Žehlička - co by měla umět?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
žehlička co by měla umět
Ahoj, odešla mi žehlička a potřebuji si pořídit novou. Dneska je tak široký výběr,že nevím, jakou. Tak aspoň by mě zajímalo,jaké funkce dneska žehličky mají,podle čeho mám vybírat. A jaké funkce jsou užiotečné a jaké na nic.
Všem díky za odpovědi.Andrea
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak mě stačí napařovačka s programen na určování stupňů,jinak nevím co by měla mít za fce.
- Citovat
- Upravit
Tak to jsem sama zvědavá, co za tipy sem ostatní napíšou. Taky by se mi hodila nová žehlička a můj hlavní požadavek je, aby byla schopná dobře vyžehlit len. U současné žehličky musím řádně nakropit a stejně mám pocit, že to není úplně ideálně hladké po vyžehlení, asi moc nízká teplota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro zapomětlivé je docela dobrá funkce automatického vypnutí.
- Citovat
- Upravit
určitě bych od žehličky chtěla dobrou žehlící plochu - philips má dobrý žehlící plochy, který nelepí a přitom jsou tvrzený proti poškrábání…někdo si zase pochvaluje sklokeramiku…to s mojí šikovností bych já mít nemohla…párkrát už mi žehlička spadla na zem ![]()
dál to chce dobrej příkon - aby se rychle nahřála a hřála hodně…
příkon páry - uvádí se tuším v gramech…čím víc, tím líp ![]()
anti drip systém…systém proti odkapávání vody při nízkých teplotách…když si žehlíš jemnou halenku a dáš tam nižší teplotu, tak na ní nechceš mít fleky od vody ![]()
ani calc systém - abys nemusela používat destilku…ale to už snad dneska umí všechny žehličky…je dobrý, aby měla i anti calcovou kazetu i takový tlačítko, kterým čistíš jednou za čas žehličku tím, že se nahřeje a vypustíš tu vodu i s pískem ![]()
a já třeba oceňuju automatický vypínání…neb si žehlím věci na sebe těsně před odchodem a zapomínám vypínat žehličku…už by jsme asi párkrát vyhořeli, kdyby jsme tuhle funkci neměli ![]()
ještě je dobrá funkce vertikálního napařování…když žehlíš třeba závěsy nebo plesový šaty pověšený
jinak já mám Philips…nějakej model Azur…ale už jí mám dlouho…nevím, co je teď na trhu…budou jí mít jistě zdokonalenou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dvojmatka píše:
určitě bych od žehličky chtěla dobrou žehlící plochu - philips má dobrý žehlící plochy, který nelepí a přitom jsou tvrzený proti poškrábání…někdo si zase pochvaluje sklokeramiku…to s mojí šikovností bych já mít nemohla…párkrát už mi žehlička spadla na zem![]()
dál to chce dobrej příkon - aby se rychle nahřála a hřála hodně…
příkon páry - uvádí se tuším v gramech…čím víc, tím líp
anti drip systém…systém proti odkapávání vody při nízkých teplotách…když si žehlíš jemnou halenku a dáš tam nižší teplotu, tak na ní nechceš mít fleky od vody
ani calc systém - abys nemusela používat destilku…ale to už snad dneska umí všechny žehličky…je dobrý, aby měla i anti calcovou kazetu i takový tlačítko, kterým čistíš jednou za čas žehličku tím, že se nahřeje a vypustíš tu vodu i s pískem
a já třeba oceňuju automatický vypínání…neb si žehlím věci na sebe těsně před odchodem a zapomínám vypínat žehličku…už by jsme asi párkrát vyhořeli, kdyby jsme tuhle funkci neměli
ještě je dobrá funkce vertikálního napařování…když žehlíš třeba závěsy nebo plesový šaty pověšený
jinak já mám Philips…nějakej model Azur…ale už jí mám dlouho…nevím, co je teď na trhu…budou jí mít jistě zdokonalenou
Ja bych jeste krome uvedeneho dodala: je dobre, kdyz ma zehlicka otvory na naparovani az do same spicky. Tou naparovaci spickou pak pekne vyzehlis male plosky, trebas okolo knofliku a tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja teda zehlim tak 2× do roka maximalne, neni to podle me nutny, ale to je jine tema. mame zehlicku bezsnurovou, no mame teda spis manzel ma
. a zehli se s ni paradne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ajinav píše: žehlička co by měla umět
Žehlit sama
.
