Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte prosím někdo zkušenost s touto vadou? Diagnostikovaly ji u měho chlapečka a dětská lékařka ho poslala na urologické vyšetření. Prý se jedná především o kosmetickou vadu a má roztřepenou předkožku. Jak probíhá vyšetření a kdy je nutná operace?Prosím o co nejvíce informací. Předtsva, že bych byla bez svého chlapečka a on byl v nemocnici je děsivá
![]()
ahojky zkusenosti s vadou nemam,ale chci te jen uklidnit. POkud by preci jenom chlapecek musel do nemocnice,mela bys mit narok byt s nim.Nejspis by lezel na detskem odd.,tak by to snad nebyl problem.ALe verim,ze to bude OK.Drzim palecky
hanulko, hypospadie jako takova znamena vyusteni mocove trubice jinde nez v penisu. Nejcasteji byva pod. Vetsinou pak chlapecek za sve detstvi prodela nekolik operaci v plne narkoze, pri nichz se dela rekonstrukce penisu - tj. vytvari se uvnitr umela mocova trubice. Operace jsou narocne a narocne je i zotavovani. Deti musi byt jeden i vice dnu prikurtovany k posteli, aby si ranu neposkodili a dobre se zhojila.
Proto ti chci napsat, jestli je to jen kosmeticka vada, pri curani i pripadne hygiene mu nevadi, tak bych s operaci pockala, az bude starsi (aspon skolni vek). Pak mu to udelaji ambulantne a v lokalu, tj. ne v celkove narkoze ale jen v lokalnim umrtveni. „Roztrepene“ konce predkozky se nariznou na maso a sesiji s druhou stranou. Zakrok na 10min, bez bolesti do tydne, zhojeni max. do mesice. Ted by to pro nej byla zbytecna zatez - jak psychicka (prikurtovani), tak fyzicka (narkoza).
Marjanka - myslím, že moč.trubici má v pořádku, otvor ústí podle mě tam kde má, čůrá správně, jen má roztřepenou tu předkožku, tak nevím. Uvidíme, co řekne urolog.
ahojky, muj syn ma take hypospadii.jedna se jen o kosmetickou upravu se kterou se lezi v nemocnici cca 10 dni.a samozrejme ze tam muzes byt snim 24 hodin denne..my jdeme na operaci 12. rijna..do motola..
Zdravím. Právě se mám objednat k operaci se svým synem na hypospádii do Motola. Mám na tebe prosbu, mohla bys mi po návratu z operace v MOtole napsat, jak to šlo, co chování doktorů a hlavně, jak to tvůj syn snášel? Docela z toho mám hrůzu. Strašně moc díky a držím palce, ať jste brzo fit a bezbolestí doma!
J.
Zdravím.Chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s plastickou chirurgii v Třinci.Mému synovi buou 3 roky v červnu a máme termín operace v únoru letošního roku.Můžeme si vybrat nemocnici,může mi někdo poradit kdo má po operaci a jak to v dané nemoc.probíhalo?Děkuji Míša
Ahoj, o hypospadii se nejvíc dočtete na rodina.cz, najeďte si na diskuze, potom podle zdarví, odstavec urologie a tam najdete deníčky holek, které mají děti s hypospadií.. píšou tam o tom jaké zákroky prodělávají, jaké mají formy a jak na tom určité nemocnice jsou. Nejvíce je vyhlášená urologická nemocnice na Karlově, Motol tam ty holky nedoporučují. Já sama byla se synem na karlově loni v březnu a nemůžu si to tam vynachválit, jste s dítětem na pokoji, jipka je na stejném oddělení, takže neomezené návštěvy a jídlo Vám nosí na pokoj. V Motole se chodí dojiného vzdáleného areálu, hodně si na to holky stěžují.
Děkuji za infomaci mrknu na to.Jsme z ORLOVÉ TAKŽE PRAHA TROŠKU Z RUKY,ALE JDE MI O PERSONÁL.Mám tři syny musím tu zdálenost nějak vyřešitDěkuji Míša
pokud si lze vybrat areál kde být, též doporučuji urologii Ke karlovu v Praze. Personál i doktoři úžasní ((((-:, prostředí super, vše na jednom místě.
Ahoj, náš Miky má taky hypospádii, těžší formu (močová trubice mu vyúsťuje u kořene penisu) a k tomu ještě chordu penisu, jezdíme do FNHK, ale teď jsem se objednala na Karlák, protože v tom Hradci mi toho moc neřekli a ještě je problém tam být s malým přímo na pokoji. Mátě někdo zkušenost přímo s FNHK? Jakou? Chtěla jsem se zeptat maminek, jejichž dítka už jsou po operaci, jak dlouho s nimi museli být doma? Děkuji za odpovědi.
Zdravím, můj syn má rovněž hypospadii s chordou. Svým bydlištěm spadáme také pod FNHK, ale byli jsme tam ve 3 měs. na operaci s tříselní kýlou (což pouze 2 dny v nemocnici), ale personál - sestry byly tak strašné, že jsem svého syna objednala do Prahy na urologickou kliniku ke Karlovu. Na operaci má jít v září, tak uvidíme, jaké to bude tam. Za měsíc jdeme na kontrolu.
Daylis a kolik je tvýmu chlapečkovi, jak dlouho jste čekali na Karláku na termín operace? Dík. My tam jedeme 13.5. na první konzultaci.
Ahoj Markéto, čekací termíny jsou tam dlouhé!!! Poprvé jsme byli na konzultaci vloni v březnu a na operaci jdeme až letos v září tedy v 25 měs. - byl to prý nejdřívější volný termín…ale nevím, myslím, že se tyto vážnější formy operují i později…V Hradci nejsou tak dlouhé čekací lhůty. Stejně starý chlapeček jako ten můj je tam na operaci nyní a to jim to už 2× posunuli…
Tak ja jen musim zareagovat na prispevek o ambulantnim vyreseni. Na detske urologii delam 16 let,ale s tim jsem se nesetkala-jednodussi pripady se resi tzv. meatotomii, ale i tak maji deti minimalne na 24 hodin zavedeny katetr.A ze by se to delalo v lokale, to nevim uz vubec… A ze jsme jich na oddeleni meli sousty. L.