Hypospadie - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
20.4.12 16:50
@Nikkii píše:
Hmm, tak v Plzni na to mají asi jiný názor a nebo je to protest lékařů. A nechal se v pohodě malý vyšetřit nebo jste ho museli držet a v podstatě ho přeprat?

to jako děti s cévkou nepřivážou? ????
a jak to proboha udělají????????
to by mě fakt zajímalo!
nechala bych si ho přivázat i na vlastní žádost, na svou zodpovědnost, cokoliv by chtěli. protože čím víc je dítě v klidu, tím se to samo líp hojí. mladej měl cévku týden, a nedovedu si představit ho týden hlídat 24hod. denně! a udržet ho!!

vyšetřovaný byl jednou v říjnu, to bylo v klidu, pak den před operací, taky celkem v klidu. po operaci byl v klidu méně, ale to není divu..
ale myslím, že to zvládal moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Islav
20.4.12 22:05

Natasa-musím s Vámi souhlasit, můj syn (operace hypospádie)to snesl taky velice dobře, pak na pokoji tak 6den sem mu odvázala přes den i 1nožku a hlídala si ho, je to lepší než aby si ublížil. Kovovou konstrukci sme používali skoro do konce pobytu v nemocnici a to sme tam byli 3týdny, byli jsme na Karláku a byla sem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
Islav
20.4.12 22:09

Dobrý den, my měli termín 9/11 a musím říct, že sem od ledna bombardovala kliniku k nějakému termínu a nakonec sem se dobojovala a na konci března sme nastoupili ;)

• Citovat
  • Upravit
10482
20.4.12 22:19
@Islav píše:
Natasa-musím s Vámi souhlasit, můj syn (operace hypospádie)to snesl taky velice dobře, pak na pokoji tak 6den sem mu odvázala přes den i 1nožku a hlídala si ho, je to lepší než aby si ublížil. Kovovou konstrukci sme používali skoro do konce pobytu v nemocnici a to sme tam byli 3týdny, byli jsme na Karláku a byla sem spokojená.

Jujda,3 tydny?
Uff, a mne připadalo, ze je 9 dni moc..
Posledni den,když jsem ho po vytazeni cevky rozvazala, tak si hral s temi kurty! :-)
No, ale kovovou konstrukci doslova nenáviděl a kdyz nespal, lezel nahy, jen vtriku a ponozkach. Konstrukce musela bytdobre schovaná ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fifiona
20.4.12 22:28

čekáme už rok a půl, rovnou jsme dostali termín v květnu. V březnu ještě tvrdili, že to platí a posun max. o týden, dva … tak snad to klapne
Ještě se chci zeptat, jak dlouhá je rekonvalescence. Počítím tak dva týdny v nemocnici .. a pak??? Je něco zakázáno? Bude léto - koupání a tak 8o

• Citovat
  • Upravit
Islav
20.4.12 22:55

Fifiona-my ten termín 9/11 dostali v 2/10 malý měl hypospadii pobyt v nemocnici je cca 14dní,12 den vyndavají hadičku s pindika a odpojí ze stomie a začínají čurat, nám se bohužel objevila píštěl tak sme byli o týden déle a ted sme doma a doufám, že se to co nejdřív zatáhne samo, ted je omezen jen v odráždědlech, tříkold atd. smí se ted jen sprchovat po vypadání stehů koupat, jinak omezen není.
Nataša-taky tričko a ponožky :D jinak konstrukci malej měl rád,páč jí používal jako stoleček když ležel, jezdil po ní autíčkama atd.

• Citovat
  • Upravit
Fifiona
21.4.12 00:11

Děkuju moc :-) Nervozita vzrusta, uz se tesim, az to budeme mit za sebou. My jsme 8/10 dostali termin 5/12. Synovi uz jsou 3 roky.

Islav - drzim palce, at je malej co nejdriv uplne fit ;) a dekuju za cenne informace :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10482
21.4.12 09:39

tak máš mladej měl cévku 7dní.

ono hrozně záleží, co se opravuje, jak, jak velká část trubice vlastně chybí…

8.poop. den mu vyndali cévku, hnedka odvázali, počkalo se na čůrání a hnedka domů (od vyndání cévky do propuštění to byly přesně 2 hodiny, páč on čůral do 10 min po vyndání.. ).
omezení vůbec žádné, pouze se nesmí koupat, jen sprchovat a týden jsme mazali framykoinem pinďu.
dr. říkal, že samo se do toho nemá praštit, ale takhle velké dítě neudržíte, a říkal, že vlastně i když se objeví píštěl, stejně se čeká, až se to dohojí, a pak znovu, plus píštěl se může objevit i když vypadávají ty stehy.. prostě to někde povolí víc, a že je to prostě vyšší moc, že proto nemůžu nic udělat…

(stomie je ale vývod z druhé strany, ne? pokud vím.. nebo vy jste měli epicystostomii? - vývodek přímo z močáku? páč to můj neměl, měl cévku přímo z močáku krz pinďu.. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fifiona
21.4.12 11:05

Syn bude mit urcite vyvod z mocoveho mechyre, takze pocitam s min. dvoutydennim pobytem. Ma hypospadii penilni, takze takovy stred mezi vsemi hypospadiemi.

