Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, obracím se na Vás poprvé. Kamarádka nám 4.6. oznámila, že je těhotná (7.týden). 13.6. se dozvěděla, že srdíčko miminka přestalo bít, až na 19.6. byla objednaná na zákrok (v Brně na Obilňák). Dnes v noci ji manžel odvezl do nemocnice s křečema v břiše, kde přišli na to, že snad na Obilňáku nic neodstranili. Zajímal by mě váš názor. Nepřijde mi to v žádném případě normální. Nikdy jsem neřešila chyby nikoho a nikde, ale toto mi přijde docela dost blbý. Dost mě to naštvalo! Myslím si, že by se měla nějak bránit, proto by mě zajímaly vaše podobné zkušenosti a názory. Dík moc Anča
Že by nic neodstranili, je velice zvláštní, proč by ji pozvali, uspali pak na ni koukali a poslali domů. Spíš tam něco zbylo (myslím, že se to dělá kyretou naslepo) a to teď způsobilo potíže
.
Je to běžný postup, že pokud to není akutní(krvácení),tak se kyretáž dělá až za několik dní, prostě ji jakoby objednají…a je celkem běžné, že v ní zůstaly zbytky-rezidua…dělají to poslepu, jakoby přes klíčovou dírku, takže se nemusí odstranit vše. také jsem to zažila. proto se pak chodí na kontrolu k dr. jestli je dobře vyčištěná, případně se musí provést zákrok znova.ale u té tvé kamarádky se to projevilo dříve, což je jen dobře.
Tak určitě už v dnešní době není problém podat stížnost, popř. To řešit nějak soudně.
Asi bych začala tím, že informuji lékařskou komoru.
Záleží však, jak se k tomu postaví nemocnice - je dost možný, že se z toho nějak vykroutí…
@Nuníček taky si myslím, že to mohlo být špatným vyčištěním při kyretáži… ta se opravdu dělá,,naslepo" - ale aby,,nic nevyndali" mi přijde dost divné… jak je na tom teď? ![]()
@bjetuschka lékařská komora s vůbec nic neudělá… občas se to stává, že děloha není úplně vyčištěná… za to nikdo nemůže… ![]()
@andysssek píše:
@bjetuschka lékařská komora s vůbec nic neudělá… občas se to stává, že děloha není úplně vyčištěná… za to nikdo nemůže…
Tak stížnost si podat může, prošetřovat se to určitě bude, ale jestli to bylo jen tím, že tam zůstaly rezidua (což se stát může) tak asi nic nenastěžuje (peníze, omluvu)
@bjetuschka
A na co konkrétně by sis stěžovala? Někdy prostě zůstanou „zbytky“. A že čekala týden? Nedávno tu byla diskuze jak paní nahnali na kyretáž hned po zjištění ZT. A to bylo taky špatně, že nedali zárodku šanci, že bylo třeba mladší.
No, na sál šla hned ve 3h ráno, jak ji dovezl. Prý ji tam sami říkali, že vlastně celý zákrok dělali až teď. Měla strach už před tím. Prý měla krvácet max. týden a prý to bylo dýl. Prostě měla už divný pocit. Je divný, že se tomu diví i v té nemocnici teď. Proto, jsem ji chtěla zkusit zjistit nějaké info názory. když nemá člověk vlastní zkušenost, těžko se dá soudit.
@Nuníček stěžovat si cise může, ale hnát to na lékařskou komoru mi přijde absurdní… pokud si myslí, že se někde stala chyba tak ať dá PÍSEMNOU žádost o přezkoumání na VEDENÍ KLINIKY/ daného oddělení… ale přeskočit ředitelství nemocnice a zřizovatele daněho zařízení… a jít na LK… to snad ne???
@Gepardice píše:
@bjetuschka
A na co konkrétně by sis stěžovala? Někdy prostě zůstanou „zbytky“. A že čekala týden? Nedávno tu byla diskuze jak paní nahnali na kyretáž hned po zjištění ZT. A to bylo taky špatně, že nedali zárodku šanci, že bylo třeba mladší.
Tak peníze se vždycky hodí
, ne vážně, zakladatelka píše, že byla na zákroku 19.6., jediné co by snad šlo, že nebyla kontrola jestli je všechno pryč (ale jestli musí být vždycky kontrola, jestli ji nepozvali nebo ji pozvali a ona nešla to nevíme)
@Nuníček vždycky je kontrola, minimálně do týdne od výkonu ![]()
za tohle si, myslím, nic nevysoudí, není to pochybení doktora v přímém slova smyslu
![]()
@andysssek píše:
@Nuníček stěžovat si cise může, ale hnát to na lékařskou komoru mi přijde absurdní… pokud si myslí, že se někde stala chyba tak ať dá PÍSEMNOU žádost o přezkoumání na VEDENÍ KLINIKY/ daného oddělení… ale přeskočit ředitelství nemocnice a zřizovatele daněho zařízení… a jít na LK… to snad ne???
Většinou se to dává na nemocnici i na komoru, komora se má povinnost tím zabývat. Dokonce nám jedna doktorka říkala, že musí na komoru, že je na ní podaná stížnost, rodiči 17 leté dívky, která se v čekárně dané lékařky (při čekání na ošetření) seznámila s 31 letým mužem a teď s ním chodí a nechce se s ním přes nesouhlas rodičů rozejít. Rodiče podali na lékařku stížnost, že se to stalo u ní v čekárně
. Takže stěžovat si lze na cokoliv a kamkoliv.
No tak OK, nevěděla jsem, že se to může stát. Na místě té kamarádky bych byla taky dost vyjukaná. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.