Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
uvažujeme o autosedačce Britax Evolva Plus a někde jsem četla, že v autech s kratšími pásy se zapne tak tak.
Nemáte někdo tuhle sedačku ve Focusu? Má kratší pásy než třeba Hyundai mých rodičů a nevím, jestli bych to tedy do něj zapnula.
Jaké máte zkušenosti s jinými auty, která mají kratší pásy?
Díky.
Vždy je dobré si do prodejny dojet autem a danou sedačku vyzkoušet
Můžu ti změřit, jak dlouhý pás je potřeba, abys ji zapnula. Máme ji ve Fábce 2 a dobrý, ale třeba v Octávce (ta předposlední) jsem měla neskutečný problém to dopnout, bylo to jen taktak. ![]()
Mishaak: Vážně? To by bylo skvělý… Kdybys mohla, byla bych ti vděčná!
Zajet s ním do prodejny je pro nás trochu obtížné, auto není naše, ale jedná se o auto švagrovo, kterým společně s prarodiči často vyjíždíme…
Díky moc!
@Nadixx evolva nepotřebuje dlouhý pás, poutá se za sedačkou, takže lze připnout snad všude, ve Focusu zapnu i protisměrnou sedačku 0-18 kg, která potřebuje dlouhý pás, takže Evolva je bez problému
@steeve Díky
Ve Focusu jsme právě tak akorát nadoraz zapnuli vajíčko do protisměru a někde jsem četla, že Evolva vyžaduje delší pásy.
Pokud je to ale v pohodě, pak je to skvělé ![]()
Díky ![]()
@Nadixx když připnete vajíčko, tak evolvu připnete dvakrát, vajíčko musí mít pás okolo celé sedačky, kdežto u evolvy se protahuje pás jen zadem
@steeve Já jsem evolvu na tý starý fábce třeba vůbec nedopla. ![]()
@Mishaak a bylo to krátkým pásem nebo rukama?, na evolvu opravdu není potřeba dlouhý pás, tam kde se zapne vajíčko jde zapnout evolva a kus pásu zbude
mmch už několikrát se mi stalo, že za mnou do obchodu přišli lidi, že jim nedá pás, že nezapnou sedačku a pak se zjistilo, že mají půlku pásu skřípnutou pod sedadlem
@steeve právě ze fakt pásem
Byla to úplně obyč ta nejstarší fábka, měli ji tchánovci a nikomu se nám to nepodařilo tam dát.
Dali jsme tam nakonec pak jinou sedačku.