Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Rejpnu si ale proč se nezeptas doktora nebo psychiatra případně psychologa který ty prášky předepsal?
Myslím, že jste to udělala dobře, taky sem je tak vysadila. Ze dne na den a bylo mi líp. Když už na ně člověk přistoupí a pomůžou mu myslím, že by je neměl brát roky. Cítila jste, že už to zvládnete a na koho jinýho by jste měla dát než na sebe 🍀
@jejjej píše: Více
No tak úplně mě chytnete za slovo, tak tedy lékař a psychiatr.
Hezký den všem
,

chci se tu podělit se svou zkušeností z AD a zároveň chci poprosit o zkušenosti ostatních.
Třičtvrtě roku beru antidepresiva a za poslední měsíc a půl jsem je tak trochu omylem vysadila… Zkrátka si poslední týden beru jen tak prášek týdně, protože na to zapomínám. Vím, že to tak není dobře, ale je mi v podstatě za poslední půl rok čím dál lépe a myslím si, že jsem si pomohla hlavně sama a ne prášky. Upřímně za ten poslední měsíc se cejtím opravdu nejlépe. Trpěla jsem na úzkosti. Jenže teď nevím, co dělat.. zda je nasadit zpátky a nebo se na ně už vyprdět. Bojím se, že když je začnu zas brát každý den, bude mi blbě, jako mi z nich zezačátku bylo… Žádné negativní vedlejší účinky z vysazení jsem neměla. Psychiatrička mi sdělila, že je na mě, zda je vysadím… samozřejmě ale z toho nebyla potěšená, že jsem je vysadila takovým způsobem.
Ale je mi teď fakt tak skvěle, nejlépe mi pomohlo obnovení chodit ven s přáteli, nová práce..
Každopádně jsem se chtěla zeptat, kdy bude vhodný čas na to začít s nějakou alternativou. Během léčby jsem nemohla třezalku a plno bylinek, ani například houbu Reishi na posílení imunity… A to, že moje imunita potřebuje pořádně zesílit.. Neví tu někdo, kdy nebude nebezpečné tyto různé kontraindikační byliny a jiné věci začít znovu užívat po vysazení? Abych si neublížila, nevím jak dlouho ty AD zůstavají v organismu a zatěžují játra…
Samozřejmě na sklenku vína se také těším, tak z toto hlediska mě to zajímá také, ale to u mě tak nehoří
Děkuji