Dekuji moc za reakce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10482
21.4.12 11:43
@Fifiona píše:
Syn bude mit urcite vyvod z mocoveho mechyre, takze pocitam s min. dvoutydennim pobytem. Ma hypospadii penilni, takze takovy stred mezi vsemi hypospadiemi.Dekuji moc za reakce :kytka:

ono asi záleží na pracovišti, co jsem si tak pročítala, jak kde to dělají…

náš měl od jednoho urologa napsanou hypospadii penilní, a od druhého distalní a ještě s chordou, :think: :think: každopádně, čůral dírkou asi v půlce pindika, a měl i rozštěpenou předkožku..

nicméně, při první návštěvě nám urolog popsal, jak bude řezat, jak s cévkou, připoutáním, apod. takže hlavní je řídit se tím, co řekne konkrétní chirurg, co to bude opravovat.

každopádně držím palce, ať to vyjde!

a tedy jen koukám, jak se ke karlovu posouvají termíny! my prostě dostali termín a na ten jsme se dostavili a bylo.. na kontrole (první!) jsme byli v říjnu 2011, a operace byla 6.4.2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fifiona
21.4.12 12:50

Natašo, to jste šťastlivci :-) Budu volat příští týden, aby mi řekli, jestli termín operace platí. Chtěla jsem to mít vyřešené do nástupu malého do školky, ale nepodařilo se. No, život není peříčko, tak si zvyká už teď. Stejně ho budou okukovat spolužáci už pořád, když ho čeká obřízka, tak bude aspoň otrkanej :-)

Držím palce všem klukům a jejich maminkám, ať vše zvládnou a nemusejí se vracet na reoperace ;)

• Citovat
  • Upravit
Fifiona
21.4.12 12:57

A k těm termínům - po narození v r. 09 jsme vyrazili na urologii do Krče, tam nám řekli, ať se ozveme v roce a půjde hned na operaci. V roce jsme se dozvěděli, že pan doktor už tam nepracuje a máme se hlásit na uroklinice Ke Karlovu. Jen na kontrolu jsme čekali půl roku. Teď rok a půl na operaci. Ale ráda si počkám, protože tam jsou vážně profíci. Co jsem četla o Motole 8o …
Jen už te´d asi nebude tak rychlé hojení. A taky to bude asi náročnější synka udržet v klidu. Dříve byl povaleč a nevadilo by mu ležet celý den. Ovšem dnes je už všechno jinak :-)

• Citovat
  • Upravit
10482
21.4.12 13:30

no, asi jsme měli štěstí. když to tak čtu. my dorazili na urologii v 9m, a já si furt říkala, že je pozdě. dr. povídal, že nejlepe řezat mezi 1 a 2 rokem a juknul do diáře a prohlásil, že o velikonocích mu bude 15m a že je to ideální. a bylo.

o Motole jsem nic špatného nečetla.. :think: snad jen že u Morávka jsou časté píštěle :think: jenže to pořád může být náhoda, statistika je neúprosná a píštěle jsou prostě tak časté, že to může být náhoda, že zrovna tihle se hlásí ke konkrétnímu dr.
malýho operoval Dr. Kříž, na kterého jsou jen ty nejlepší reference.

u větších zas můžeš zakoupit přenosný DVD přehrávač a sjíždět pohádky. u mladýho jsme prostáli tech skoro 8dní u postýlky a dělali blbosti, takže taky nic jednoduchýho., navíc ti nic neřekne, a taky moc nerozumí, co se děje, prostě se starším se už alespoň domluvíš..
prostě každý věk má něco do sebe a nějaká negativa..

tak ať vám to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Islav
21.4.12 19:57

Nataša-dělali mu uretroplastiku pro koronární hypospádii s chordou, během operace se zjistilo, že má ještě měkčí trubici tak nastavovali víc, 5den sundavali bandáž 10 den igelit 13den vytahovali trubičku z pindíka a odpojili stomii-ano měl epicystostomii, pak začal čůrat, po zjištění píštěle mu opět připojili stomii a kalibrovali 2×denně. Koukám, že jste byla 6.4.12 na operaci a byla jste na Karláku nebo v Motole? Páč my přišli dom 16.4.12 z Karláku :D . Myslímn taky , že se píštěl nedá ovlivnit, který dr.operuje.

• Citovat
  • Upravit
10482
21.4.12 20:08
@Islav píše:
Nataša-dělali mu uretroplastiku pro koronární hypospádii s chordou, během operace se zjistilo, že má ještě měkčí trubici tak nastavovali víc, 5den sundavali bandáž 10 den igelit 13den vytahovali trubičku z pindíka a odpojili stomii-ano měl epicystostomii, pak začal čůrat, po zjištění píštěle mu opět připojili stomii a kalibrovali 2×denně. Koukám, že jste byla 6.4.12 na operaci a byla jste na Karláku nebo v Motole? Páč my přišli dom 16.4.12 z Karláku :D . Myslímn taky , že se píštěl nedá ovlivnit, který dr.operuje.

aha, tak to u nás se hojilo na cévce přímo z močáku, bez epicystostomie, cévku měl 7dní. po vyndání čůrál normálně, takže jsme šli.. to jste to měli hodně dlouhé, a ještě komplikované tou píštělí.. a už je všechno dobrý?

byli jsme v Motole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+