Bronchitida - prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5679
29.3.10 16:31

Takže mám očekávat že to ještě propukne jo.. Zatím se mi zdá v pořádku, jen ten kašel…A za jak dlouho to nejhorší přešlo? byli jste dlouho v nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.3.10 16:47

Neboj, může se to uklidnit během 1-2 dní doma. Nemocnice je až to poslední.
Já se spíš po těch našich zkušenostech bojím a Vítka hlídám. Radši přeháním.
My jsme trošku exoti, mělo to rychlý průběh - první den rýma, druhý kašel, třetí dávivý kašel+zvracení a čtvrtý nemocnice se zápalem plic. Nezabraly nám léky, malý nešel nakojit - neudýchal to. Manžel měl virosu, tak se malý nakazil od něj. V nemocnici jsme byli týden. Všichni na nás koukali jak na exoty, většinou mají děti pohodovější průběh a jsou doma. I naše mudr se divila. Přes zimu a teď jsou prostě tyhle nemoci častější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.3.10 16:55

Vendulo, to co pises je nesmysl, nemyslim to osobne ;) Homeo se davaji klidne od narozeni, musi se konzultovat s homeopatem. Stodal je polykompozitum, ma vice slozek, zabere, pokud aspon jedna slozka odpovida. Dava se od roka a je to jednak kvuli davkovani a jednak asi i kvuli slozeni (pridatny latky). Doporuceni ohledne veku se vydava kvuli pripadne ochrane vyrobce. Stejne tak mas u Spiropentu, ze je az od…let veku. Je to u leku celkem bezny.
Kazdopadne pokud nekdo nema s homeo zkusenost a nic o tom nevi, tezko muze jit a neco koupit, to fakt nejde ;)

Skoda tech zabalu, ja to nejak tusila, ale urcite bych zkusila ty masaze a nejlip s eukalyptem. Masiruje se odspoda nahoru a jemne se poklepava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
29.3.10 17:15

Takže raději nechodit ani ven že? A je dítě více klidnější více spí anebo naopak nemůže kvůli tomu spinkat a pláče a pláče…
Zatím se mi zdá tak jak bývá vždycky, snad nepřestane pít. zatím kojíme pořád co 2 hodiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.3.10 17:21

na to poklepávání bych u 2m mimi byla opatrná, hlava musí být trošku směrem dolu.

Jinak používám buď mast na promazání, nebo tymiánovou (ale ta je vcelku dost silná, to bych u takovýho prcka nevim, zda dala - pardon za slovosled:D )

Jede se oběma rukama od středu jakoby v mezižebří směrem ven - jedna ruka vede mezižebřím až skoro do boků, druhá ke klíční kosti. Pak se to vymění do druhého směru. Pomalu, mírný tlak a prsty jakoby mezi jednotlivá žebra.

Pak jsme dělaly to vyklepání, jemně poklepávat hrudník (velice opatrně kolem srdce stejně jako to masírování ) zepředu a pak zezadu - a na to právě má mít to dítě/mimčo hlavu mírně dolu. Pak se má „posadit“ a mělo by odkašlávat.

Ale já bych u takovýho prcka poptala u pediatra kontatk na rehabku nebo rehabku zkusila kontaktovat sama, poradí ti přesněji i s ohledem na ten věk.

My jsme třeba řešily míčkování, ale vzhledem k věku to tehdy vhodné nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89

Ahoj Asho,já vím, že monokomponenta se dávají mnohem dřív než v 1 roce, například u očkování apod. U polykomponent se chrání hlavně výrobce, protože neprobíhají studie u dětí do 1 roku. Pokud není s braním zkušenost, tak jedině na radu Mudr a ne na netu. To je pravda. Moje mudr homeopatii dělá a doporučuje. Píšu ze svých zkušeností a co doporučila mudr nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598

Mišelko - teď jak to tu pročítám jsme si vzpomněla.. Kity měla od miminečka krém na uvolnění průdušek… Něco jako pupík na nadýmání, tak je i na uvolnění a rozšíření průdušek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.3.10 17:22
MišelkaX píše:
Takže raději nechodit ani ven že? A je dítě více klidnější více spí anebo naopak nemůže kvůli tomu spinkat a pláče a pláče…
Zatím se mi zdá tak jak bývá vždycky, snad nepřestane pít. zatím kojíme pořád co 2 hodiny..

s bronchitidou ven určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.3.10 17:28
Markit.Hl píše:
Mišelko - teď jak to tu pročítám jsme si vzpomněla.. Kity měla od miminečka krém na uvolnění průdušek… Něco jako pupík na nadýmání, tak je i na uvolnění a rozšíření průdušek…

teď si nejsem jistá, Koalka? Prsní mast…používala jsem u pidimiminka, než jsme přešly na tymiánku, ale to až k roku a fakt velice jemně, bo je silná dost..stejně jako u pozdějšího věku jsem stříkala sprej od Justu, ale přišlo mi, že holku dráždí, takže jen na nejhorší noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
29.3.10 17:30

Ten krém se jmenuje Koalka baby - od roku a Koalka - od 3 let..Super obě,v těhu mi moc pomohly na uvolnění průdušek.

Emička trpí opakovaně bronchitidou,za poslední půlrok má snad pátou.Vždy skončila na ATB.Spiropent nám nepomohl..

Teď taky bojujeme,o ATB rozhodne dr.zítra,podle toho,jak se stav vyvine a jestli stoupne CRP.Má horečky,hrozně kašle.Na ATB to už je,ale chtěla jsem počkat,protože od ledna už měla ATB 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
29.3.10 17:30

Gabi byla s odpovědí rychlejší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.3.10 17:39
Jana206 píše:
Ten krém se jmenuje Koalka baby - od roku a Koalka - od 3 let..Super obě,v těhu mi moc pomohly na uvolnění průdušek.

Emička trpí opakovaně bronchitidou,za poslední půlrok má snad pátou.Vždy skončila na ATB.Spiropent nám nepomohl..

Teď taky bojujeme,o ATB rozhodne dr.zítra,podle toho,jak se stav vyvine a jestli stoupne CRP.Má horečky,hrozně kašle.Na ATB to už je,ale chtěla jsem počkat,protože od ledna už měla ATB 3.

Jano, a už jste se nechali odeslat na alergo? Anetu jsem tam protlačila přes protest dr, dostala tam léky a maličko zlepšení je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.3.10 17:45

Hm mne napada jen namichat si to sama a radsi se pozeptat nekoho, kdo dela aromaterapii. Odmeruje se to po kapkach do oleje. I s tim rozprasovacem, pouzivali jsme Jasanek od Eone, ted si to micham sama…a vzdycky se to da naredit vodou.

Mam tu i eukalypt. mast od Nobilisu, kouknu na web, od jakyho veku je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
29.3.10 17:45

Gabi,už nám dr.říkala,že k tomu dojde..

Emča má za sebou snad všechny krevní testy,co existují.Na alergie,na imunitu,krev i s hemokulturou pro případné nemoci krve.Vše v pořádku :nevim: Máme opravdu dobrou dr.,stoprocentně jí věřím,praxe přes 40 let,uznávaná dětská kardioložka a jednou týdně pracuje v nemocnici.Vím,že nic nezanedbala.

Přesto budu vděčná za každou radu :nevim:
Emča měla kromě bronchitid i oboustranný zánět středouší,aby diagnoza nebyla stále stejná :mrgreen:
Infekce jsou většinou bakteriální,vždy orientačně v ordinaci testuje CRP,je vyšší,za hranicí.

Co mám ještě žádat za vyšetření? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.3.10 17:47

http://www.nobilis.cz/index.php?…

To je on, pisou od 9. tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek