Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky mám naplánovány císařský rez z důvodu KP chtěla jsem se zeptat je si mate někdo zkušenost u Apolináře? A co sebou na jipku? Jak vše probíhalo?
Na jIP hygienické potřebu a co nejmenci tašku(igelitku) tak co opravdu budu potřebovat a co ji dají jako kalhotky vložky MIT nemít podprsenky.
Kdy jste zacly krvácet?
Kojit?
A kdy nosili mimco na přikládání? a jak funguje ze vám ho nosí když ještě nemáte mléko?
@sma Na JIP pantofle, mobil, nabíječku, ručník, poporodní kalhotky, případně svoje pití (je tam čaj - slazení i hořký). Jinak fakt nic jiného nepotřebuješ, zbytek si necháš přinést až na šestinedělí.
Podprdu netřeba, stejně budeš odrátovaná a je to nepraktické na kojení, miminka nosí přes den po 3 hodinách asi na 15 minut. Mimino saje, i když nemáš mlíko - tím se právě ta tvorba mléka stimuluje. Až budeš na šestinedělí, předají ti dítě, zaškolí tě a pak už si můžeš přikládat, jak bude dítě potřebovat.
Ještě jak s telefonem muže byt zapli furt nebo jen někdy? Já jen abych dala vědět rodine
A ještě jaký mýdlo nebo tak něco? A jizvu po operaci je jak zalepena a jak při sprchování můžeš ji oplachovat nebo jak to funguje??a pocity po operaci
@sma píše:
Ještě jak s telefonem muže byt zapli furt nebo jen někdy? Já jen abych dala vědět rodine
Sestra povoluje jen nekdy. Vzdy vypne na chvili pristroje. Ale jsou tam v pohode a vstricni.
@sma píše:
A ještě při operaci si cela naha a oni te pak jak obleknou??
Jen prikryjou, pak se obleknes sama. Neboj po porodu te tyto otazky ani nenapadnou. Vse pujde samo prirozene.
@sma Telefony musí být an JIP vypnuté, asi jednou za tři hodiny odpojí přístroje a ty si můžeš vyřídit telefonem, co potřebuješ.
Mýdlo jsem měla takové to intimní a myla jsem se tím celá - kvůli miminku se nedoporučuje nic moc parfémovaného.
Jizva zalepená není, normálně se můžeš sprchovat. Ale nijak cíleně jsem ji nenamáčela.
Ji tak člověk neví do čeho jde tak ho napadán blbe otázky a pak mu to je asi úplné jedno
Děkuji za info takže než vám dovolí vztah tak sté jen prikrite a cele nahé? A jak se řeší krvácení??já si to furt jak neumím predstavit
@sma píše:
A ještě jaký mýdlo nebo tak něco? A jizvu po operaci je jak zalepena a jak při sprchování můžeš ji oplachovat nebo jak to funguje??a pocity po operaci
Jizvu ti doporuci omyvat kdykoliv to pujde nejlepe mydlem. Na pipku si vem sve intimni mydlo. Pocity…ja ani nevim ja mela z planovaneho nakonec akutni a mela jsem velkou ztratu krve, tak si moc nepamatuji. Porad jsem spala. Jen vim ze me mrzelo ze vsechny holky uz sve mimi videla nekolikrat a me malou privezli az vecer. Jinak opravdu personal v pohode, jidlo fuj. A narazila jsem na jednu neprijemnou detskou sestru. Nechtela dat male jist. Pan doktor zakrocil.
@sma ahoj, mohu se zeptat proč máš plánový císaře? Mě to čeká asi na podzim…u Apolináře tak taky nevím do čeho půjdu vrr
já mám zase problémy se srdíčkem ![]()
@sma píše:
Děkuji za info takže než vám dovolí vztah tak sté jen prikrite a cele nahé? A jak se řeší krvácení??já si to furt jak neumím predstavit
Budou ti menit vlozky, fakt bud v poho. Je to normalne prirozene, hlavne at jste oba v poradku ![]()
Mala je koncem panevnim a neplnuji kriteria pro porod normálně a ani bych rodit koncem panevnim nechtela
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.