Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, nemáte někdo zkušenost? Už nějakou dobu mě každé ráno po probuzení brní lehce ruce, jen hřbety…dlaně ani ne…trvá to chvíli a prejde. Teď už pozoruju i přes den občas, v malíčku a lehce horní a dolní ret, to mi přijde, ze se střídá. Pak ustane a sem tam zase. Hořčík jim teď 2× denně, cvicim…možná blbe, těžko říct…k doktorce jsem objednana až za 2 tydny, protože má dovolenou a zaskok je 70 km (fakt na hlavu…nepochopim
)…takže řešit to budu.
No už jsem googlila, to je nejhorší…roztroušena skleróza apod a já už začínám mít strach. Doma mám 2.lete dítě. Jinak si všímám, ze když datluju na mobilu, také mi ty ruce brní, jak jsou pokrčené.
@verus500 píše: Více
nemůže to být jen vyčerpání? dala bych na pár dní bez cvičení, hodně pít a uvidíte jestli se to zlepší ![]()
V uvahu prichazi jen dve moznosti, nebo jejich kombinace (nejspis). A to 1) uzinove syndromy (karpalni ci kubitalni tunel) a 2) hyperventilacni tetanie. V praxi bych hadala, ze budes mit lehky karpal, ale brneni te poleka, takze si ho prodychnes a udelas si k tomu ten zbytek. EMG to rozlouskne.
@llena35 urcite muže, chodím denně 10 až 15 km pěšky na vycházky přes den, mám to už jako drogu…k tomu teď pořad výkyvy počasí, stres také teď doma, přítel před zkouškami a je občas dusno. Také si říkám, jestli plasim zbytecne…muzu zkusit více relax
@Pudloslava moc díky za tipy, tu tetanii to slyším prvně, takže o tom něco přečtu. Moc dekuju a doktorka mě teda snad někam pošle
@verus500 Já tohle měla ze stresu 🙈 Byla jsem u doktorky, kvůli brnění rukou, take jsem se bála roztroušené sklerózy, ale výsledek byl stres. Hořčík trochu pomohl a ústa, okolo rtu to samé. Já toho tedy pak měla cékove více postupně, dlouhodobý stres. Držím pěsti, ať je brzy lépe ![]()
@VeseláBobina dekuju opozdene za reakci
…mám hodně stresu, takže nejspíše to bude tím…celkove se zřejmě moc pozoruji, zatím je to pořad stejne, možná trosku lepší a funguju nějak normálně. Tak zkusím víc relaxovat a uvidíme…to víš, už me napadá kde co ![]()
…mám hodně stresu, takže nejspíše to bude tím…celkove se zřejmě moc pozoruji, zatím je to pořad stejne, možná trosku lepší a funguju nějak normálně. Tak zkusím víc relaxovat a uvidíme…to víš, už me napadá kde co ![]()