Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravim maminky,
chtela bych se zeptat, jestli je tady nejaka mamca co rodila planovanym cisarem v Usti nad Labem? Taky mi hrozi a zajima me treba, jestli muze byt u toho cisare manzel (chtela bych jen to castecne uspani), kdy se ten cisar dela- jestli v terminu, nebo drive a kdy budu mit mimco u sebe? A kdy ho uvidi rodina a kdy me bude moci navstivit?
Predem diky za jakekoliv rady a infa.
U císaře v Ústí manžel být nemůže, protože to prý není možné, je tam malý operační sál a tak tak se tam vejde personál
bohužel… mimčo by měli prvních 24 hodin nosit snad jen na kojení, protože pak musí maminka být 24 hodin na JIPu
Nemáte zač
ale každopádně si tatínek hned po „porodu“ může miminko podepsat a fotit a chovat ![]()
Já jsem absolvovala císaře v květnu 2014 plánovaný. Manžel a syn si mohli malého po zákroku fotit a chovat. Takže pro ně dobré. Prodělala jsem SC v epiduralu a za sebe už nikdy více. Kontakt s dítětem jen tak vteřinový. Bolesti jsem částečně cítila, prý to je normální. Bohužel se u mne rozjel postpunkční syndrom, což byla dost síla, šílené bolesti a nehybnost od poloviny páteře ke krku, pobyt na pokoji v leže a nemožnost malého ani pochovat. Z porodnice jsem byla propuštěna takto ochrnutá ať si dojednám rehábku sama. Jedna ze sester mi řekla, že po epiduralu prý bývají často různé podobné problémy. Je fakt že v den kdy jsem rodila takto rodila ještě jedna mamča a měla také problémy. Vědět tyhle rizika předem, šla bych do celkové anasteze.
Jinak 24h pobyt na JIP, dle stavu. Mimi nosí na kojení často, pokud je to JIP na porodnici, pokud není místo tak na gyndě a tam to není tak často. Rodina za mimčem může prakticky hned ten den a za tebou až na normální pokoj. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.