Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně byly jednou paní dr. doporučeny Bohunice nebo Obilňák, k Milosrdným prý určitě ne, že se o nich mezi doktory tradují nehezké věci. Kamarádce na předporodním kurzu řekli, že k Milosrdným ano, pokud máš předpoklady pro bezproblémový porod a chceš ho mít přirozený (bez epi a urychlováků). S těmi přirozenými porody tam prý mají dobré výsledky, ale jakmile je potřeba císař nebo něco podobného, tak je to horší. Slyšela jsem o paní, které třeba po císaři brzo vytáhli dren a pak měla plné břicho krve
V Bohunicích i na Obilňáku zvládnou prý jakékoli komplikace, ale holt hodně spěchají a mají ve zvyku zasahovat. Obilňák má prý lepší neonatologii, takže v případě problémů u mimča doporučují jít rodit tam, Bohunice mají prý zas lepší zázemí pro matku, protože je to velkej špitál a během 5 minut seženou doktora kteréhokoli oboru. No a pak ještě Vyškov, ten je spíš alternativní.
Já jsem rodila před měsícem v Bohunicích, nemůžu si stěžovat, ale investovali jsme do soukromé porodní asistentky, která tam má smlouvu, a následně do nadstandardu. Shrnula bych to takhle: Na příjmu neosobní protivná asistentka a dlouhé čekání na volný box, porod díky soukromé asistentce v rámci možností bez zásahů a v pohodě, pobyt na šestinedělí na nadstandardu super, personál super až na 1-2 dětské sestry, které byly protivné. Jídlo holt nemocniční, ale výběr ze 2 jídel. S kojením radily sestry každá jinak, ale to mi bylo jedno, protože ze zdrav. důvodů stejně nekojím. Celkově mám hezké vzpomínky ![]()
@Pe86 vidíš, a já mám zase zkušenosti že bohunice po císaři i během něho pokazili co mohly a byla jsem skoro měsíc v nemocnici než jsem se dala dokupy
to jsou všechno individuální názory. Nezobecnovala bych, protože to není vždy pravda.
@Aletheia
Máš pravdu, všude občas něco pokazí, každá známe nějaký případ. Ale to, co jsem psala, je doporučení, které dostala kamarádka od porodní asistentky, která chodí s rodičkama do všech 3 porodnic, takže má srovnání. Já sama můžu referovat jen na Bohunice a ty za mě ok ![]()
Přesně jak říkáte holky nedá se zobecňovat. Já po akutním císaři v Bohunicích neměla žádný dřeň, 12 hod po zákroku jsem hupsala po chodbě a 4 dny po porodu jsem šla s krásnou jizvou domů. Takže za mně si nemůžu na Bohunice stěžovat ![]()
Ono taky hodne zalezi na doktorech kteri zrovna slouzi… me spis zalezi na tom aby bylo vse bez problemu a vse dobre dopadlo… ale zatim jak tak koukam tak vsichni doporucuji Bohunice tak uvidime ale moc dekuji za doporuceni ![]()
Já jsem zvolila Obilňák, kvůli novorozenecké JIP.,není to nic moc, ale řekla jsem si, že o moje pohodlí na těch pár dnů nejde, že chci, aby měl malý v případě nějaké krizovky tu nej péči (byl KP)… a byla jsem nakonec nesmírně mile překvapená a rodila bych tam znova. Ale jak je psáno výše, strašne záleží, na jakou zdravotní „bandu“ narazíš. Držím pěsti!
@dizinka
Já uplne to same u prvniho porodu - cisar, naprosto ok vse. sem tam nekdo protivny, lae to si clovek nevybere.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.