Za mě? Mně osobně je to asi úplně jedno, páč žehlit musím tak jako tak. Takže takové ty vychytávky jsou asi super, ale sama ta žehlička stejně po tom prádle nelítá, moje ruka ji pořád pomáhat
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
radúna píše:ajinav píše: žehlička co by měla umětŽehlit sama
Za mě? Mně osobně je to asi úplně jedno, páč žehlit musím tak jako tak. Takže takové ty vychytávky jsou asi super, ale sama ta žehlička stejně po tom prádle nelítá, moje ruka ji pořád pomáhat![]()
![]()
.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
to sice jo…ale když budeš mít nerezovou plochu na kterou se všechno lepí, malej příkon, špatný napařování…tak musíš těch pohybů udělat víc, víc tlačit a výsledek není dokonalej a o to víc si žehlení zhnusíš ![]()
žehlení nenávidím a proto jsem za žehličku utratila docela velký peníze, jen aby mi tuhle hnusnou činnost hodně zpříjemnila…o to víc, když mám doma chlapa s cca 20ti košilema, který nosí furt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dvojmatka píše:radúna píše:ajinav píše: žehlička co by měla umětŽehlit sama
Za mě? Mně osobně je to asi úplně jedno, páč žehlit musím tak jako tak. Takže takové ty vychytávky jsou asi super, ale sama ta žehlička stejně po tom prádle nelítá, moje ruka ji pořád pomáhat![]()
![]()
.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
to sice jo…ale když budeš mít nerezovou plochu na kterou se všechno lepí, malej příkon, špatný napařování…tak musíš těch pohybů udělat víc, víc tlačit a výsledek není dokonalej a o to víc si žehlení zhnusíš
žehlení nenávidím a proto jsem za žehličku utratila docela velký peníze, jen aby mi tuhle hnusnou činnost hodně zpříjemnila…o to víc, když mám doma chlapa s cca 20ti košilema, který nosí furt
Tak mně třeba žehlení nevadí. Dokonce můžu říct, že tuhle prácičku mám i ráda.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dvojmatka píše:radúna píše:ajinav píše: žehlička co by měla umětŽehlit sama
![]()
.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
to sice jo…ale když budeš mít nerezovou plochu na kterou se všechno lepí, malej příkon, špatný napařování…tak musíš těch pohybů udělat víc, víc tlačit a výsledek není dokonalej a o to víc si žehlení zhnusíš
žehlení nenávidím a proto jsem za žehličku utratila docela velký peníze, jen aby mi tuhle hnusnou činnost hodně zpříjemnila…o to víc, když mám doma chlapa s cca 20ti košilema, který nosí furt
Já žehlení taky nenávidím, a proto nežehlím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
veritas píše:dvojmatka píše:Já žehlení taky nenávidím, a proto nežehlímradúna píše:ajinav píše: žehlička co by měla umětŽehlit sama
![]()
.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
já nežehlím třeba blbosti jako ručníky, povlečení, utěrky nebo dětský oblečky…ale bohužel…ani já ani manžel nechodíme oblíkaný v džínách, natahovacích tričkách a teniskách…a tak gatě s pukama, košile, halenky, sukýnky…se prostě vyžehlit musí…pokud nechci v pěkných hadrech vypadact jak blázen
a třeba jsem svou žehličku využila i na vyžehlení svatebních šatů a ženichova obleku…páč jsme měli tajnou svatbu na druhým konci republiky, šaty vlastní, nez půjčovny…takže nemít žehličku s vertikálním napařováním, tak bych se vdávala nejspíš s šatama s propálenou dírou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám tefal, a nemůžu si vynachválit. Má tu plochu nepřilnavou, takže se tolik nespálím, když to vezmu přes prsty
. Automatický vypnutí bych taky brala, nemám a kolikrát se letím přesvědčit, jestli jsem to opravdu vypnula… Jo a dobrý je to vyzkoušet v ruce, jak je těžká, já se s žehličkou hodně oháním a to by mi s některýma ruka upadla, jak jsou těžký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Parní generátor
(netaháš v ruce žehličku i s vodou), hodně páry, dobrý příkon, kvalitní plochu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit