Vysazení antidepresiv a návrat do normálu

Anonymní
10.6.24 01:47

Vysazení antidepresiv a návrat do normálu

Hezký den všem :kytka:,
chci se tu podělit se svou zkušeností z AD a zároveň chci poprosit o zkušenosti ostatních.
Třičtvrtě roku beru antidepresiva a za poslední měsíc a půl jsem je tak trochu omylem vysadila… Zkrátka si poslední týden beru jen tak prášek týdně, protože na to zapomínám. Vím, že to tak není dobře, ale je mi v podstatě za poslední půl rok čím dál lépe a myslím si, že jsem si pomohla hlavně sama a ne prášky. Upřímně za ten poslední měsíc se cejtím opravdu nejlépe. Trpěla jsem na úzkosti. Jenže teď nevím, co dělat.. zda je nasadit zpátky a nebo se na ně už vyprdět. Bojím se, že když je začnu zas brát každý den, bude mi blbě, jako mi z nich zezačátku bylo… Žádné negativní vedlejší účinky z vysazení jsem neměla. Psychiatrička mi sdělila, že je na mě, zda je vysadím… samozřejmě ale z toho nebyla potěšená, že jsem je vysadila takovým způsobem.
Ale je mi teď fakt tak skvěle, nejlépe mi pomohlo obnovení chodit ven s přáteli, nová práce.. :lol:
Každopádně jsem se chtěla zeptat, kdy bude vhodný čas na to začít s nějakou alternativou. Během léčby jsem nemohla třezalku a plno bylinek, ani například houbu Reishi na posílení imunity… A to, že moje imunita potřebuje pořádně zesílit.. Neví tu někdo, kdy nebude nebezpečné tyto různé kontraindikační byliny a jiné věci začít znovu užívat po vysazení? Abych si neublížila, nevím jak dlouho ty AD zůstavají v organismu a zatěžují játra…
Samozřejmě na sklenku vína se také těším, tak z toto hlediska mě to zajímá také, ale to u mě tak nehoří :lol:
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3506
10.6.24 04:29

Rejpnu si ale proč se nezeptas doktora nebo psychiatra případně psychologa který ty prášky předepsal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.6.24 07:23

Myslím, že jste to udělala dobře, taky sem je tak vysadila. Ze dne na den a bylo mi líp. Když už na ně člověk přistoupí a pomůžou mu myslím, že by je neměl brát roky. Cítila jste, že už to zvládnete a na koho jinýho by jste měla dát než na sebe 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
10.6.24 09:05
@Rotha píše: Více

Psycholog nepredepisuje léky.
Není lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
10.6.24 10:43
@jejjej píše: Více

No tak úplně mě chytnete za slovo, tak tedy lékař a psychiatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
10.6.24 11:03
@Rotha píše: Více

Psychiatr je lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...