Konvice Brita Elemaris - divná chuť vody

975
8.11.11 10:27

Brita Elemaris - divna chut vody

Ahojte, kupila som si filtracnu kanvicu Brita Elemaris, prefiltrovana voda ma ale taku zvlastnu prichut…akoby kyslo-horku :think: . Pritom prve 2 prefiltrovane vody som vyliala, ako bolo pisane v navode, teraz pijem asi 5 „várku“ a chut je stale taka ista :poblion: . Je to normalne, alebo je nejaky divny filter? Umyla som ju klasickym saponatom /filter samozrejme nie/, ale poctivo som ju povyplachovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
8.11.11 10:37

U těchto ,,obyčejných,, filtrů hodně záleží jaká je vstupní voda. Filtr v konvici na sebe nabaluje nečistoty z vody a po čase je poučtí dál.
Ideální je filtr měnit každý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
8.11.11 10:42

diky, praveze som si ju kupila pred 2 dnami, filter bol origos novy od Maxtry…Mala bude mat jeden rok, chcela som prestat kupovat balene dojcenske vody a presedlat na kohutikovu vodu. Ta je u nas velmi kvalitna, ale pre dobry pocit som ju chcela prefiltrovat a ta chut ma zaskocila…aj sa bojim dat to pit dcere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
8.11.11 10:47
son1cka píše:
diky, praveze som si ju kupila pred 2 dnami, filter bol origos novy od Maxtry…Mala bude mat jeden rok, chcela som prestat kupovat balene dojcenske vody a presedlat na kohutikovu vodu. Ta je u nas velmi kvalitna, ale pre dobry pocit som ju chcela prefiltrovat a ta chut ma zaskocila…aj sa bojim dat to pit dcere…

Možná, že bude lepší ta kohoutková. Musí se dávat opravdu pozor na výměnu filtrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
8.11.11 11:19

Já když pila poprvé filtrovanou vodu,taky mi přiišla kyselá. Jakoby v ní bylo maličko citronu, taková divná pachuť. Pak jsem tu vodu pila ještě asi dvakrát… a pořád totéž. Tak piju obyčejnou kohoutkovou, dneska jsou tak přísný normy, že to není až tak velký rozdíl… Babča si tu konvici koupila a skoro jí nepoužívají. Asi je to o zvyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
8.11.11 11:47
Dessie píše:
Já když pila poprvé filtrovanou vodu,taky mi přiišla kyselá. Jakoby v ní bylo maličko citronu, taková divná pachuť. Pak jsem tu vodu pila ještě asi dvakrát… a pořád totéž. Tak piju obyčejnou kohoutkovou, dneska jsou tak přísný normy, že to není až tak velký rozdíl… Babča si tu konvici koupila a skoro jí nepoužívají. Asi je to o zvyk.

To je pravda normy sice přísné jsou, ale na výtoku z vodárny. To co se nachytá v potrubí už nikdo nehlídá. Nebo k vám domů chodí pravidelně někdo z vodárny dělat odběry? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.11.11 12:38

Peggy, co týden vyměnit? 8-o Proč? Sice mi přijde podezřelé, že píšou 4 týdny bez ohledu na to, kolik litrů domácnost přefiltruje :think: , takže měním dřív, ale po týdnu teda ne-e. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
8.11.11 12:57
Nelisa píše:
Peggy, co týden vyměnit? 8-o Proč? Sice mi přijde podezřelé, že píšou 4 týdny bez ohledu na to, kolik litrů domácnost přefiltruje :think: , takže měním dřív, ale po týdnu teda ne-e. :nevim:

Jooo po týdnu měnit filtr, dělali jsme doma chemické pokusy a po týdnu max. ten filtr propouští nachytaný bordel do přefiltrované vody. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
8.11.11 15:02
peggy.sl píše:
Nelisa píše:
Peggy, co týden vyměnit? 8-o Proč? Sice mi přijde podezřelé, že píšou 4 týdny bez ohledu na to, kolik litrů domácnost přefiltruje :think: , takže měním dřív, ale po týdnu teda ne-e. :nevim:
Jooo po týdnu měnit filtr, dělali jsme doma chemické pokusy a po týdnu max. ten filtr propouští nachytaný bordel do přefiltrované vody. :mrgreen:

Fuha, to je sila a pritom v navode bolo, ze vymena filtra po 4 tyzdnoch, alebo prefiltrovani 100 l vody… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.11.11 15:04
peggy.sl píše:
Nelisa píše:
Jooo po týdnu měnit filtr, dělali jsme doma chemické pokusy a po týdnu max. ten filtr propouští nachytaný bordel do přefiltrované vody. :mrgreen:

No teda 8-o :think: , pokusy, jo? :mrgreen: To se ale pěkně prodraží voda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
8.11.11 15:10
Nelisa píše:
peggy.sl píše:
Nelisa píše:
No teda 8-o :think: , pokusy, jo? :mrgreen: To se ale pěkně prodraží voda. :lol:

To se prodraží, to je fakt. Potom je lepší asi nechat to osudu. Ono kdyby do návodu napsali - měnte filtr každý týden, tak to nikdo nekoupí, když si vypočítá kolik to stojí. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí