Bronchitida - prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
29.3.10 17:58

tak mě na alergo poslat nechtěla, ačkoliv byla jasná jak já a já chodim a i můj průběh byl stejnej od narození.

Tak krom odběrů krve (nařídila jí Ribomunyl na imunitu, což se alergolog zhrozil) jsme byli na ORL, v Motole na potnim testu na vyvrácení cystické fibrozy. Na ORL jsme sledované dál, na alergo jsem se domluvila s mojí alergoložkou za zády pedry, ona jí nechala nabrat krev a pak na základě výsledků napsala zprávu že doporučuje sledování na alergologii a pak to pedra doporučila teda taky.

Zvažuju lázně, ale akt. řešíme celiakii u starší a podle výsledků to čeká mladší a pak se uvidí. Pže tím se taky mohou zlepšit (a mladší vyšel krom lepku i KM a vajíčko, ale nijak moc, tak to prej nemáme hrotit)…

No a jako bonus se nám teĎ během 6 týdnů uši přihodily 3×, z toho naposled vcelku hodně (4 dny jsmejezdily na odsávání, dr se bála o kost za uchem), tak jsem nechávala udělat výtěr a napadlo mě, že se na alergu poptam na možnost nějakýho vyšetření, co dělali kdysi mě - odběry krve a výtěry a udělali mi autovakcínu.

Jinak na Báru zabírala echinacea - kapky. U Anety to mam zakázaný od alergologa, že to krátkodobě působí, ale má to pak vliv na výsledky odběrů, který jsou pak neprůkazný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
29.3.10 18:03

Miško já jsem to proletěla jen zběžně, ale aromaterapie u takhle malých miminek se dělá pouze do aromalampy pár kapek v pokoji a nechat provonět (super je eucalyptus). Ale do oleje přikapávat pár kapek esence se má až u dětí starších 6 měsíců, takže do toho bych se nepouštěla. Sama si Filípkem hodně věcí řeším aromaterapií, ale esence ještě přímo na tělíčko rozhodně nepoužíváme.
Já mám třeba tohle a když příjdou návštěvy, nebo před spaním tím vystříkám pokoj.
http://www.ellinor.cz/…e-100-ml.htm
Může se to už od 3. týdne a mám s tím výbornou zkušenost. Současně to i zvlhčí vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44172
29.3.10 18:06

Gabi,vy jste ale alergici..Emiččin děda má astma,pak Emiččin strejda a bratranec nějaké alergie..

Nám dr.říkala,že to samozdřejmě možné je,ale krevní testy to zatím nenaznačují.U astmatu prý nelítají teploty k 39,což malá většinou má.Zvlášť,ještě,když je CRP vysoké,to je příznak infekce..

Na Orl chodíme taky,střídavě ke dvěma doktorům,oba jí dělali výtěry,testy,taky nic..

Léky na imunitu dr.odmítla.Imunitní profil je v pořádku.To dítě by mohlo začít tvořit imunitu proti sobě.

Gabi,myslíš,že by ty testy mohly ovlivňovat i přírodní prostředky,sirup Imunoglukan,tabletky Preventan a podobně? - užívá Adámek,dělala totiž všechny testy i jemu,jestli není bacilonosič a teď byl v nemocnici k vůli vysokým horečkám,taky nic nenašli.

Dr.ví,že jim to dávám,ale nepovažuje to za moc účinné,záleží na jedinci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.3.10 18:11
Jackie píše:
Miško já jsem to proletěla jen zběžně, ale aromaterapie u takhle malých miminek se dělá pouze do aromalampy pár kapek v pokoji a nechat provonět (super je eucalyptus). Ale do oleje přikapávat pár kapek esence se má až u dětí starších 6 měsíců, takže do toho bych se nepouštěla. Sama si Filípkem hodně věcí řeším aromaterapií, ale esence ještě přímo na tělíčko rozhodně nepoužíváme.
Já mám třeba tohle a když příjdou návštěvy, nebo před spaním tím vystříkám pokoj.
http://www.ellinor.cz/…e-100-ml.htm
Může se to už od 3. týdne a mám s tím výbornou zkušenost. Současně to i zvlhčí vzduch.

Nobiliska dela od toho 9. tydne.
A co se toho pulroku tyce, ja se na to primo ptala a je to tak, ze se to doporucuje od vyrobce, protoze pokud by to doporucovali pro mladsi deti, museli by zaplatit za dalsi jakysi certifikat… takze to resi tim doporucenim do 6ti mesicu. Normalne se masirujou malinky miminka s kapkou esence ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.3.10 18:15

Pisu jak hotentot, decka mi do toho furt lezou, snad je to srozumitelny :) Proste pro deti mladsi 6ti mesicu je jiny schvalovani, coz stoji penize, tak to vyrobci resi takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.3.10 18:16
Jana206 píše:
Gabi,vy jste ale alergici..Emiččin děda má astma,pak Emiččin strejda a bratranec nějaké alergie..

Nám dr.říkala,že to samozdřejmě možné je,ale krevní testy to zatím nenaznačují.U astmatu prý nelítají teploty k 39,což malá většinou má.Zvlášť,ještě,když je CRP vysoké,to je příznak infekce..

Na Orl chodíme taky,střídavě ke dvěma doktorům,oba jí dělali výtěry,testy,taky nic..

Léky na imunitu dr.odmítla.Imunitní profil je v pořádku.To dítě by mohlo začít tvořit imunitu proti sobě.

Gabi,myslíš,že by ty testy mohly ovlivňovat i přírodní prostředky,sirup Imunoglukan,tabletky Preventan a podobně? - užívá Adámek,dělala totiž všechny testy i jemu,jestli není bacilonosič a teď byl v nemocnici k vůli vysokým horečkám,taky nic nenašli.

Dr.ví,že jim to dávám,ale nepovažuje to za moc účinné,záleží na jedinci..

já jsem alergik astmatik. Ale začalo to u mě naprosto stejně jako u Anety.

A už za Báry jsem zrovna tuším i s Ashou řešila, kdy na alergo a právě ona mi i tehdy říkala, že pokud by měla ATB 3× v relativně krátké době v podstatě na totéž, měly bychom to řešit…

Léky na imunitu je vlastně slovy alergologa lepší nedávat, bo ta imunita se prostě stále tvoří.

Co se týče podpůrných prostředků - nejsem doktor. Já jí chtla aspoň pro svůj pocit ty kapky dávat. Ale alergolog řekl, že nic, co může mít vliv na imunitu. Protože všechno má jen krátkodobý účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.3.10 18:19

Gabi, co to ctu? Bara ma podezreni na celiakii? Nebo uz to ma prokazany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.3.10 18:27
asha píše:
Gabi, co to ctu? Bara ma podezreni na celiakii? Nebo uz to ma prokazany?

OT - psala jsem si SZ, prosím koukni

No ve čt jí dělali biopsii, za týden budou výsledky, ale máme se připravit na to, že to s největší pravděpodobností vzhledem kv ysokým protilátkám v krvi jen potvrdí :nevim: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
2.4.10 11:23

Holky a za jak dlouho to tak mimískům přešlo?
mě se zdá že se to zhoršuje než aby se to nějak zlepšovalo :-(
strašně kašle a chrčí když dýchá … :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
2.4.10 11:26

prosíííím prosíííím, kde přesně se to má propadat !!!!
pod hrudníkem, jak kdyby pod žebry, nebo mezi žebry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
2.4.10 11:27

..

Příspěvek upraven 27.10.14 v 12:30

• Citovat
  • Upravit
NumLock
2.4.10 11:32

.

Příspěvek upraven 27.10.14 v 12:31

• Citovat
  • Upravit
89
2.4.10 16:24

Ahoj, a byli jste dneska na kontrole? To propadání je jakoby na místě prsní kosti, jak se mimi špatně dýchá, zapojuje další svaly a pomáhá si. Když se ti cokoli nezdá, tak šup na pohotovost. Te´d odpoledne už obvoďák nebude v práci.
Jste malincí a člověk má starost a nervy. Nás si kvůli zhoršení nechali v nemocnici už z důvodu nízkého věku. Že si ho radši pohlídají a já byla pak mnohem klidnější než doma. Pustili nás po týdnu.
Držím palce a opatrujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.4.10 16:37

já si tedy myslim, že kor u takovýho prcka, když si nejsi jistá, měla bys kontaktovat spíš pediatra/pohotovost. Tady ti nikdo neporadí a nezhodnotí to objektivně

Držím palce, ať to nic není

Co se týče toho, jak dlouho nemoc trvala - u miminka mám zkušenost, že to prostě trvá dýl:( Jsou menší, leží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
2.4.10 17:13

Gábina má pravdu. Teď odpoledne budou jen na pohotovosti. Lepší jet jen pro jistotu než vůbec nebo to odkládat. Sama bych byla klidnější než doma.
Každý mimčo je jiný a jinak snáší nemoci, těžko porovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí