Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím děvčata mám sice termín až v prosici ale uteče to jako voda a mě už teď se honí myšlenka v hlavě kam do porodnice v Brně??? moc vás všechny prosím o radu… Dííííííííííky
Jsem v Bohunicích a jsem spokojená ![]()
Rodila jsem císařem v epiduralu, den po na pooperačním pokoji paráda, všichni skvělí, a i nadále na šestinedělí. I sestřičky z dětské JIPky (a z novorozeneckýho dle sousedky na pokoji a co jsem je tu viděla tak taky).
Na sále parádní sestry, infuze, epi, vše na poprvé a cítila jsem se v rámci možností komfortně.
Snad nejhorší je tu jídlo…
No každá Ti asi doporučí tu, kde byla spokojená.
Já rodila obě děti u Milosrdných (2011 a 2013) a byla jsem nadmíru spokojená. Na oba porody mám perfektní vzpomínky, úžasný personál, vynikající přístup lékařů i PA na sálech, stejně jako lékařů a sester potom na šestinedělí a novorozeneckém. Nikdy mě do ničeho netlačili, nechávali rozhodnutí tak nějak na mě, u obou porodů se mi představili a podali ruku… připadala jsem si jak rovná s rovným. Oddělení maličké, vyloženě takové rodinné prostředí, od loňského roku tam jsou komplet nové porodní sály s vlastní sociálkou… Já byla jedna z posledních, co porodila ještě na starých, ale holky co rodily po mě si to tam hrozně chválily. Za mě mají Milouši palec nahoru,
byla jsem strašně spokojená u obou dětí.
Jdi na návštěvu. Rozhodni se a uvidíš. Zkušenosti jsou jiné - není to moc o nemocnici ale o personálu co bude mít zrovna na tvůj porod směnu - jak se daní vyspí atd. Takže věci co dopředu nevíš.
Pokud ale plánuješ v rámci možností co nejpřirozeněji tak hlasuju za Milouše.
@Bejbyy píše:
Jsem v Bohunicích a jsem spokojená
Rodila jsem císařem v epiduralu, den po na pooperačním pokoji paráda, všichni skvělí, a i nadále na šestinedělí. I sestřičky z dětské JIPky (a z novorozeneckýho dle sousedky na pokoji a co jsem je tu viděla tak taky).
Na sále parádní sestry, infuze, epi, vše na poprvé a cítila jsem se v rámci možností komfortně.
Snad nejhorší je tu jídlo…
A proč jsi měla císař? Komplikace či plánovaný?
Protože dvojčátka a oba KP a museli už ven, takže plánovaný byl, sice na později, ale nakonec byl dřív
@Bejbyy píše:
Protože dvojčátka a oba KP a museli už ven, takže plánovaný byl, sice na později, ale nakonec byl dřív
Tak gratulace, ať jste OK.
@Aletheia píše:
Jdi na návštěvu. Rozhodni se a uvidíš. Zkušenosti jsou jiné - není to moc o nemocnici ale o personálu co bude mít zrovna na tvůj porod směnu - jak se daní vyspí atd. Takže věci co dopředu nevíš.Pokud ale plánuješ v rámci možností co nejpřirozeněji tak hlasuju za Milouše.
Souhlasím. Na blbce člověk narazí kdekoliv a dopředu to neodhadne. ![]()
Kamarádky si hodně pochvalovaly Ivančice u Brna. Tak pokud by nevadil nějaký kilometr z Brna, tak co třeba tam? Menší klidná porodnice, více času na rodičku, nevyvolavají tolik porody jako Bohunice.
Přesně ![]()
první porod Obilňák- císař hrůza a děs nikdy víc
druhý porod Bohunice- císař a maximální spokojenost, nedám dopustit už jen všude to čisto oproti Obilňáku, nebyla jsem na nadstandartu, ale v porovnání s tím Obil. to opravdu nadstandart byl!
Ja mela cisare v Obilnaku. Sestricky super, doktori taky, ale to prostredi…ufff, des bes. Nevim, jestli to bylo tim stresem, porodem, ale hned prvni den jsem se na pokoji rozbrecela. Hned jsem si dala aspon nadstandart…teda za litr taky nic moc, ale porad lepsi nez ty smradlavy zachody a spinava koupelna pro vsechny na patre.
Sestra rodila normalne v Bohunicich a rikala super.
Já rodila v 6/2012 v Bohunicích a za dva měsíce mám v plánu rodit opět tam
První porod vyvolávaný z akutních zdrav. důvodů nakonec ukončen sekcí, ale tím jak mně tak malému zachránili život. Super porodní asistentka na sále, super operační tým a celkem spokojenost i na šestinedělí. Já měla nadstandard takže nikdo nějak moc neotravoval pokud nemusel. Sestřičky z dětského perfektní i co se týče rady kolem kojení. Po sekci jsem šla 4-tý den po porodu bez komplikací domů ![]()
Doufám, že za ty dva měsíce budu v Bohunicích stejně spokojená jako před dvěma lety ![]()
Příjemné prostředí, vše nové, čisté za mně jedině tam z toho výběru co Brno nabízí
![]()
@Markétakytka Já jsem v Ivančicích rodila 2krát (obě teda císařem) a můžu doporučit, super personál, dá se s nimi rozumně domluvit.Po prvním císaři mi dost pomohli s technikou kojení a s rozjetím laktace. Nebývá tam tak narváno jak ve velkých porodnicích a tím pádem mají víc času věnovat se vám a vašim dotazům. Jsou tam i jednolůžkové pokoje-bez příplatku.
Děkuji holky za rady a zkušenosti
první dceru jsem rodila ve Svitavech (bydlela jsem kousek od sud) no ja bych radši aby byla porodnice blíž sice nevim jak druhej porod bude dlouho trvat ale prví jsem mela za hodinku za sebou aji s cetou… můžu říct že ve Svitavech to bylo moc pěkný a postarali se tam o nás az na pana doktora byl protivne jak pr***** ale pro me je důležitý aby se hlavně postarali o prcka kdyby náhodou něco…
Mně byly jednou paní dr. doporučeny Bohunice nebo Obilňák, k Milosrdným prý určitě ne, že se o nich mezi doktory tradují nehezké věci. Kamarádce na předporodním kurzu řekli, že k Milosrdným ano, pokud máš předpoklady pro bezproblémový porod a chceš ho mít přirozený (bez epi a urychlováků). S těmi přirozenými porody tam prý mají dobré výsledky, ale jakmile je potřeba císař nebo něco podobného, tak je to horší. Slyšela jsem o paní, které třeba po císaři brzo vytáhli dren a pak měla plné břicho krve
V Bohunicích i na Obilňáku zvládnou prý jakékoli komplikace, ale holt hodně spěchají a mají ve zvyku zasahovat. Obilňák má prý lepší neonatologii, takže v případě problémů u mimča doporučují jít rodit tam, Bohunice mají prý zas lepší zázemí pro matku, protože je to velkej špitál a během 5 minut seženou doktora kteréhokoli oboru. No a pak ještě Vyškov, ten je spíš alternativní.
Já jsem rodila před měsícem v Bohunicích, nemůžu si stěžovat, ale investovali jsme do soukromé porodní asistentky, která tam má smlouvu, a následně do nadstandardu. Shrnula bych to takhle: Na příjmu neosobní protivná asistentka a dlouhé čekání na volný box, porod díky soukromé asistentce v rámci možností bez zásahů a v pohodě, pobyt na šestinedělí na nadstandardu super, personál super až na 1-2 dětské sestry, které byly protivné. Jídlo holt nemocniční, ale výběr ze 2 jídel. S kojením radily sestry každá jinak, ale to mi bylo jedno, protože ze zdrav. důvodů stejně nekojím. Celkově mám hezké vzpomínky ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.