Britax römer Max-way

369
29.1.13 20:36

Britax römer Max-way

Ahoj, nemáte nĕkdo prosím zkušenost s touto protismĕrnou sedačkou? Zatím se prodává jen v zahraničí, např. Švédsko, ale brzy bude i u nás. Zajímalo by mĕ, jestli se vejde do FELICIE? :mrgreen:
Taky by mne zajímalo, do kolika let cca vydrží, údaji 5+ moc nevĕřím, vajíčko máme délku zadní opĕrky 47cm a už je nám v roce krátké, Max way má mít 64cm- se mi to zdá málo :oops:???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer Max-way?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Max-way
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
30.1.13 08:37

Max-Way se u nás ještě neprodává, zatím se prodávala pouze ve skandinávii, anglii a americe, a tam asi moc Felicií nejezdí, takže to nikdo nezměří.
Ona je do 25kg, takže teoreticky dle váhy by mohla stačit až 5ti letému dítěti, záleží, ale jak dítě poroste a jestli dříve než dosáhne 25kg nepřesáhne sedačku výškou, což se může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
30.1.13 19:58

@steeve
Dĕkuji, no asi nezbyde nic jiného, než vyčkat až dorazí do ČR, jsem zvĕdavá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jako123
3.2.13 02:19

Britax Max Way

Dobry den, ja ho mam koupeny a jezdim s nim uz nekolik mesicu. Syn homiluje. Do Felicie se myslim vejde, ja jsem ho davala i do Opela Corsy, je to velmi kompaktni sedacka, velka spokojenost. Klidne se me ptejte jestli mate dotazy. Da se koupit i kdyz zijete V CR ;) staci trosku hledat na netu a mluvit anglicky.

• Citovat
  • Upravit
369
5.2.13 21:33

Jj, původnĕ jsem myslela, že objednám odsud http://shop.carseat.se/
Ale potom jsem zjistila, že by se měla prodávat od cca dubna i u nás, tak asi počkám, protože to vyjde přeci jen o chloupek levnĕji ;-) Jinak už jsem rozhodnutá, do Felicie se prostĕ bude muset vejít :D

Akorát jsem si tedy všimla, že prodejci v ČR uvádí, že sedačka je určená od 9-18 proti smĕru a 18-25 po smĕru. Domnívám se, že je to chyba- na oficiálních stránkách Britaxu JASNĔ stojí 9-25kg PROTI smĕru jízdy (rear-facing carseat) a o instalaci PO smĕru (forward-facing) tam není ani slovo, takže pozor na reklamace! PO (18-25) a PROTI (9-18kg) smĕru jízdy se může používat Römer Multi-tech ll. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jako123
5.2.13 23:06

Ano presne tak, to je urcite chyba, max way je do 25kg porad proti smeru jizdy, kvuli tomu jsem ho brala, kupovala jsem ho presne na tech svedskych strankach co mate v odkazu, Hakan je moc mily a pomohl mi s vyberem sedacky, protoze jich tam ma opravdu hodne, Max way byl nejlepsi kompromis k tomu co jsme chteli ( i s tim ze ho casto prehazuji z auta do auta a mame jedno velke a nekolik malych v rodine), takze s felicii bych si opravdu starosti nedelala, jen mozna bude pro spolujezdce mene mista na nohy. Pozor sedacka se nesmi opirat o predni sedadlo je potreba tam aspon centimetr nechat. Muzete mi prosim napsat, kdo tu sedacku bude u nas prodavat od dubna? To je moc dobra zprava, Ceska Republika je na tom dost bidne co se tech sedacek tyka. diky

• Citovat
  • Upravit
369
5.2.13 23:38

Zatím jsem „Maxe“ našla jen v tĕchto 3 obchodech:

http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

http://www.malvik.cz/…MAX-WAY-2013?…

Jj, my vĕtšinou jezdíme jen ve 3, takže není problém přední sedadlo mít úplnĕ vpředu, protože bývá prázdné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
10.3.13 14:34

Tak už máme Max way doma- a jsem velmi spokojená :-) Do Felicie se vejde s přehledem, vpředu je i místo pro někoho s kratšíma nohama. Vnitřní délka zádové opěrky je 56,5cm, což tedy opravdu není mnoho a myslím si, že sedačka do výrobcem udávaných 5 let nemá šanci vydržet (škoda), do 3 let doufám, že ano!! Dceři je 13m a od konce hlavy ke konci max. polohy opěrky jí schází asi 10cm, má dlouhou horní polovinu těla… :think:
Nakupovala jsem přes internet www.kremilek.cz za 5900 Kč, což je skvělá cena (no šetřila jsem na ní skoro rok… :oops: ), u této autosedačky asi nejnižší prodejní cena v Evropě :D Dodání bleskové, spokojenost :palec:

Určitě dodám i foto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
20.3.13 20:37

Autosedačka se NEsmí dotýkat sedadla před sebou, min. 1cm rezerva (na fotce to vypadá, že se dotýká, ale opak je pravdou ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
8.4.13 18:07

Mám dotaz, tahle autosedačka je od 9kg, znamená to že dítě nemusí ještě sedět? Náš má 9kg už dávno, ale ještě nesedí a potřebujeme něco místo vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
8.4.13 23:09

Ahoj, já si myslím, že do téhle autosedačky by alespoň pasivně měl umět sedět, protože nemá tak velký sklon dozadu na takový ten polosed/pololeh jako vajíčko, tudíž by mu to mohlo být nepohodlné… :think:
Ona ta sedačka sice má takovou podpěru, kterou lze její sklon regulovat, ale výsledný sklon záleží především na tvaru sedáků v automobilu- některé jsou skoro vodororovné, jiné hodně skosené dozadu, chtělo by to vyzkoušet live ve vašem autě :nevim:
Osobně bych se snažila ještě vydržet v tom vajíčku, dokud hlava nepřesahuje horní okraj autosedačky a váha nepřesáhne 13kg, je velikost vpořádku…
Zkus se ještě zeptat odborníka Steeva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.4.13 08:00

@cheekymonkey sedačka MaxWay je protisměrné, takže je vhodná pro děti, které ještě neumějí sedět a nemůžou tedy jít do posměrné sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
9.4.13 08:42

@Enie no právěže on je v tom vajíčku už tak nějak přes čas. Úplně narvaný, hlava zároveň s okrajem. Zatím jezdím krátké trasy, tak mu to nevadí, že se moc nemůže hýbat, ale chceme i někam dál a to v tom opravdu nejde.

@steeve všechny protisměrné sedačky jsou i pro nesedící děti? Myšleno kategorie 9-18. Jsem už z toho na prášky, projíždím internet a kategorie 0-18 je tak šíleně drahá (Cybex, Besafe). Když vezmu v potaz, že už teď má 11 kg a 75 cm, tak si říkám, jak dlouho mu to vydrží. Vajíčko je taky do 13kg a on tam je jak sardinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
9.4.13 10:53

@cheekymonkey
Když Steeve radí že může, tak bych do ní šla ;)
Akorát mám taky trochu obavy, jak dlouho těm našim ‚dlouhánům‘ vydrží- jak jsem psala vnitřní délka zad je v Max way cca 56,5cm a my ve vajíčku měli 47, to není takový rozdíl…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
9.4.13 11:02

Ale taky jsem nevěděla jakou jinou koupit- přesně, Besafe, Cybex, Axkid protisměrné jsou hrozně
drahé :? A posměrnou jsem určitě nechtěla, takže tohle byla pro nás asi nejlepší volba :nevim:
Pravda je, že sama vidím, že po tom prvním roce malá už opravdu tolik neroste, tak snad nějakou chvíli výdrží :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí