Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Milé maminky, zvažuji koupi nového sportovního kočárku. Rozhodují se mezi britaxem affinity a x landerem x move. Potřebují ho do města i do terénu. Máme nesedící skoro půlroční miminko, nevleze se už do hluboké korby
Nemáte nějaké postřehy? Mnohokrát děkuji ![]()
Mam xlander a jsem maximalne spokojena. Je trosku tezsi, ale to stejnd asi ocekavas, ldyz chces kocarek do terenu. Nemenila bych, snadno se s nim manipuluje, coz ocenuju predevsim mezi regaly, v krame (mam, jeste nahradni kocarek a s tim mam teda, hoooodne, probemu se obratne vytocit, kdyz potrebuju). Je malinko sirsi, treba, vytah v panelaku na sirku das, ale je to knopove. Do najezdu treba na poste se obvykle presne nevejdu. Nevim jal u novejsoch verzi, ja mam 2010 a tam je dite jen po smeru jizdy, nelze dt proti. Áe zase na dej vidos striskou, lze odklopit jen na sitku. Ale jinak bych fakt nemenila, priste bych sla zase do nej.
Ahoj ja mam affiniti ( zatim jen s korbou, ale uz se moc tesim na sportak, kazdopadne podvozek furt stejnej ) -
Jinak malej je kus chlapa ma pres 7 kg a 3 mesice ( tak se do korby taky moc dlouho nevleze ) byla to hned prvni volba po stooke crusi a bugaboo buffalo ( nesmyslne drahe… pro to jsem zvolila Britax ).
Bouzel nemohu s nicim srovnat ale jsem opravdu spokojena ![]()
Tak jsem koukala na you tobe a a ten x lander move je na hodne podobnem principu jako affiniti ( hlavne podvozek - skladani i vzhled ), libi se mi ta pretahovaci sitka… Ale affiniti, jak ho popisuji ma opravdu cistci linie.
@Nikkolla píše:
Ahoj ja mam affiniti ( zatim jen s korbou, ale uz se moc tesim na sportak, kazdopadne podvozek furt stejnej ) -Jinak malej je kus chlapa ma pres 7 kg a 3 mesice ( tak se do korby taky moc dlouho nevleze ) byla to hned prvni volba po stooke crusi a bugaboo buffalo ( nesmyslne drahe… pro to jsem zvolila Britax ).
- je lehounkej
- snadno ovladatelnej ( jednou rukou )
- celo polohovatelnej
- vyklopna striska se sitkou
- oba smery jizdy
- nastavitelne madlo
- uuuplne jednoduche slozeni ( male/ skladne)
- zadni nafukovaci kola - vsechny odpruzeny - u zadnich se da odpruzeni vypnout
- plastenka v cene
Bouzel nemohu s nicim srovnat ale jsem opravdu spokojena
Stokke máme xplory, je to mazec. Už ve 3 měsících máme sporťák. Koupila jsem nakonec Roan Marita a trajdáme po dědině. paráda. Taktéž uvažuji nad Britaxem.
@marrlinka máš asi verzi XA.. x-move je trochu jiný, a je ještě těžší, než xA.. ![]()
@efifka záleží.. základním rozdílem je podle mého pohledu způsob polohování sedačky. zatím co Xmove je kalsika, do lehu, affinity má naklápěcí sedák, něco jako bugaboo.tj nedosáhneš placky!!
Xmove má větší kola. a takové vychytávky, jako osvětlení na kočárku. člověk si řekne kravina, ale já mám furt všude reflexní pásky.. je méně skladný a těžší,..
i na tom třeba jakou máte autosedačku? pokud máte cybex nebo Maxi cosi, na Xmove jde přidělat..
affinity je taková více designovka. líbí se mi na něm ta variabilita - možnost nákupu zvlášť, po jednotlivých kusech (podvozek + sedák/korba/kola do terénu), ale v součtu jsi hodně přes cenu Xmove..
do terénu by totiž asi ta extra kola stála za to..
u mě by záleželo na tom, jak často a v jakém terénu bych jezdila. (zda by se mi vyplatil vůbec ta městská kola nandavat. plus na díttěti, jak v kočáře spí - jestli si dává rádo nohy nahoru, affinity je to pravé.. u dítěte spícího na boku nebo na bříšku, rozhodně ne.