auta tak 2× týdně.

Za mě zatím spokojenost, uvidíme po delší době :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
30.8.15 20:35

@ammisha Ahoj, můžu se zeptat, jak jsi spokojená po delší době? A je easywalker vhodný pro vysoké lidi? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí