Hypospadie - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
12.6.12 22:09

Islav - opravdu to u vás trvalo tak dlouho? možná že to významně prodlužuje ten vývod z močáku, to je v motole jiné.. přijde mi to právě hrozně moc dlouhé..

na Karláku je delší pobyt plus klasická JIpka, dítě se po pár dnech pohybuje s pytlíkem na moč.. v Motole kratší pobyt, hnedka pokoj, ale celou dobu dítě leži kurtlé k posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvaSlav
12.6.12 23:48

Ju 4, 5h byl na sále z toho počítám tak hodinka příprava, Při operci se zjistili že moc. trubice je mekkci než se myslelo a pak mu to hodně krvacelo, to je právě to co je u každého pak jiné, malem mohl 8den si sednout a 10den sme zkusili chodit moc to nejdriv neslo byl jak mimino :D když je vše ok poustej 14den IVa

• Citovat
  • Upravit
10482
13.6.12 00:14

Aha. tak to asi jo. standard je v motole do těch 2hod, co jsem vyzjistila tam. ale nesmí tam být asi žádné prekvapko…
Před operací. Dostanou kapičky na oblbnuti, chovas ho. odváží ho v postýlce sleceneho a skoro v limbu. na sále napichuji kanylu a uspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Islav
13.6.12 09:28

Malej byl od rána napíchnutý na infuzi páč šel na řadu až ve 12, 30h tak aby měl tekutiny pak mu dali kapičky na oblbnutí pak si ho sestřičky dali do postýlky a já šla s ním až k výtahu, ale prý pak na sále ještě růrně něco připravují po operaci je pak probírají, nám říkal dr. že oprace bude tak 2-3hod. nakonec to bylo ty 4, 5h čekání to bylo nekonečné. Ale máme to za sebou ;)

• Citovat
  • Upravit
2231
13.6.12 11:02

Ahoj tak bohužel se mohu přidat mezi vás co mají syny s hypospadii. Neustále jsem byla uklidnována jak je to pouze kosmetická závada a operace není nutná. Dokonce se může rozhodnout až třeba v pubertě sám jestli bude chtít nebo ne. Včera jsme byli opět na kontrole v dětské nemocnici v Brně kde jsme poprvé narazili na dr. Husára(do té doby jen dr. Zerhau).Ten nás pomalu sprdl jakto že ještě nebyl na operaci že musí na meatotomii. Máme tam zítra zavolat jestli budem chtít rovnou i plastiku hypospádie-jinak ta je opravdu jen kosmetická a záleží jak to budem chtít. S tou meatotomii je to nutnost, ale měl nám to údajně říkat už i pan dr. Zerhau před rokem a neřekl nám nic. Jen napsal do papírů. Mezitím jsme byli ze synem i v Olomouci na porovnání názorů doktorů a říkali to co v Brně před rokem. Tak jsem celkem naštvaná protože jsme to mohli mít už dávno za sebou. Chtěla bych se zeptat na vaše názory-jestli už rovnou i hypospádie nebo to zatím nechat-nemá s ní žádné problémy. Jsem z toho celkem nanervy. Vadí mi to přivazování. Když to není nutnost dělat hypospádii jestli ho opravdu nenechat až bude mít víc rozumu a nebude si nic tahat. Nemůže to nechat na dítěti psych. následky? Asi hloupě otázky ale už mě opravdu napadá každá kravina. Malému je 2. 5 roku. díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
13.6.12 11:54

No, ono je hezky vidět, že fakt je u každé nemocnice jiný systém, a u každého pakk trochu jiný průběh.

v Motole napichují opravdu až na sále, bez ohledu na pořadí dětí to dopoledne.. M. šel první, ale chlapeček, co šel po nás, napíchnutý nebyl, hrál si tam v koutku, až dostala sestra echo, že M. už jede ze sálu, tak mu teprve dali kapičky na oblbnutí..
navíc sály jsou opravdu asi 2 minuty z oddělení, jen přes chodbu, takže ta prodleva je opravdu minimální,..
odváželi ho lehoulince po 8 a přivezli v 10h10min.

ještě mě napadá, v Motole dávají ještě něco jako spinál vlastně je to nad zadeček, aby je to nebolelo a aby nemuseli mít hlubokou narkozu.. (musí se s tím souhlasit teda, anesteziolog den před operací vysvětlí. taky říká, jak dlouho bude narkosa trvat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mataa
13.6.12 14:25

Mužu se ještě také zeptat podle vás je lepší Motol nebo Karlák?

• Citovat
  • Upravit
Islav
13.6.12 17:05

Ono nás napíchli takhle brzo kvůli zavodnění, protože naposledy směl pít ve 2h v noci a když šel až ve 12, 30h tak by byl dlouho bez tekutin, já nechala malému píchnout karpální blok-to je asi to co myslíte, a vlastně 6hod. po operaci ho to nebolelo to sem podepisovala anesteziologovi, na Krláku jsou sály jen o 2patra níž, mě pak zavolali na JIP bylo 17, 05h, mě taky nejdřív říkali ty 2-3h pak když ho otevřeli se zjistila to s tou moč. trubicí tak se to protáhlo.
Mataa - já nevím jestli se dá hodnotit lepší Motol-Karlák nevím třeba jak má dlouhé čekací doby Motol na Karláku je to např. čekací doba - Jednodobá plastika močové trubice nebo II. doba plastiky močové trubice - 18 měsíců…

• Citovat
  • Upravit
10482
13.6.12 20:14

Já myslím, že obě jsou to špičkové pracoviště, a těžko je porovnávat. obě dělají těchto zákroků hodně. obě jsou to dětské nemocnice. zkusím to srovnat tak, jak to vidím já.
každá má jiný přístup k operaci, s tím, že se nedá říct, co je lepší, těch přístupů je moc a nikdo vlastně neví, co je lepší, dělá se to podle tradice pracoviště.. taky jsou jiné čekací lhůty.
v motole sjou relativně krátké, resp. v říjnu jsme dostali termín na velikonoce (6/4). preferují aby děti měly 1-2 roky věku, že je to lepší..
karlov má dlouhou čekačku, rlzně se i hýbe s termíny v průběhu doby (odvolání již navrženého termínu).

motol dává katetr, kterým se čůrá do pytlíku, dítě musí být přikurtované, nesmí si sednout, ale trvá to kratší dobu.
Karlov používá vývod z moč. měchýře, delší dobu hojení, ale dítě se může pohybovat, hrát si, s pytlíkem někde přivázaným..

karlov má extra JIPku, Motol má vybavený pokoj, dítě jde rovnou tam.

v motole je blbé stravování matky jako doprovodu. musí se do dospělé části nemocnice, v určené hodiny, což je na hlavu, když máš hlídat dítě a já bych ho třeba nenechala v bdělém stavu ani minutu samotného. takže jsem vycházela jen, když byla návštěva, která s ním byla. na obědy jsem nechodila. buď mi někdo něco dovezl, nebo jsem jedla studené…

v motole je rozkládací křeslo v pokoji, na kterém spí doprovod, karlov - tam nevím.

já jsem byla ráda za Motol. vyhovovala mi kratší doba v nemocnici, i kratší čekačka, brzké řešení (bylo mu 15měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Islav
13.6.12 20:34

Je to tak nedá se to nějak posuzovat, já si nemůžu stěžovat, byla jsem tam max. spokojená, jinak doprovod leží na posteli v pokoji s dítkem a snídaně, obědy a večeře sestřička přivezla bud k recepci a maminky si došly nebo i k pokojům a jí se na pokojích, alespon má dítko pořád na očích i když je v postýlce. Jen jak píšete, že děti můžou běhat tak nejdřív až po sundání vrchní bandáže (5-6den) do té doby leží jen na zádech a nožky maj přivázané, a spíš sestřičky chtěli aby se s dítkem jezdilo v kárce, aby neupadlo a neublížilo si, tedy aspon u nás a to mě povolil dr. malého 8 den posadit na kárku, co dítko to jiný postup.

• Citovat
  • Upravit
10482
13.6.12 20:41

Tak vidět, že pohodlí možná lepší ke karlovu - to jídlo je v motole opravdu děs.
a nedivím se setřičkám, já byla první den doma (tj. 8poop den ) furt malýmu za zadkem, a vůbec, bála jsem se bouchnutí, bála jsem se mu na to i sahat..a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Islav
13.6.12 21:41

To věřím my přišli po 3týdnech domů a já měla neustále děs v očích když sme byli venku aby se neuhodil atd. natož vy když ste byli takhle brzo doma. Ten Karlák je asi v tom jídle lepší ;).

• Citovat
  • Upravit
zelva21
22.6.12 23:07

Dobrý den, mohu se zeptat, jsme objednáni k dr. Morávkovi na leden, myslíte tedy, že dr. Kříž je lepší, já vůbec nevím, jsme z Ústí a dali mi tady dvě čísla a zavolejte si a trefili jsme dr. Morávka. Malému bude rok, když budou dělat operaci, říkali asi hodinu, mohu s ním být na pokoji, když jsem tam volala sestra mi řekla, že pokuď budu kojit a bude místo, budu na rozkládacím křesle, jinak na ubytovně. Polštář a deku sebou? Už, aby to bylo za námi, pořád na to myslím a děsí mě to! Díky za vše!

• Citovat
  • Upravit
10482
23.6.12 12:08
@zelva21 píše:
Dobrý den, mohu se zeptat, jsme objednáni k dr. Morávkovi na leden, myslíte tedy, že dr. Kříž je lepší, já vůbec nevím, jsme z Ústí a dali mi tady dvě čísla a zavolejte si a trefili jsme dr. Morávka. Malému bude rok, když budou dělat operaci, říkali asi hodinu, mohu s ním být na pokoji, když jsem tam volala sestra mi řekla, že pokuď budu kojit a bude místo, budu na rozkládacím křesle, jinak na ubytovně. Polštář a deku sebou? Už, aby to bylo za námi, pořád na to myslím a děsí mě to! Díky za vše!

já si to netroufám soudit, nejsem odborník.
tady to sice vypadá, že kdo jde k Morávkovi, vrací se s píštělí, ale on těch operací dělá mnohonásobně více, než je vzorek, co se sejde tady, myslím, že je to odborník, který to dělá dlouho, a určitě to umí…
Doc. Morávek se o syna staral na oddělení, dr. kříž jen operoval, viděla jsem ho až na kontrole. od sestry na oddělení vím, že skoro vždycky jsou na sála oba, jeden operuje a druhý asistuje, ale že dělají spolu.
dr. kříž slouží na dospělém, je dost vytížený.. nám byl doporučený on, takže jsme se hlásili rovnou k němu..

jinak já jsem nekojila, synovi bylo 15m a byla jsem normálně na oddělení na rozkládacím křesle. takto tam byly i maminky starších dětí, i jedna babička (taky s hypospadií, 3letý vnuk). nikdo z oddělení tehdy nespal na ubytovně.
tou se sychrují pro případ, že nebudou mít místo.. taky mi tím vyhrožovali, a já se připravovala, jak budu prudit, spát na zemi a tak, neodešla bych. já nechodila ani na jídlo, jedla jsem na pokoji, neodešla bych od dítěte uvázaného k posteli ani na minutu..
ale toho bych se po zkušenostech tolik nebála, stává se to asi pouze při návalu, některé pokoje jsou větší a jsou tam 2 dětské postele ale jen jedno křeslo, tak pak je to ta ubytovna… (na té ale deky mají..jsou to normální pokoje)

jinak oddělení je opravdu moderní, už jsem to popisovala i jinde, ale před operací malému dají kapičky jako oblbovák, můžeš ho chovat, pak ho sestra naloží do postýlky a odveze, a to už jsou většinou vláční, a odevzdaně hajají.. žádný řev, nic.. jedou s dudlíkem, oblíbenou hračkou…
hnedka po tom ho přivezou na pokoj, je tam monitor, kapač infuze, všechno, takže se ti probouzí z narkozy a jsi s ním..

na oddělení je místnost pro maminky, mikrovlnka, konvice. lednička. takže kafe a cukr s sebou :) případně docela blízko je takový bufet, vaří dobré kafe,.. na pokoji je i televize, je to i se sprchou a záchodem,.. je tam vanička na dítě (resp. takové obr umyvadlo), přebalovák, různé podložky, desinfekce,
oni jsou nazí, a mají pod sebou podložku jakože přebalovací, ale větší.. pak pod něj dáváš plínku, aby případný bobek chytla třeba plína a nešpinily se ty drahé podložky. všeho byl dostatek..

akorát jídlo je děsné, doporučuju si třeba vzít vlastní skleničkové jídlo. ono je psáno, že se to nesmí, ale sestry to uvítají. to jídlo je fakt hnus, oni mají nakoupené, ale budou rádi, když budeš mít svoje.. akorát sunar se brát nesmí, mají mléčnou kuchyňku, při příjmu se nahlásí jaké mlíko případně pije, se sestrou se domluví kolik a oni posílají..

my jsme tam strávili týden, a to se docela dá.. a kromě jídla - pro sebe i prcka - nemůžu říct vůbec nic negativního. (což je u mě co říct :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zelva21
28.6.12 22:28

Ahoj, moc děkuji, uklidnila jsi mě a už něco vím! Jen s tím dr. Morávkem si nejsem jistá, ale je to asi různé, každý to má jinak. Tak uvidíme. Tak jste byla na pokoji s někým tedy a je tam i tv a socialka u každého pokoje? Já právě myslela někde společná?! No já se tam z pokoje taky nechci hnout ani na to jídlo. Nenechám ho tam! A moc díky, je to veliká podpora, zvládli jste to vy, my to taky musíme zvládnout a spousta dalších. Díky moc!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA