Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ono bude chvíli trvat než ty antibiotika zaberou, ale jak si pamatuji tak k antibiotikum jsme dávali vždy něco na kašel, to máte teda dovolenou snů držim palce ať je vám lépe
Kdyžtak cibuli nakrájet na drobno a posypat cukrem. Vznikne z toho sladká šťáva.
Takhle jsem léčila syna na dovolené. A on už to nyní u sebe v dospělosti má za svůj univerzální lék.
Nevím jak v Tunisu, ale běžně jsme si léky v cizině kupovali v lékárně, ale vaše dítko je moc malé.
Možná zavolat vašemu pediatrovi, jestli by něco doporučil a vy si pak vyhledejte na netu složení kapek, vypište ho a chtějte lék podobného složení v lékárně. A nezapomeňte říci, že je to pro dítě.
Ta cibule je fajn, ale na brinchiticu nám nepomáhala to už jsme museli mít něco z lékárny
Bronchitida se primárně neléčí ATB. Pokud horečka tak rychle odezněla, tak v tom ATB nemají prsty.
Bronchitida se primárně má léčit kortikoidy (pro malé děti např. dexamethason) a bronchodilatancii (snadněji dostupný je sirupový salbutamol).
@Doctus horečku má stále, jen se daří ji srážet léky. Dnes ráno jsme si lékaře opět zavolali, přijel tentokrat jiný a řekl nám ať atb určitě odběrem a napsal nějaké léky na odkaslavani a na noc na utlumení. Tak uvidíme
je ale asi normální ze při zánětu průdušek malej špatně dýchá jak má ty průdušky zúžené ze? Přes den je to lepší když zrovna nebreci kvůli tomu ze mu dávám léky tak dýchá lépe ale v noci je to hrozny. A neustále je spocený
Jaká ATB jste dostali? Bylo by možné vyfotit nálezy od lékařů?
Při zánětu průdušek je sliznice oteklá, často s větším množstvím hlenu, takže je dýchání ztížené. Mívá záněty průdušek často?
@Doctus nene, od narození byl nejen jednou trochu nachlazený, nálezy nemáme žádné, pouze recepty ručně psané od lékaře. To jsou atb a sirup na kašel, plus jámě zjistili ze to další jsou kortikoidy a moc nám to nedává smysl mu davat atb i kortikoidy
Takže jsme se rozhodli kortikoidy nedávat, ať to telicko tak nezatezujem. Co myslíte vyzvate se v tom? Ti lékaři jsou tu divny, napsali nám ze sirup máme davkovat 5ml 3× denně ale toto dávkování je pro děti ve věku 12 let podle letáku
tak se bojim ze i ty kortikoidy nějak napálili s davkovanim
Achjo už aby jsme byli doma u našeho lékaře
malej přes den dýchá lépe, má už jen zvýšenou teplotu kolem 37, víc ne. Porad je slyšet jak má ty průdušky zúžené ale v noci to bylo horší, myslím ze ani to teplo tady v pokoji tomu nepridava ale když větráku je ru ještě větší hic a klimatizaci se už pouštět bojíme ![]()
Omlouvám se za chyby v textu, píšu vždy rychle a mobil upravuje sam ![]()
Já když používám klimatizací nechám vyfoukat buď auto a nebo pokoj a pak ji vypnu, já vím, že to neni100%,ale taky klimošku nesnáším mám z ní zdravotní problémy
Bohužel nevím, jaký byl poslechový nález. Zda i chrůpky, nebo jen pískoty a vrzoty.
Chlapci jsou zřejmě zvláštní oddíl, kombinace ATB a celkových kortikoidů není obecně doporučována. Nepodávat kortikoidy není špatný postup.
@Doctus no on hodně píská a chrapti když dýchá, proste je slyšet jak to má zúžené a špatně se mu nadechuje ale teď už byl půlku dne dobrej, hrál si a chce hodně dovádět, moc nevydrzi ležet už.
Bohuzel žádné lékařské zprávy tu asi nedávají ![]()
@Tynka00001
Zeptal bych se, zda v lékárně nemají sirup se salbutamolem (u nás se to prodává jako Ventolin sirup, ale je to na předpis).
Achjo ventolin mám doma premyslela jswm zda ho vzít ale nevzala a doufala ze vše bude ok
v neděli letime domu tak to snad už nějak zvladneme
Ahoj, jsme od neděle na dovolené na Djerbě. Malej 10m to zvládal úplně skvěle, let byl na jedničku a celkově se mu tu líbilo jenže asi z klimatizace na pokoji se to vše pokazilo. V úterý večer byl mrzutý a ráno ve středu už měl teplotu která se vracela cely den, večer pak měl 38,9 a léky od nás zabírali docela pomalu než jsem zvyklá doma, takže jsem mu dělala zábaly a nějak jsme to zvládli přes noc ale začal pokaslavat, takový suchý kašel. No a včera ráno už začal mi takový dusivý vlhký kašel, tak jsme si nechali zavolat místního pediatra který řekl ze je to bronchitida a nasadil nám atb a léky na tu horečku kterou už ale ve ctvrtek cely den neměl, už byl dobrej, docela si i hrál a smál se. V noci dýchá hrozně, je slyšet jak sápe
probudil se na mlíčko a jak brecel tak se mu hrozně špatně dychalo. Teplota opět 37,7
klimošku už jsme úplně vypli ale přes den se to tady moc nedá ani v pokoji 
Lékař nám ale nedal nic na odkašlávani a já nevím zda něco vůbec kupovat, setkávám se s tím poprve. Domu letime v neděli. Já už jsem taky nemocná takže to máme s malým komplet