Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, ja jsem zahlenena od doby, co jsem byla poprvé těhotná.. táhne se to s minimálními přestávkami 8let.. dr nic nespozorovala, ja také. Zkoušela jsem všemožné, ani změna stravy nepomohla.
Většinu dni cítím knedlik v krku.. a musím porad polykat
@mesiah píše: Více
nooo, tak to je hezký teda. Ale já těhotná nebyla, nemám děti. Takže tím to určitě být nemůže.
@Anonymní píše: Více
kdyby to bylo jen to zahlenění, tak by mě napadl reflux. Ale k tomu by nebyl ucpaný nos ![]()
Zakladatelko, tak nějak (krk, nos - ale bez potíží s uchem) trpí kamarádčina dospělá dcerka. Měla by držet antihistaminovou dietu. Její máma, moje kamarádka, má zas pořád hlen v nosohltanu, ta ale diagnózu myslím nemá.
Já jako astmatik bývám také někdy zahleněná, ale žádný knedlík v krku, jenom a pouze zahleněné průdušky. Tehdy si nasadím Mucosolvan (roztok bez sladidel. Je to i na hlen v krku. Někomu zas pomáhá Bronchosan, nebo Bromexin.) a za pár dnů (někdy 4, někdy 12) zahlenění zmizí. Alespoň tak, že ho necítím. Protože já mám tzv. eosofilovou astmu, která se objeví až v dospělosti a pro ní je typické zahlenění plic, i když to člověk necítí.
Já jsem takto zahleněná od operací na krku, čili od roku 2015. S přestávkami si do nosu stříkám Mommox, ten docela pomáhá. Píšou mi ho na ORL. Z toho, jak mi zatýkají hleny do krku, téměř trvale pokašlávám a na to mi teda nepomáhá vůbec nic. ![]()
@BeaL píše: Více
No já nejdřív myslela, jestli nemám nějaký zánět v uchu, ale na ORL řekli, že ne. Asi to ucho je prostě ovlivněné rýmou v nose. Já zkoušela ambrobene a sinupret, ale bez účinku. Kouknu i na to ostatní.
Dobrý den, mohu se zeptat, jak jste se nakonec zbavila zahlenění? Mám to samé skoro měsíc, pořád musím odkaslavat hleny, v noci používám i ventolin kvůli dýchání. Děkuji
@lucyus píše: Více
Dobrý den, no bohužel pořád nijak. Na ORL mi předepsal prášky na alergii, zdá se mi, že opravdu je to o trochu lepší, ale pořád jsem zahleněná, občas mám ucpaný nos (třeba dnes), před pár dny opět zalehlé ucho. Na ten nos doporučil používal konvičku na výplach nosu, to dělám, ale nos se ucpává pořád.
Upřímně nevím, jestli to řešit třeba u praktika, jako přijde si i trochu trapně, že bych s takovou „blbostí“ otravovala.
@lucyus píše: Více
jo a taky se mi objevilo pálení žáhy, i když jsem na to nikdy netrpěla. Ale jako nevím, jestli to s tím má něco společnýho, spíš asi ne.
Ahoj, máte někdo zkušenosti s dlouhodobým zahleněním. Trápí mě to už pár měsíců. Pořád cítím knedlík v krku, občas se mi podaří hled vykašlat, ale spíš ne. Mám prakticky pořád ucpaný nos a dokonce mě začalo trápit i ucho. Minulý týden jsem byla na ORL, prý s uchem nic, možná alergie. Tak mi dal nějaké prášky na alergii, ale zatím výsledek nevidím. A napsal žádanku na alergologii, tak se musím objednat, což bude tak za půl roku. Doporučil taky proplachovat nos konvičkou, jinak nic. V prosinci jsem měla covid, tak mě napadlo, jestli by to nebylo třeba z toho?
Opravdu mě to obtěžuje, neustále chrchlám a dokonce se mi někdy i špatně polyká jídlo